G4Media.ro

TNB anunță reluarea spectacolelor în toate sălile / Purtarea măștii este obligatorie…

Sursa: Facebook/ TNB

TNB anunță reluarea spectacolelor în toate sălile / Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata spectacolului/ Se va juca fără pauză și se va aloca câte un scaun liber între spectatori

Teatrul Naţional din Bucureşti a reluat spectacolele în toate sălile sale, fiind prezentate cele mai apreciate titluri din repertoriul curent. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, Agerpres, vor putea fi văzute „Pădurea spânzuraţilor”, „Revizorul”, „Furtuna”, „Micul infern”, „Noii infractori”, „Omul care a văzut moartea”, „Cursa de şoareci”, „Frumos e în septembrie la Veneţia”, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, „Preşul”, „Bârfe, zvonuri şi minciuni”, „Orchestra Titanic”, „Două pe faţă, două pe dos”, „Class”, „Butoiul cu pulbere”, „Allegro, ma non troppo”, „Matilda şi groparii”, precum şi recentele premiere „Jurnal de Romania.1989” şi „M de la Murphy”.

  • Context. Anunțul TNB vine pe fondul creșterii numărului de infectări. În ultimele 24 de ore, 1591 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate în România din doar 6537 de teste prelucrate, astfel că rata de pozitivare este de 24,3%. Au fost raportate alte 45 de decese, iar 592 de pacienți sunt internația la Terapie Intensivă. Record de infectări înregistrate în București într-o zi – 562. (Detalii aici)

Sala „Amfiteatru” de pe acoperişul TNB, unde s-au jucat spectacole în aer liber în perioada stării de alertă instituite din cauza epidemiei de COVID-19, deoarece nu se putea juca în interior, a fost închisă la sfârşitul lunii septembrie. TNB are singura scenă din România construită în aer liber şi aflată în incinta unui teatru.

„Când teatrul trăit pe viu părea că nu se mai poate întoarce curând şi că online-ul este singura variantă a momentului, Teatrul Naţional din Bucureşti a adus în faţa publicului, la Amfiteatru, două premiere de succes: ‘Jurnal de România. 1989’ (un spectacol multimedia de teatru documentar, regia Carmen Lidia Vidu, cu Oana Pellea, Ion Caramitru, Florentina Ţilea şi Daniel Badale) şi ‘M de la Murphy’ (un spectacol de teatru-dans cu artişti independenţi, realizat de Andrea Gavriliu în cadrul Programului 9G la TNB)”, se arată în comunicat.

Potrivit TNB, la Sala Atelier, se află pe ultima sută de metri pregătirile pentru un nou spectacol, „Incognito”, de Nick Payne, unul dintre cei mai cunoscuţi tineri dramaturgi şi scenarişti englezi.

„O piesă emoţionantă despre oameni care şi-au pierdut raţiunea, despre alţi oameni care şi-au pierdut memoria şi despre oameni care vor să uite, refugiindu-se în alcool, droguri sau imaginaţie”, se arată în descrierea spectacolului, un proiect în cadrul Programului „Uşi deschise pentru toţi”.

Sub conducerea regizoarei Zsuzsanna Kovacs, actorii Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea şi Lari Giorgescu interpretează peste 20 de roluri.

La Sala Media, sâmbăta şi duminica dimineaţă, de la ora 11,00, începând cu 3 octombrie, cei mai mici dintre spectatorii TNB sunt aşteptaţi de Marian Râlea – alias Magicianul Poveştilor, împreună cu echipa sa, să intre în Cetatea Poveştilor şi să devină eroi din basmele românilor.

La Sala Mică vor putea fi văzute spectacolele din repertoriul Programului 9G la TNB, destinat tinerei generaţii de creatori de teatru – peste 10 titluri din dramaturgia clasică şi contemporană, în interpretarea unor foarte tineri artişti.

Casa de bilete a revenit la programul obişnuit de funcţionare, iar online biletele se pot procura de pe platforma www.mystage.ro.

Măsurile de distanțare și de protecție

Potrivit site-ului mystage.ro, obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2: asigurarea sănătăţii angajaţilor şi a publicului reprezintă obiectivul prioritar al acestor măsuri.

  • purtarea măștii (medicală / nonmedicală) pe toată durata evenimentului, începând cu intrarea în foaier și pe toată durata spectacolului, până la părăsirea clădirii. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
  • Atenție! Organizatorul își rezervă dreptul de a efectua la intrare un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C.
  • Termoscanarea se va face de către personalul organizatorului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în sala.
  • Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.
  • Spectacolul se va desfăşura fără pauza pentru a se evita aglomerarea spaţiilor din foaiere;
  • Distanţa dintre scenă şi spectatori trebuie să fie de minimum 3 m;
  • Referitor la distribuţia locurilor în sală (atât online cât şi la casele de marcat): se va aloca câte un scaun liber între spectatori;
  • Vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie
  • Personalul va verifica respectarea distanţării sociale în timpul spectacolului;
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. 1 scaun liber??? Ce distantare e aia hamesitilor de bani? Chiar nu va pasa ca oamenii sunt in pericol de infectare sporit la distanta aia si ca sectiile de ATI sunt arhipline de cazuri grave?
    Bine ca distanţa dintre scenă şi spectatori trebuie să fie de minimum 3 m, ca sa nu infectam actorii. Spectatorii pot sa stea inghesuiti ca vitele la 50 cm unul de altul si fara randuri libere.

    • Of Romania …. teatru,curvasareala si manele …. daca nici in vreme de pandemie globala nu se respecta absolut nici o norma de minima civilizatie …. Vom fi din nou o zona rosie a Europei,de data asta epidemiologic,nu doar politic.

  2. Exista vreun discount la coliva dupa spectacol?

  3. dracu se duce sa ii vada, la asa „distantare”!

  4. Stați chill, virusul se lipește doar de habotnicii medievali care se aduna pe la ceremoniile religioase, omul modern și cult are scut împotriva virusului

  5. Dar la televizor sau pe internet ce avea? Era riscul de infectare prea mic?