G4Media.ro

Thierry Breton, candidatul Franţei în Comisia von der Leyen, și-a cesionat acțiunile…

Thierry Breton, candidatul Franţei în Comisia von der Leyen, și-a cesionat acțiunile în valoare de 40 de milioane de euro grupului Atos pe care l-a condus/ Statul francez îl va taxa la nivelul a 62% din valoarea cesiunii

Candidatul francez la un post în Comisia Ursulei von der Leyen a cedat toate părţile pe care le deţine atât la Atos, un grup pe care-l conduce la 11 ani, cât şi la fosta filială a acesteia, Worldline, pentru a evita conflicte de interese, potrivit declaraţiei sale de interese la Parlamentul European (PE), după care AFP scrie că a obţinut o copie, transmite News.ro

Thierry Breton, care nu mai este preşedinte-director general (PDG) la Atos de la 1 noiembrie, ”nu mai deţine nicio acţiune, în nicio societate”, se precizează în acest document destinat aleşilor însărcinaţi să-i valideze candidatura.

Potrivit documentaţiei disponibile la Autoritatea Pieţelor Financiare (AMF), el dispunea de 579.705 de acţiuni Atos – în valoare de 40 de milioane de euro brut, la cursul actual – şi 104.734 de acţiuni la fosta filiale Worldline – în valoare de 5,7 milioane de euro brut.

Potrivit anturajului său, el urmează să fie taxat ”la nivelul de 62%” din valoarea acestei cesiuni.

”Produsul acestor cesiuni a fost afectat unor produse de economisire cu mandat de gestiune exclusiv, pentru a se exclude orice risc de conflict de interes”, se precizează în declaraţia de interese.

Fostul ministru al Economiei (2005-2007), pe cale să devină primul mare patron promovat comisar european, ar renunţa, de asemenea, în cazul în care nominalizarea va fi confirmată, la acţiuni gratuite de care ar fi beneficiat, în 2020 şi 2022, în baza performanţelor fostei sale întreprinderi.

El a mai anunţat că intenţionează să se recuze ”în mod automat în orice decizie de gestiune financiară, contractuală sau asimilată care ar viza în mod direct Atos sau vreuna dintre entităţile sale”.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cum p..da mă-sii pot ații să aplice legea şi bandiții noştri nici că se gândesc?

  2. Eu propun sa fie linsat in mijlocul Parisului. Cum a îndrăznit sa fie bogat? Iar taxa trebuia sa fie de 110% ca sa vina cu bani de acasa. Sigur mai are ceva la perna.

    Tot mai multe studii releva faptul sa barbatii nu mai lucrează. Si foarte bine fac. Cat de tampit sa fii sa lucrezi într-un stat ca Franța? Acolo nu le trebuie bogati, le trebuie asistați.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.