G4Media.ro

Textul moțiunii simple împotriva ministrului Cîmpeanu, depus de USR la Parlament. Criticile…

Foto: Facebook.com/ Stefan Palarie

Textul moțiunii simple împotriva ministrului Cîmpeanu, depus de USR la Parlament. Criticile principale: bugetul Educației, salarizarea profesorilor, masa caldă, politizarea inspectoratelor și plagiatele

Grupul parlamentar al USR a depus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În text autorii susțin că ministrul „este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învățământul din România” și că deși „are corigențe pe linie la toate materiile din portofoliu”, „nu se teme că va fi repetent” pentru că „are pile la director”.

Textul moțiunii a fost publicat pe pagina senatorului USR Ștefan Pălărie. Acesta susține că „s-au strâns foarte multe corigențe în dreptul ministrului Sorin Cîmpeanu, de la educație. USR a decis să depună o moțiune simplă împotriva ministrului care este responsabil pentru dezastrul în care se afundă învățământul din România. (…) Un ministru care declară arogant și indiferent că „educația este la un minim istoric” trebuie să plece imediat. E de ajuns”.

  • Ce este o moțiune simplă: Camera Deputatilor sau Senatul poate adopta o moțiune simplă prin care să-și exprime poziția cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a facut obiectul unei interpelari. Moțiunea poate fi inițiată de cel putin 50 de depuțati.
  • Biroul Permanent al camerei a decis ca moțoinea să fie dezbătută luni, 20 iunie, și votată miercurea viitoare.

Ce scriu parlamentarii USR în moțiune

Fiecare capitol are un subtitlu în care ministrul este numit „corigent la”, fiind enumerate criticile principale:

Alocarea bugetară: „Am fost anul trecut la 3,6% din PIB și îmi propun să avem minimum 4% din bugetul pe anul viitor pentru Educație”, spunea ministrul Cîmpeanu la audieri, în luna noiembrie 2021. Și, în 2022, ca procent din PIB, avem un minim istoric, aproape jumătate din cât promitea: 2,28%. La 3,7% din PIB, Miclea îşi depunea demisia de onoare, la 2,28%, Sorin Mihai Pristanda a început să adauge la bugetul Educației și ce a găsit prin alte ministere și ar putea părea, măcar forțat, că ține de învățământ.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Nu intereseaza pe nimeni temele USR, prostimea e interesata doar sa sustina capusele speciale pana la moarye

    • Rezultate, nu vorbe.
      Majoritatea votanților nu stiu cum functioneaza statul si nici ca nu pot fi ajutati decât cu firmituri

  2. TOVARASUL DE LA edu A TREBUIT SA FIE AJUTAT DE ccr IN INDEPLINIREA OBIECTIVULUI.

  3. Ideea ca investind in invatamant se va ajunge pana la urma la rezolvarea problemelor economice este naiva si falsa. De ex, oricat de calificati ar fi angajatii din horeca, turistii se vor duce in continuare sa-si petreaca vacantele pe Coasta de Azur, la Ibiza, in Maldive etc etc. La fel se va intampla in industrie si celelalte domenii, ba chiar si in politica si administratie, fiindca totul depinde de resurse , piete de desfacere, de respectarea principiilor ec. de piata, democratiei si statului de drept. Chiar daca , de ex, in industrie ar fi personal bine pregatit, investitorii seriosi evita zonele unde exista coruptie (parandarat ), unde legislatia este arbitrara, taxe mari, instabilitate politica.