G4Media.ro

Teodorovici: Vom finaliza până în 2020 informatizarea ANAF/ Noul șef al fiscului,…

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Teodorovici: Vom finaliza până în 2020 informatizarea ANAF/ Noul șef al fiscului, Mirela Călugăreanu: Dorim să reducem numărul de formulare și declarații pentru persoane juridice, care acum sunt în jur de 600

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, după schimbarea șefului fiscului că trebuie eliminate ”incompetența, corupția și politizarea” de la ANAF, unde ar trebui să primeze ”meritocracția, integritatea și competența”. Despre noul șef al fiscului, Mirela Călugăreanu, a spus că este un ”fiscalist de excepție”. Călugăreanu a declarat că printre măsurile prioritare ale fiscului se numără reducerea numărului de formulare și declarații pentru persoane juridice, care acum se ridică la 600 și lupta cu evaziunea fiscală.

Eugen Tedorovici, principalele declarații

A mai lucrat la ANAF, a mai fost președintele ANAF. Este o persoană cu mare experiență, un fiscalist de excepție.

Doamna președinte știe că partea de administrare fiscală trebuie să cunoască o schimbare radicală, pentru toți contribuabilii, fie că sunt persoane fizice sau juridice.

Sunt mulți oameni care nu știu dacă datorează sau au de luat bani de la stat.

Contribuabilii trebuie să fie cei corecți, în timp ce evazioniștii trebuie să-și dorească să fi respectat legea.

La ANAF, meritocrația, integritatea și competența trebuie să primeze și trebuie eliminate incompetența, corupția și politizarea.

Noi avem termen de finalizare a informatizării 2020 la ANAF.

Mirela Călugăreanu, principalele declarații

În cel mai scurt timp ANAF va deveni acel partener atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Obiectivele pe care le avem în vedere: asigurarea unor servicii de calitate, simplificarea procedurilor la plată, un rol important o să-l acordăm prevenirii și combaterii evaziunii fiscale. Asigurarea unui tratament diferențiat contribuabililor în funcție de comportamentul lor fiscal.

Am hotărât ca începând de săptămâna viitoare vom supune consultării publice acest plan de eficientizare fiscală

Măsuri principale: reducerea numărului de formulare și declarații pentru persoane juridice. Numărul de formulare și declarații sunt în jur de 600. Dorim să simplificăm formularele și declarațiile.

Context

Premierul Dăncilă a schimbat-o luni din funțcie pe președintele ANAF, Mihaela Triculescu. Fără experiență în gestionarea unor instituții de mărimea Fiscului, Trișculescu fusese propulsată în funcție de Darius Vâlcov, care a demisionat luni la cererea premierului Dăncilă.

Noul șef ANAF, Mirela Călugăreanu, a mai condus Fiscul în mandatul de premier al lui Mihai Tudose (2017). Călugăreanu este apropiată de Ionuț Mișa, fost ministru de Finanțe, și este cea care a declanșat controale la mai multe instituții media incomode pentru Liviu Dragnea.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Praful să se aleagă de voi!!! La anul veți fi decât o amintire urâtă în istorie iar eu mă voi ruga să se înființeze un alt SS ca ăla de l-ați înființat voi pt procurori numai că de data asta pentru a vă confisca averile voastre nenorociților.

  2. Bah, ești nebun!!???

  3. Nu înțeleg de ce nu a-ti făcut astea in momentul când a-ți ajuns la putere?! După 2 ani jumate vrem de toate, recuperați și voi ceva din ce a sechestrat DNA-ul și va cred

  4. hahahhaa ,
    si-a dat seama ce lumea stie de acum 30 de ani
    poate aude de calculator (cloud, digitalizare, internet, tableta, kiosk, case de marcat conectate la internet, carduri, internet banking, nfc, QR code, AI … ) nu ala de mana sau de abac

    • machine learning …

    • „incompetența, corupția și politizarea ANAF” cum ar fi toti astia numiti de PSD/PNL/PDL … in ultimii 30 de ani

    • … in ultimii 30 de ani .. pentru care digitalizare = cumparat calculatoare, imprimante , consumabile, licente la suprapret si invechite + soft-uri de la ghita-IT-istul-nr-1-al-tarii srl

  5. Eliminati obligativitatea contributiei la pensia publica . Vreau sa constribui numai la fonduri private de pensie . Vreau sa decid liber cind accesez aceste fonduri .
    Eliminati contributia obligatorie la FNUASS . Vreau sa plaesc asigurare de sanatate privata unde vreau eu si in suma pe care o vreau eu . Urgentele pot fi suportate de la bugetul public din TVA , accize , impozit pe venit si profit , taxe de timbru , ….

    Reduceti numarul de bugetari ordinari din sistem ( care taie frunza la patrupede ) si informatizati sectorul public pentru a avea bani din reducerile de personal ….

    • Ce spui tu e imposibil si oricum nu cred ca ti-ai dori asa ceva.
      Im primul rand pensiile: sistemul este gandit sa se sustina prin contributia celor ce lucreaza. Cum ii poti justifica mamei sau bunicii ca tu nu vrei sa le mai platesti? Oricum, nu te astepta sa si mare pensie de acolo, e mai bine sa accesezi si o pensie privata sau un plan de exonomii
      In al doilea rand asigurarea de sanatate: e si asta bazata tot pe principiul solidaritatii. Bani sunt o gramada, doar ca sunt prost administrati. La ora actuala nicio asigurare privata nu te scoate in caz de boala urata (de ex: tratamentul pt hepatita C costa vreo 20-30 mii de euro), si acestea sunt decontate.
      Problema nu e ca platim banii astia, problema e ca banii noatri sunt administrati prost. Eu unul nu mi-as dori sa ajungem intr-un sistem gen usa, unde mori in strada fara asigurare, sau daca te salveaza mori cand vezi factura.

  6. Orlando discoteca:
    1) „trebuie eliminate ”incompetența, corupția și politizarea” de la ANAF, unde ar trebui să primeze ”meritocracția, integritatea și competența”.
    Adica: TREBUIE sa PLECATI TOTI, in frunte cu analfabeta Veorica!
    2) Doamna e ”un fiscalist de excepție”, d-aia ati schimbat-o cu fufa blonda a lui Valcov!?
    3) „Noi avem termen de finalizare a informatizării 2020 la ANAF.”
    Curs de guvernare.ro scrie: „Informatizarea ANAF se face prin PPP, la Preț DUBLU, după ce Guvernul a tărăgănat și apoi a BLOCAT Programul cu Banca Mondială.
    Informatizarea ANAF se confruntă cu dileme de același fel: Ministrul Eugen Teodorovici și ”creierul” guvernului, Darius Vâlcov, au refuzat să o facă în colaborare cu Banca Mondială și au OPRIT proiectul de 91 de milioane de dolari. Nu înainte de-a fi cheltuiti 18 milioane pentru consultanță.
    (Citiți și: Finanțele aruncă la coș definitiv contractul de modernizare a ANAF cu BM – 6 ani și 18 de milioane euro pe apa sâmbetei)

    Era vorba de un proiect care s-ar fi putut realiza în colaborare cu experții BM și care ar fi costat în total 70 de milioane euro, credit aprobat de Bancă.

    Iată că după 6 luni de la rezilierea acelui contract, Ion Ghizdeanu propune informatizarea Fiscului, cu 150 de milioane euro, adică dublu față de cât stabiliseră experții Băncii Mondiale că ar costa proiectul.
    Problema suplimentară e una ce ține de siguranța națională – CNSP dorește să realizeze aceste proiecte în sistem PPP. Adică un privat ar urma să controleze date medicale și fiscale – este o situație care nu se întâlnește în nicio altă țară civilizată.’
    https://cursdeguvernare.ro/cine-opreste-superministerul-ion-ghizdeanu-pregateste-ppp-si-pentru-datele-sensibile-din-economie-si-sanatate-250-de-milioane-de-euro-pentru-informatizarea-anaf-si-reinformatizarea-cnas.html