G4Media.ro

Tăriceanu despre nominalizarea lui Vlase la șefia SIE: Am fost surprins. Cred…

Tăriceanu despre nominalizarea lui Vlase la șefia SIE: Am fost surprins. Cred că şi domnul Dragnea a fost surprins/ Ce spune liderul ALDE despre planul suspendării președintelui

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat vineri că a fost surprins de propunerea şefului statului de numire a lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe şi a precizat că o decizie a coaliţiei referitoare la votul din plenul Parlamentului în această privinţă nu a fost luată deocamdată, tranmite Agerpres.

„M-a surprins, dar nu numai pe mine. Cred că a surprins foarte multă lume. (…) E calificat (pentru funcţie – n.r.). Nu ştiu care au fost criteriile. Nu vreau să spun că nu are calificarea necesară, dar nu vreau să vă ascund că am fost surprins. Cred că şi domnul Dragnea a fost surprins. În primul rând, am fost surprins că, după un an şi jumătate în care poziţia asta ar fi trebuit să fie ocupată şi nu a fost ocupată, vine această numire în acest moment. Stau şi mă întreb care este semnificaţia. Nu vreau să fac speculaţii acum, dar nişte întrebări fiţi convinşi că mi le-am pus. (…) Nişte calcule au fost făcute, că prea e picată (propunerea – n.r.) aşa din senin”, a declarat Tăriceanu, la Senat.

Întrebat dacă Gabriel Vlase este propunerea avansată de coaliţie, Tăriceanu a răspuns: „Eram aici, eram în coaliţie. Nu cred că a trecut aşa pe lângă noi. Nu a fost niciun moment vorba de a face o astfel de propunere. (…) Am aflat (despre propunerea preşedintelui Iohannis – n.r.) din comunicatul de la Cotroceni”.

El a precizat că nu a fost luată deocamdată în coaliţia de guvernământ o decizie privind votul în plenul comun al Parlamentului.

„O să stăm să discutăm şi să analizăm”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care propune numirea lui Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

  • Despre suspendarea lui Klaus Iohannis: Eu nu am auzit de astfel de planuri/ Suspendarea nu este o acţiune pe care o iei ca şi când ai un vot la legea privind circulaţia bicicletelor

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat vineri că nu a discutat nici cu liderii PSD, nici cu preşedintele acestui partid, Liviu Dragnea, despre o eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis în cazul în care acesta nu respectă decizia Curţii Constituţionale cu privire la revocarea şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Eu nu am auzit de astfel de planuri şi nu am făcut o discuţie, nici oficială, nici neoficială, cu liderii PSD, cu preşedintele Liviu Dragnea, cu care de altfel m-am întreţinut şi ieri şi alaltăieri, dar un astfel de subiect nu a intervenit în discuţia noastră. Aşa încât, sigur că s-ar putea ca şi de la ALDE cineva să considere public punctul lui de vedere personal, fără ca el să angajeze partidul, că e bine să facem aşa sau poate cineva o să spună că nu e bine. Cred că trebuie să respectăm dreptul fiecăruia de a-şi exprima opinia. Până la urmă, ceea ce contează este decizia finală şi decizia partidului, nu putem să ne orientăm după luări de poziţii individuale”, a spus Tăriceanu la Senat întrebat dacă a discutat cu partenerii din PSD despre suspendarea preşedintelui, citat de Agerpres.

El a adăugat că suspendarea preşedintelui nu este o acţiune asemănătoare celei de la votarea unei legi.

„Suspendarea nu este o acţiune pe care o iei ca şi când ai un vot la legea privind circulaţia bicicletelor pe trotuarele de la periferie. Ştiţi foarte bine că, din păcate, în Constituţie nu există decât o singură sancţiune la preşedinte şi aceasta este sancţiunea extremă, suspendarea. Dar eu mă aştept la altceva, eu mă aştept ca preşedintele, care prin Constituţie are un rol bine definit, şi anume, de garant al respectării Constituţiei, să respecte decizia CCR”, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a menţionat că membrii coaliţiei vor lua o hotărâre atunci când Iohannis o să anunţe ce decizie a luat.

„Până atunci, daţi-i voie şi preşedintelui, bănuiesc că weekendul o să fie sfetnic bun şi o să aflăm săptămâna viitoare, cred că ar fi normal”, a susţinut Tăriceanu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Consumati Aspcardin, sezonul surprizelor e doar la inceput…!

  2. Sa-i puna careva un carton de gat cu numele si adresa. Mereu se rataceste.
    Familia sau cine-l are in grija nu-si prmite consultatii la medic?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.