G4Media.ro

Surse: PNL și PSD nu au reușit să se înțeleagă pe tema…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Surse: PNL și PSD nu au reușit să se înțeleagă pe tema procentului de 9,4% din PIB pentru pensii, stabilit în PNRR / Liberalii ar fi agreat reglementarea prețurilor la energie pe termen limitat

PNL și PSD nu au reușit, marți, să se înțeleagă pe tema procentului de 9,4% din PIB pentru pensii, stabilit în PNRR, în schimb liberalii ar fi agreat reglementarea prețurilor la energie pe termen limitat, au declarat pentru G4Media.ro surse din coaliție.

Liderii social-democrați, inclusiv ministrul Muncii, critică faptul că Guvernul a negociat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență un plafon de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile.

În ședința coaliției de marți, liberalii le-au cerut social-democraților să înceteze cu discuțiile pe acest subiect, însă PSD a spus că nu se poate face acest lucru. Argumentele social-democraților sunt că programul de guvernare prevede creșterea pensiilor și în document există o referire la optimizarea PNRR, au relatat sursele citate.

PSD susține că procentul din PIB negociat în PNRR cuprinde toate tipurile de pensii, inclusiv cele militare și pensiile speciale. Social-democrații spun că, dacă nu este scos procentul reprezentat de pensiile militare, practic nu se mai pot face creșteri de pensii, ceea ce pentru PSD este de neacceptat.

Pe de altă parte, PNL ar fi de acord cu reglementarea prețurilor la energie pe o perioadă limitată, au precizat aceleași surse.

Liberalii ar fi de acord și cu propunerea PSD privind finalizarea hidrocentralelor de pe râul Jiu și de la Rastolnița, județul Mureș, construite în proporție de 90%. Asta înseamnă că cele două hidrocentrale trebuie scoase din zona ariilor protejate.

Citește și PSD anunță un proiect de lege care să permită funcționarea hidrocentralelor care nu au aviz. Miza – hidrocentralele de pe Jiu construite în arii naturale protejate

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Tâlharii distrug economia prin corupție, plafonarea preturilor si inflație.

  2. Mie nu mi-e clar, unul cu 7 case e compensat cu o suma in lei de 7 ori mai mare decât unul cu o casa?

  3. mai este putin si vom avea ANTICIPATE,asa ca aveti timp sa va ganditi cu cine ve-ti vota pentru presedinte si parlament
    vom avea femei la prezidentialei ,zic unii

  4. Tăiați toate pensiile speciale cat si militare și de serviciu, transformandu-le în contributivitate. Toată Romania să aibă o singură lege a pensionării.

    • Cu respect vă spun că aceasta este o utopie , nimeni nu se va atinge de pensiile și privilegiile aristocrației bugetare .

    • Dacă te gândești la Kovesi, ghinion. E tot o cutră care l-a salvat pe Iliescu de dosar deși a fost somată să fie instrumentat. Iar la actualul job, nu se aude că ar face vreo mare brânză.

  5. Exacte fix cat fura PSD din orice contract .

  6. SI_AU DAT PENSII SPECIALE PENTRU CA, ASA CUM SPUNEA tovarasul pesedist buzatu „EI NU VOR SA MOARA DE FOAME” CU PENSII BAZATE PE CONTRIBUTIVITATE

    • DIN 2016 PANA IN 2021
      COSTUL CU PENSIILE SPECIALE A CRESCUT DE LA 6.3 MILIARDE LEI LA 10.9 MILIARDE LEI

      AVAND IN VEDERE CA SE PENSIONEAZA LA 40-50 DE ANI FACEM MULTIMILIONARI IN EURO DIN PENSII.

  7. NU FAC NIMIC DIN PNRR.

    PENSIILE SPECIALE SE VOR DUBLA IN URMATORII 2-3 ANI ! AICI E LUPTA !

    • Hai sa zicem ca nu fac nimic, avem un deficit estimat anul asta de 6.x%.
      Anul urmator suntem obligati sa intram in 3% deficit.
      Sa vedem de unde taie la anul daca anul asta fac in continuare joc de glezne.

  8. O ho ho, scrasnesc ecofascistii din dinti 😂

  9. Liberalii nu au vrut niciodată să mărească pensiile publice așa cum prevede legea in vigoare, nici Orban, nici Cîțu, nici Ciucă. Este aceeași situație ca la unele categorii bugetare rămase în urma cu salarizarea cu toate că există o lege cu un calendar clar! În Romanica legea nu e lege, dar culmea e că cică există stat de drept! Doamne ferește de așa țară!

  10. Asigurarea pensiilor speciale îi frământă pe escroci, nu pensiile pe contributivitate. Că ăia sunt cetățeni de rangul zero. Ce mizerie ordinară!

  11. Pensiile speciale au crescut cu 73 % în ultimii 6 ani. E strigător la cer. Aceste mizerii de pensii speciale care sunt un rapt ordinar, furt pe față din pensiile minuscule ale românilor, trebuie să dispară definitiv și cât mai repede.

  12. Ar trebui să se calculeze cât au sustras ca foloase necuvenite din bugetul statului acești speciali și să returneze banii. Să li se pună sechestru pe case dacă nu vor. La omul de rând se poate să-l execute silit pentru sume cu mult, mult mai mici decât ale acestor profitori cu pensii nesimțite.

  13. Din câte știu inițial UE a cerut 9,3%, în urma negocierilor au acceptat 9,4%. Procent care ar fi arhisuficient pentru 2022 dacă s-ar face reforma sistemului de pensii prevăzut în PNRR. Adică pensii pe bază de contributivitate, pensii mai mici decât ultimul salariu și evident desființarea pensiilor speciale / de serviciu. Pentru păstrarea privilegiilor sau pentru a evita închisoarea clasa politică conducătoare preferă pierderea de miliarde de Euro, ei oricum o duc bine.

  14. Aceste pensii nesimțite nu arată decât foarte clar caracterul infect și al celor care le-au dat și al celor care le primesc.