G4Media.ro

SURSE Orban se întâlnește vineri cu liderii PNL din teritoriu pentru a…

SURSE Orban se întâlnește vineri cu liderii PNL din teritoriu pentru a împărți funcțiile de prefecți și secretari de stat. „Scopul este de a mai domoli din tensiunea provocată de unii lideri”

Potrivit informațiilor G4Media, președintele PNL, Ludovic Orban, i-a invitat vineri la o întâlnire, la Vila Lac, pe liderii filialelor de partid din județe. „Obiectivul principal este împărțirea funcțiilor de prefecți, precum și a pozițiilor de secretari de stat, iar cu acest prilej Orban urmărește și să mai domolească din tensiunea internă provocată de unii lideri liberali” , a comentat o sursă politică pentru G4Media.

Reamintim că în ultimele săptămâni, mai mulți lideri PNL, precum cei din Cluj și din Bihor, și-au exprimat public nemulțumirea cu privire la rezultatele negocierilor purtate cu USR-PLUS. Nemulțumirea continuă să crească în rândul liberalilor care au pretenția de a obține mai multe funcții în actuala structură guvernamentală.

Potrivit informațiilor G4Media, cărțile au fost făcute, funcțiile au fost deja negociate între partidele de coaliție, iar lui Orban nu i-a mai rămas decât sarcina de a-i mulțumi și pe liberalii săi din teritoriu.

„În acest moment nu se mai pune problema negocierii funcțiilor. Fiecare partid știe exact care sunt funcțiile care-i revin, atât la nivel de prefecturi, cât și în ministere. Întâlnirea de vineri a liderilor PNL are doar ca scop împărțiriea acestor funcții”, a transmis aceeași sursă pentru G4Media.

Liderii de la Cluj pun presiune pe Orban

O mare presiune vine din partea conducerii PNL Cluj, mai precis de pe filiera președintelui Consiliului Județean Cluj Alin Tișe și a primarului Emil Boc (coalizați cu ei fiind și eurodeputatul Rareș Bogdan). De altfel, cei trei dar și liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, și-au exprimat public nemulțumirea legat de prestația premierului Orban în negocierile cu liderii USR-PLUS.

Potrivit informațiilor G4Media, organizația clujeană a cerut, și cere, prin intermediul președintelui Daniel Buda, funcția de Secretar General al Guvernului – instituție cheie din cadrul executivului. Aceasta funcție e solicitată pentru actualul prefect de Cluj, liberalul Mircea Abrudean, care potrivit informațiilor G4Media, și-a exprimat clar opțiunea în partid de a prelua o poziție în structura guvernamentală. Iar funcția sa de prefect ar urma s-o cedeze altui liberal din gruparea lui Boc, deși aceasta ar fi fost cerută și de USR -PLUS, mai spun sursele G4Media. Liberalii clujeni nu au vrut să audă de vreun troc cu membrii USR.

Funcția dorită de liberalii clujeni e vânată și de fostul deputat de Hunedoara, Lucian Heiuș, dar și de Tănase Stamule, unul dintre apropiații lui Ludovic Orban.

Sedinta PNL. Ludovic Orban. Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Iar aduna spaga de la prefectii ”cu bube” ?

  2. Orbane, a inceput numaratoarea inversa!

    • Bolojan & Co, daca aveau un carton de oua disponibil, se duceau la Bucuresti si il „sprijineau” pe Orban la negocieri. Asa….. dupa razbel multi profitori se-arata!