G4Media.ro

SURSE Măsurile cerute de Austria pentru a accepta extinderea Schengen: Proiecte pilot…

sursa foto: Poliția de Frontieră

SURSE Măsurile cerute de Austria pentru a accepta extinderea Schengen: Proiecte pilot în statele membre interesate de proceduri rapide de azil / O nouă directivă pentru respingerea rapidă a migranților / Revocarea statutului de protecție pentru persoanele care au comis o infracțiune gravă/ Alinierea politicii de vize a țărilor din Balcanii de Vest cu acquis-ul UE

Austria condiționează extinderea spațiului Schengen de adoptarea unui set de măsuri care să încurajeze pe de-o parte alte state membre UE să adopte proceduri rapide de azil, iar pe de altă parte să creeze cadrul legal pentru respingerea rapidă a migranților precum și revocarea statului de protecție pentru persoanele care au comis o infracțiune gravă, au declarat pentru G4Media.ro surse de la Bruxelles apropiate negocierilor.

Nu este clar dacă aceste măsuri au fost prezentate în Consiliul Justiție și Afaceri Interne, însă ele reprezintă poziția de negociere a Austriei, au precizat sursele citate.

”Astfel de măsuri ar trebui să includă înființarea de proiecte pilot în statele membre interesate pentru proceduri rapide de azil în conformitate cu acquis-ul existent, în special prin aplicarea procedurii la frontieră, a conceptelor de țară terță sigură și de țară de origine sigură, prin prezentarea de către Comisia Europeană a unei noi directive privind respingerea rapidă, prin crearea cadrului necesar pentru protecția în țările terțe sigure, furnizarea dispozițiilor necesare pentru revocarea statutului de protecție pentru persoanele care au comis o infracțiune gravă sau infracțiuni repetate”, a declarat pentru G4Media.ro o sursă de la Bruxelles.

Printre măsurile susținute de austrieci se numără și intensificarea prezenței Frontex la frontiera externă a UE și în țările terțe și sprijinirea financiară a statelor membre care sprijină în mod bilateral statele membre și partenerii din Balcanii de Vest în activitățile lor de gestionare a frontierelor, încurajarea întoarcerii din Balcanii de Vest, precum și alinierea politicii de vize a țărilor din Balcanii de Vest la acquis-ul UE.

Context

Cele ”peste 100.000 de cereri de azil” înregistrate anul acesta în Austria justifică decizia luată de guvernul de la Viena de a se opune extinderii Schengen cu România și Bulgaria, a susținut ministrul Gerhard Karner.

Potrivit acestuia, circa 40% dintre migranţii care sosesc în Austria ajung în această ţară după ce au sosit iniţial cu avionul în Serbia, iar alţi circa 40% traversează terestru România, Bulgaria, Serbia sau Ungaria.

Ministrul Gerhard Karner a reafirmat că aproximativ trei sferturi dintre solicitanţii de azil ajunşi în Austria nu au fost înregistraţi anterior în vreo altă ţară membră a UE prin care au trecut.

Referindu-se la desfăşurarea reuniunii de joi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ministrul austriac a spus că mai întâi va fi votată aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, faţă de care Austria nu se opune, iar apoi va fi discutată aderarea României şi a Bulgariei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

  1. Asta inseamna ca Romania in urmatorii 5 ani nu va intra in schengen cu siguranta restul sunt povesti pentru prosti.Nu uitati sa mai vindeti niste gaze si paduri catre austrieci.

    • Cele mai importante sunt scrise mic in subsol.
      Hub de gaze romanesti la Viena
      Petrolul si gazele romanesti pe bursa din Viena
      Padurile urgent exportate
      Profitul Petrom-OMV, BCR etc. repatriat n Austria
      Hidroelectrica moca
      etc, etc, etc.

    • Adica niciodata.
      Sa stam in cap nu vor?

    • Deci Romania nu va adera la Schengen in urmatorii ani.
      Sa fim realisti. serbia este marioneta rusiei.

  2. Nu ma intereseaza ce mai vor aia. De azi inainte companiile austriece nu mai vad nici un ban de la mine.

    • Plătești gazele naturale ? O parte din bani se duce la OMV.
      Cumperi benzină sau motorină ? Ai Lukoil -Rusia, OMV – Petrom – Austria, Rompetrol – Kazahstan. Greu de ales răul mai mic.

      Stai liniștit, nu moare Austria fără tine, cum nu a murit nici Olanda anii trecuți.

  3. Statele occidentale, la incitarea damei Merkel, au dat drumul migrației necontrolate, de aceea e plin Occidentul de toate căzăturile din Africa și Orient. Ei, Austria nu mai vrea și pretinde măsuri de contracarare. Sigur, puteau permite admiterea României și apoi să mențină controlul la granițele lor considerate nesigure. Regulamentul Schengen permite, dar e mai complicat. Iar apelul la boicotarea firmelor austriece e pueril. Că indivizii „patrioți” din conducerea României care au vîndut Petrom către OMV sau pădurile și celelalte s-au îmbogățit masiv pe N generații.

    • cine i-a imbogatit?! nu cumva austriacul corupt pana in maduva oaselor?! stia cineva de escrow si bahamas/insulelevirginr/panama pana sa apara mituitorii vestici cu pachetul de „beneficii” pe masa?! noi am pedepsit doar cei care au luat mita, dar de mituitori nu s-a atins nimeni, mai ales daca erau cetateni vestici, au fost albiti imediat! de spagarii francezi de la apa nova mai stie cineva ceva?! s-a prescris, s-a disjuns si s-a ingropat, bat la pariu!

  4. Toată povestea asta avea sens dacă era respinsa si Croatia, așa doar ne facem ca nu vedem elefantul din încăpere. Croatii sunt peste 80 % catolici, au tarm si insule ca la balamuc, au facut parte din imperiul austro ungar, linia Schengen se opreste unde incepe ortodoxia; Grecia e caz special, leaganul democratiei, insule bla bla. Europa e ipocrita, in spatele austriecilor sunt si altii sunt convins de asta. Putin zâmbește si el complice. Ucraina să-și ia notite, asta îi așteaptă numai ca ei vor fi foarte vocali si arțăgoși când va veni momentul, cum si trebuie nu ca alții, molâi.

    • @ibse Intr-adevar, daca era vorba de refuzul complet (inclusiv al Croatiei) al extinderii Schegen, astfel de conditii ar mai fi avut o bruma de credibilitate. Asa insa, nu e deloc logic de ce respectivele masuri sint de necesare numai in cazul Romaniei si Bulgariei dar nu si in cazul Croatiei.

  5. Pai ce cere „micul nostalgic dupa RM2” nu vizeaza concret Romania Bulgaria si Croatia…se refera la toate statele Schengen. Iar daca „proiectele pilot la procedurile rapide” se refera la Romania si Bulgaria atunci e o cacealma fiindca solicitantii de azil nu vor in tarile astea ….

  6. Nimic nu trebuie să acceptăm din ce cer austriecii! Mai bine nu mai intrăm deloc in Schengen!

  7. Stapanii nu vor sa stea la masa cu iobagii!!

  8. Mă distrează patriotismul de tastatură, „mândria de a fi român”, într-o țară coruptă, intolerantă și comunistoidă până la măduvă.

    • Ce zici tu se potriveste perfect Austriei si UE! Ia mai citeste odata ce ai scris ….!

    • @Nealcosu
      Nu cred că în Austria e o armată de postaci mândri, care se jură că nu vor mai cumpăra p.roduse românești.
      @Lapsus
      Am o firmă p.rofitabilă de peste 10 ani. Zbor de minim 5 ori pe an în UE, aș economisi mult timp dacă am fi în Schengen. Dar de câte ori zbor cu avionul plin cu conaționali realizez de de nu suntem p.ri.miți.

    • Ce atâtea comentarii ?Pai daca ne lipsea ceva am fi știut demult și le-am fi făcut sau ni le reproșau și alții nu doar naziștii astia.Ori exista o lista cu lipsurile noastre ,lucram la ele și ne prezentam la examen/vot când sunt gata ori croșetăm și inventam mereu din mers cate ceva …Acu a fost rândul Austriei,atâta tot.Nu vedeți că ăștia fac doar cu randul?Fara sa fiu anti UE sau antioccident din contra, s-au pus de acord sa „stoarcă” tara asta de tot ce are,sub diverse pretexte ?La revoluție am făcut deja livrari ca sa rămânem independenți(doar sovieticul Iliescu știe) că altfel intra Rusia peste noi cum a făcut acum in Ucraina apoi a fost NATO,apoi intrarea in UE și acu e Schengen.De atâția ani tot ne pregătim,le dam contracte pe bani grei că la noi costa pana și autostrăzile dublu cat la ei acasă,le dăm fabrici,bănci,păduri,oameni ieftini la munca,tot tineretul sclipitor și până și fete de companie.Ce mai vor ?Mai avem ceva ?A ,Hidroelectrica ?E pe drum și aia…Ia să vedeți cum veți plăti taxa să treceți peste barajul de la Vidraru ,de exemplu,și altele…Ce mama dracului Johanis și analfabeții ăilalți de pe lângă el sau din Guvern care nu sunt in stare nici sa scoată un sunet in altă limbă (de aici nici nu protestează acolo sau să-i vezi dând interviuri pe la televiziuni de afara) sunt toti doar cluca de coceni pe banii nostri ?Nu zic sa devii bădăran că nu mai rezolvi nimic acum dar macar mai activi ,să acționeze preventiv și inteligent ,incisiv,sa anticipeze și mai ales sa fie demni.Mult mai coerent și mai demn a fost mesajul bulgarilor.Astia baligosii mioritici : „da sa trăiti” , „mai incercam”,etc,etc.Sunt curios ce măsuri iau bulgarii…

  9. fac doi de pi pe toti lingaii bruxellezi de care e plina tara ochi! daca va pute romania, plecati de aici si lasati tara in pace ca e mult mai ok decat va miroase voua!

  10. Pai, a acceptat extinderea fără toate astea. Croația a intrat in Schengen. Prin urmare, acestea sunt doar pretexte.

    Austria nu dorește romani și bulgari din xenofobie, pentru ca migranții nu vin spre Austria din România.

  11. Din ce spun că vor ăștia se înțelege că sunt supărați pe politicile europene,cred că au greșit locul unde să-și expună doleanțele. Daca nu sunt de acord ,să iasă din ue.

  12. Care e problema? De ce nu li se dau austriecilor lucrurile astea pe care le cer?

  13. Da’ prin Grecia n-a intrat niciunul din migranții ăia ajunși în Austria?

  14. Taci din gura de propagandist rus obosit, baga-ti ro-exit in coor si dupa aia mergi si linge sfincterul lui Putin, dar vezi sa bagi limba tare.

  15. Ar fi foarte interesant un sondaj de opinie cu intențiile de vot ale romanilor in acest moment.Făcut pe bune .

    • La ce iti mai trebuie sondaj?
      AUR are +20% – cel putin la Europarlamentare, poate nu local.
      Sa-i trimitem acolo sa faca scandal?

      UE azi a dat faliment moral. Reguli, rule of law, solidaritate = hartie igienica sa se stearga pe gura cu ele.

  16. Acum ar fi un moment propice pentru naționalizarea resurselor și a tot ce au vândut trădătorii de țară. Asta dacă ar fi mai fi vreun patriot care sa aibă și mult curaj. Dar când îl vad pe ciuca, ciolacu, bode, precautul de la cotroceni, dancu și alți neica nimeni îmi dau seama ca nu se va întâmpla nimic, noapte bună mulțime de români pentru ca popor nu suntem.

  17. Revocarea statutului de protecție pentru persoanele care au comis o infracțiune gravă. Când vreodată Parlamentarii vor renunță la Imunitate ?

  18. Probabil ca acum este momentul ideal sa ieșim din UE. Dacă nu ne doresc, atunci ar fi normal sa ne retragem în mod elegant.

    • P.rostea si coada de topor ruseasca (cu sau fara voia ta), Romania este pe primele locuri in lume (!) la crestere economica in mare parte gratie statutului de membru UE. Deci mai usor cu suprareactiile la o magarie politica facuta de un stat controlat tocmai de rusii aia care probabil ca-ti plac tie.

  19. Pana la urmă rezulta ceva bun si de aici.Constrange pe politicienii de la putere sa mai îndrepte din legile alea penale pe care le-a mototolit,cu „magia” Vicol,în merțanele,de ultimă generatie,ale interlopilor.Chiar asa,legea aia privind protectia avertizorului de integritate ce mai face,a iesit teafără din Parlament?Sau rămane fară dinti?Macar știrbă sa iasa,ca tot e mai bună decat cea care a iesit prima dată!😆
    Poate se înviorează opinia publică!Poate se nasc initiative antihauriste!Poate Ciolacu constientizeaza mai bine importanta functiilor pe care le detine!Poate Ciuca se informeaza mai bine înainte sa vorbeasca!Poate se rup contractele partidelor cu televiziunile!Ș.a.m.d..

  20. Poate nu vă amintiți câți ucraineni au trecut peste România ca să ajungă în Austria! Chiar dacă sunt plătiți din banii UE,tot nu le trece prin gât austriecilor.Nu ştiu dacă nu au dreptate…

  21. @ Ce pun ăștia în solicitări sunt și chestii ce au probleme cu drepturile naturale ale indivizilor, ?