G4Media.ro

SURSE: Creșterea salarială pentru profesori prevăzută pentru septembrie 2020 nu este inclusă…

Profesori cancelarie / Foto: Pexels.com

SURSE: Creșterea salarială pentru profesori prevăzută pentru septembrie 2020 nu este inclusă în proiectul de buget / Orban: E suficient, cred că profesorii pot să înţeleagă situaţia bugetară

Proiectul de buget nu prevede majorările salariale pentru profesori, de la 1 septembrie 2020, când cadrele didactice ar trebui să aibă salariile prevăzute în grila din Legea 153 din anul 2022, conform OUG 114 aflată în vigoare, potrivit unor surse guvernamentale. În urmă cu puţin timp Ludovic Orban a declarat despre această majorare programată pentru luna septembrie 2020 că “e suficient, există o creştere pe care am alocat-o de la 1 ianuarie, cred că foarte mulţi profesori, foarte multe cadre didactice, pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim şi că o astfel de creştere în avans, de la 1 septembrie, este foarte greu de finanţat”.

În bugetul Ministerului Educației și Cercetării există o creştere a cheltuielilor de personal (salarii) cu doar 5,88% în 2020 față de execuția bugetară de anul acesta, arată documentul publicat în transparență decizională de către ministerul Finanțelor.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. ,,… cred că foarte mulţi profesori, foarte multe cadre didactice, pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim şi că o astfel de creştere în avans, de la 1 septembrie, este foarte greu de finanţat”.
    Ludovice amice, meriți – din plin! – o celebră replică caragealiană.
    Păi una la mînă analizînd pe text, ce te faci cu restul cadrelor didactice, cei care ,,nu înțeleg”?! Lor le vei majora lefurile din răpciune?!
    Și două la mînă, chit c-ar înțelege toți profesorii, de ce trebuie să și accepte ei?! Nu destul ,,acceptă” că magistrații se pensionează după douăj’ de ani, că polițaii, majoritatea mînă-n mînă cu infractorii, la patruj’ de ani încasează și ei o pensie specială mai babană decît salariile profesorilor?
    Ai grijă, Ludovice, să nu ajungi la vorba lu’ varanu’: o să cazi în irelevant!

    • Eu sunt profesoara, inteleg situatia si o accept, am rabdare sa astept pana in 2022. Pensiile speciale tocmai au fost invalidate de comisia juridica din camera deputatilor, iar maine probabil ca va fi votata abrogarea lor tot in camera, ca psd e in rebranduire. Cat priveste pensionarea magistratilor dupa doar 20 de ani, a fost amanata pana in 2022, si probabil dupa alegeri se va abroga aceasta prevedere, si cred ca se va face la fel si-n cazul politistilor, ca sunt in minus cu vreo 8000 de cadre. Iar Vela nu mi s-a parut ca are de gand sa mai inghita gasca de politisti mana-n mana cu infractorii, din moment ce si l-a luat consilier pe Traian Berbeceanu.
      Mai ofCAER, ti-ai schimbat mult atitudinea si perceptia, reiterez intrebarea, esti tu, sau ti-a hacuit contul vreun postac psdist?

    • @Gabriela Constantinescu, nu sunteți cadru difactic, sunteți altceva…știți dv…..

  2. Ai dreaq profesorii astia, sa stea in banca lor, nesimtitii. Zise Sica.

  3. 2008 reloaded.
    http://mobile.hotnews.ro/stire/5109418
    Ce zicea prim ministrul de atunci: majorarea salarială ar aduce criza mondiala in Romania. Majorări nu am avut dar criza a venit
    La fel va fi și acum. Domnul Jeffery Franks să vă rezervați de pe acum bilete de avion pentru București. Să ne spuneți numai ce număr aveți la pantofi, va găsim noi ceva sa se potrivească
    https://m.stirileprotv.ro/lbin/amp/index.php?article_id=3256651

  4. Cresterea despre care zice era una programata pentru anul 2022! Madam veorica a mutat din 2022 in septembrie 2020 cresterea asta prin acest oug 114 „in avans”! Acum, judecati si voi cam cum sta treaba.
    Asta e pentru postacii de mai sus… Ar trebui sa ia o grila din aia si sa vada ce salarii au cadrele didactice. Mie nu mi se mai par niste salarii tocmai mici. Iar daca e sa compari cu sectorul privat ne apuca rasul. Pana la urma ce te faci daca maririle asta ale salariilor in sectorul bugetar nu pot fi sustinute de economie?

    • Habar nu ai

    • @Lungu Andrei – ai simtit tu asa sa ma contrazici… uite, ca sa nu zici ca sunt rau iti dau citatul din stire si daca nici asa nu crezi ce zic eu iti caut oug 114 si iti dau citatul de acolo, ce zici, ai habar tu sau eu?
      „când cadrele didactice ar trebui să aibă salariile prevăzute în grila din Legea 153 din anul 2022, conform OUG 114 aflată în vigoare”

    • Și cât ar trebui să aibă un profesor salariul, KAFKA

  5. Trebuie sa adaug si asta: Ce te faci daca statul produce mai putin decat consuma? Unde se poate ajunge?

  6. Orbane draga, in mod normal nu ar mai trebui crescut niciun salariu din sectorul bugetar anul viitor. Dar n-ai spus matale ca voi liberalii vreti sa respectati legile (adica alea emise de borfasii PSD-isti) si sa cresteti fara logica financiara salariile si pensiile anul viitor?! Ceea ce este o aberatie. Acum le ceri profesorilor sa inteleaga situatia financiara limita, dar altor categorii le lasi castiguri mari (inclusiv pensii speciale groaznic de mari pentru multi penali, incompetenti, prieteni cu infractorii, comozi si scarbiti de serviciu, din sectoarele militarizate). In locul profesorilor eu ti-as arata degetul mijlociu si ti-as aminti ca urmeaza niste alegeri. Ori este greu pentru toata lumea si atunci toata lumea se supune limitarilor, ori dispareti fiindca sunteti niste ipocriti si va miscati dupa cum va dicteaza cei care va slugaresc.

    • @Gepeto
      Si o spun pentru toata lumea care nu stie: MARIREA DE CARE E VORBA IN ARTICOLUL ASTA ESTE PREVAZUTA DE LEGEA DATA DE PSD IN 2017 – LEGE-CADRU nr. 153 din 28 iunie 2017privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice! IN ACEA LEGE, 153/2017, SUNT PREVAZUTE MARIRILE DE SALARII PLATITE DIN FUNDURI PUBLICE. MARIREA SALARIILOR DIN EDUCATIE SUNT CONFORM UNEI GRILE, IAR MARIREA DE CARE SE VORBESTE IN ARTICOL ESTE PREVAZUTE DE LEGEA 153 PENTRU ANUL 2022, NUMAI CA VEORICA A „DEVANSAT-O” (DIN MOTIVE FIRESTI DE PROPAGANDA ELECTORALA) PENTRU SEPTEMBRIE 2020 PRIN OUG 114. OF, HAI CA NU E ASA DE GREU DE INTELES.

    • *FONDURI :-D… ma scuzati pentru funduri, desi poate am vrut sa zic din funduri de sac

  7. Apoi pentru muzeu acela sunt bani ????
    Pentru super rachete sunt bani?????
    Pentru serviciile vijilente sunt ceva bani???
    Pentru frăierăstenii nu sunt deloc dar deloc bani.
    Existăo lege care spune 6 % pentru învătămant pe care nimeni nu o respectă.
    Eu dacă n urespct culoarea roșie iau amendă.
    Dacă depăsesc viteza iau amendă.Ce întâmplă pentru cei care nu respectă legea și nu acordă 6% ???Sică dacă nu poți mai mult aut!!!

    • Mai carati-va dreaq de postaci psdisti, ia uite cine-mi apara mie drepturile, scarbosii de postaci psdisti, mars pe alte situri iubitoare de otrepe ca voi!

  8. Tot „respectul” pentru corpul profesoral. Asa norma grea (nici jumatate dintr-un program normal la privat) si doar un amarat de concediu. Si apoi cum sunt ei neintelesi si neapreciati pentru rezultatele lor exceptionale. Si Orban asta sa nu le mareasca salariile macar cu 50 de ani inaintea grilei. Se poate doamnelor si domnilor nu doar sa luati 7 piei de pe privatii ce au doar salariu minim garantat prin lege ci sa si oferiti niste rezultate ? Ca asa cu vremea trece leafa merge si chef pe banii altora a cam inceput sa puta.
    Ps: Si fara cat timp petrec invatand pe langa. Daca o fac oricum nu se vede. Oricine are o functie tehnica stie cate materiale parcurge pentru a fi la curent cu noutatile si a ramane competitiv.

  9. Iarăși profesorii sunt mai proști și oricum din ce zice lumea, rezultatele testelor PISA sunt din vina lor. În rest societatea e perfectă, politicienii sunt capabili, medicii sunt implicați, patronii nu fac evaziune și nu au o contabilitate dublă, funcționarii sunt profesioniști etc. Profesorii trebuie pedepsiți pentru că aspiră la o viață decentă la un nivel minim în comparație cu profesorii din Europa. Magistrații sunt putere în stat, deci au ce salarii și pensii vor ei, medicii sunt cei care ne tratează, deci au salarii imense, pensiile speciale sunt pentru oameni speciali……. tot răul vine de la profesori, oamenii care v-au învățat pe voi să scrieți aici!!