G4Media.ro

SURSE Ce înseamnă suspendarea acreditării Spitalului de Urgență Floreasca și care sunt…

SURSE Ce înseamnă suspendarea acreditării Spitalului de Urgență Floreasca și care sunt consecințele asupra pacienților

Decizia Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) de suspendare a acreditării Spitatului Floreasca impune reluarea de la capăt a procedurii de acreditare care va trebui  finalizată în următoarele șase luni. În acest interval, pacienții vor putea fi tratați în continuare, au declarat surse medicale pentru G4Media.

Instituția spitalicească va trebui  să parcurgă din nou pașii pe care a trebuit să-i facă atunci când a primit acreditarea inițială. Astfel, va fi nevoie de refacerea întregii documentații prin care spitalul a fost acreditat. De asemenea, vor exista verificări din partea ANMCS.

Pe de altă parte, activitatea spitalului va putea continua până la reconfirmarea acreditării și nu va avea efecte asupra pacienților. ”România nu-și poate permite să închidă Spitalul Floreasca. Este cel mai mare spital de urgență din țară”, au declarat sursele citate.

Astfel, s-a decis doar suspendarea acreditării. În caz de retragere a acesteia, spitalul nu ar mai fi putut încheia contract cu Casa Națională  de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale, astfel că bolnavii ar fi trebuit să plătească integral costurile spitalizării.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a anunțat, luni, că a suspendat acreditarea Spitalului Floreasca pentru că nu a raportat în 24 de ore incidentul în urma căreia o femeie a ars pe masa de operație. În timpul suspendării, care va dura 6 luni, spitalul trebuie să vină cu un plan de măsuri de remediere a deficiențelor care au dus la suspendare și să-l implementeze.

”– Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune pană la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare.
– În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite ANMCS spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.
Acest plan trebuie să conțină, pentru fiecare măsură, responsabilul desemnat de unitatea sanitară și termenul de îndeplinire a măsurii.
– Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către ANMCS măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților.
– Încetarea suspendării acreditării unității sanitare se constată prin ordin al Președintelui ANMCS după verificarea remedierii neconformităților cuprinse în planul de măsuri”, se arată în comunicatul prin care ANMCS a anunțat suspendarea acreditării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Are cineva idee cine sunt cei angajati in spitale in structurile de Management al Calitatii, pe ce criterii au fost angajati si ce competente au? In majoritatea cazurilor sunt persoane fara calitati profesionale , fara experienta, doar pile, rude, amante, etc. dar care au sarcina de a ascunde si falsifica adevarul despre situatia din spitale. In unele spitale nu exista medic, nu exista asistenta, care sa faca parte din structura Manag.Calitatii, sunt doar cativa functionari care habar nu au despre modul in care se desfasoara activitatea spitaliceasca. Asa s-a dorit! Si la asta s-a ajuns!!!

    • Când se vor face cursurile de Managementul calității serviciilor medicale la o facultate de științe economice sau drept și nu la medicina, unde fac cursuri numai cei care „trebuie”, atunci vom avea și specialiști în sistem. Pina atunci….

  2. Ar trebui retrasa acreditarea de la multe, multe spitale de stat.

  3. Asa trebuie inca mai rau vine vremea se cumpara Un post de asistent medical 5 -6 mi de euro asitentul ala nu stie mimic vorbeste bani care ia dat sunt elevi buni cu medi bune Dar a stai nu au euro si nu au loc la stat merg la privat cind va tre zit lumeeee

  4. Fara suparare, cineva ar trebui sa se si documenteze un pic inainte de a prelua surse. Te documentezi, intrebi, te documentezi din nou si revii sa vezi de ce nu se potriveste declaratia cu noua documentare. Cer prea mult. Suspendarea acreditarii este un concept nou, daca ar fi pe wiki, ar fi un ciot, deoarece in ordonanta de urgenta au uitat sa defineasca ce e aia. Se numeste suspendare dar puteau sa-i spuna si ciufuleala ca nu stim ce e aia. Cu alte cuvinte suspendarea e sublima, e grava, dar in fapt nu e nimic si nici nu are nici-un fel de consecinte juridice. Doar apa la moara presei!

  5. Ce nu se discuta aici este confidentialitatea pacientului si cat se poate difuza pe televizor sau in ziar despre un caz. Ce nu se vrea a intelege ca si dupa ‘89 ei se cred atotstiutori, medicii din tara au nevoie de ghiduri si reguli de buna practica. Sunt multe cazuri despre care nu se stiu nici macar cei din conducerea spitalului caci nu sunt scrise sau raportate nicaieri. Ma intreb uneori cum dorm medicii de la noi din tara cand incep a “scrie” minciuni… caci sa stiti, si cand scrii adevarul uneori e greu sa dormi linistit la sfarsit de zi!