G4Media.ro

BREAKING Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată deoarece nu a raportat incidentul…

BREAKING Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată deoarece nu a raportat incidentul cu femeia arsă

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a anunțat că a suspendat acreditarea Spitalului Floreasca pentru că nu a raportat în 24 de ore incidentul în urma căreia o femeie a ars pe masa de operație. În timpul suspendării, care va dura 6 luni, spitalul trebuie să vină cu un plan de măsuri de remediere a deficiențelor care au dus la suspendare și să-l implementeze.

Prezentăm integral comunicatul dat publicității luni de către ANMCS:

Cu privire la evenimentul advers asociat asistenței medicale de tip santinelă, apărut la Spitalul Clinic de Urgență București, vă comunicăm următoarele:
​- Spitalul Clinic de Urgență București a fost acreditat în ciclul I, prin Ordinul Președintelui ANMCS nr. 515/ 12.08.2016, cu un punctaj total de 70,20%.​
– În conformitate cu cerințele standardului 2 din referință 9, legate de prevenirea și gestiunea riscurilor, precizăm că la momentul acreditării nivelul de conformitate a fost de 55% adică există „o politică de gestionare a riscului generat de aparatele, instrumentele și dispozitivele medicale cu indicatorul procedurii privind prevenirea riscurilor tehnologice pentru fiecare tip de aparat sau dispozitiv medical implementate”.
– ​Conform Metodologiei de monitorizare a unităților sanitare acreditate, aprobată prin Ordinul Președintelui ANMCS nr. 639/2016, acestea sunt obligate să raporteze la ANMCS o serie de date referitoare la evoluția implementării măsurilor de asigurare și îmbunătățire a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului. Astfel, art. 8 referitor la Monitorizarea evenimentelor adverse/ santinelă/ “near-miss” precizează că raportarea evenimentelor adverse asociate asistenței medicale „este obligatoriu a fi făcută de către unitățile sanitare în maximum 24 ore de la apariția lor și trebuie urmată, în maximum 30 zile de la raportare, de un raport de analiză a cauzelor care au dus la apariția evenimentului și a măsurilor identificate pentru prevenirea repetării”.
– Spitalul Clinic de Urgentă București nu a raportat niciun eveniment advers și niciun alt indicator de monitorizare ​din data de 01.01.2018 și pană în prezent. Evenimentul mediatizat în prezent a fost raportat pe data de 29.12.2019, la 7 zile de la producerea acestuia.
– ANMCS a comunicat situația conformării spitalului la cerințele procesului de monitorizare Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București și Ministerului Sănătății.
– Având în vedere constatarea de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a apariției la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă București a unui eveniment advers grav asociat asistenței medicale neraportat de către unitatea sanitară în termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unităților sanitare acreditate aprobată prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate nr. 639/2016, dar și referatul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, vă comunicăm că ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgență București.
– Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune pană la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare.
– În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.
Acest plan trebuie să conțină, pentru fiecare măsură, responsabilul desemnat de unitatea sanitară și termenul de îndeplinire a măsurii.
– Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților.
– Încetarea suspendării acreditării unității sanitare se constată prin ordin al Președintelui A.N.M.C.S. după verificarea remedierii neconformităților cuprinse în planul de măsuri.
– Remedierea deficiențelor care au dus la suspendarea acreditării reprezintă condiția obligatorie în vederea inițierii vizitei de evaluare a Spitalului Clinic de Urgentă București în cadrul ciclului II de acreditare.
Menționăm că Ministrul Sănătății a fost informat despre decizia de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgentă București.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Un manager intreg la cap se gindeste in aceasta situatie daca nu e cazul sa dea concedieze pe cei care au adus acest prejudiciu . In mediul privat ; in mediul bugetar insa modul de a gindi si principiile sint altele ….. Dar tot pe banii cetatenilor .

    • E problem cu mentalitatile de mafiotism hienistic din Romania,din absolut toate domeniile,de la a la z.Femeia aia amarata s a dus ptr ingrijire,profesionista si responsabila,nu ptr inca un episod (prea multe chiar,cel putin din cele nemusamalizate) din categoria Ciomu. Cel putin uluim planeta cu aventurierii spagariei din tarisoara care este … https://www.bbc.com/news/world-europe-50947404

    • Orice bãbãlãu isi poate imagina ca un aparat electric de ardere pus pe spirt,rezulta flacara.Indolenta,spagaraia si autosuficienta,rezulta in neprofesionalism.

    • Stai liniștit , aia cu prejudiciul și concedieri în mediul privat a fost înainte de multinaționale. Acum e aceeași mizerie, pile, relații, incompetența…dar au bani, fac în continuare bani pe produse de kkt, mai moare câte un prost din cauza franei defecte, airbagului care nu funcționează, iar lumea merge înainte…

  2. Ati uitat esentialul:

    „Ridicarea acreditării Spitalului Floreasca reprezintă doar o sancțiune pe hârtie. Spitalul își va continua activitatea.”

    • Ar fi o catastrofă închiderea activității Spitalului Floreasca, oricât de mizerabil este el, fiind SINGURUL spital care primeste cazuri sociale (săraci, fără asigurare de sănătate), transferuri din provincie când medicii de acolo se dau plecați în concediu sau pur si simplu spun că îi depășește cazul (își declară senin incompetența), uneori și cazuri grave de la alte spitale din București.
      Este o vorbă la Floreasca, „aici se moare cel mai bine !” , pentru ca cele mai grave urgente, de care celelalte spitale fug, cu speranța de supraviețuire mică, ajung la Floreasca. Evident si rata de decese este mare, în concordanță cu cazurile

  3. O reactie proportionala, echilibrata.
    Nimic de genul asta nu s-ar fi intamplat daca raportau incidentul. Este mult mai grav ca n-au raportat si luat masuri ulterior incidentului decat faptul ca s-a produs o greseala, fie si evitabila.

    In cele din urma trebuie ajuns la punctul la care sa existe sanctiuni si pentru personalul tehnic si pentru conducere cand apar probleme nasoale in institutiile publice. Dar trebuie sa li se dea si posibilitatea sa se redreseze pana atunci. In cele din urma, uscaturile se vor tria singure.

    • @AdrianS – uite, cineva care pune problema corect. De doua zile incerc sa spun asta si nu ma asculta nimeni! NU EROAREA DIN TIMPUL OPERATIEI E PROBLEMA PRINCIPALA. ACOLO EXISTA NISTE FACTORI (UMANI, MATERIALI NICI NU ARE IMPORTANTA) CARE AU DUS LA ACEASTA NENOROCIRE, INSA FAPTUL CA NU AU RAPORTAT INCIDENTUL SI S-A INCERCAT MUSAMALIZAREA MIE MI SE PARE SUBIECTUL PRINCIPAL. In cazul incidentului, se cerceteaza, se constata si se iau masurile de rigoare (pedepse, sanctiuni etc.), insa pentru tot ce s-a intamplat dupa trebuie sa raspunda managerul spitalului, seful echipei de chirurgi etc.

  4. asa si? care e efectul suspendarii acreditarii? se inchide spitalul? dau bolnavii afara din spital? se reduce spaga la jumatate? daca e doar un avertisment fara efect, e egal cu zero ca trebuie sa raporteze zilnic etc.

    • Nu cred ca e totusi un simplu avertisment. Cred ca in perioada de suspendare unitatea medicala este OBLIGATA

    • *scuzati, o tastare gresita mi-a trimis comentariul trunchiat…

      Nu cred ca e totusi un simplu avertisment. Cred ca in perioada de suspendare unitatea medicala este OBLIGATA sa ia toate masurile care se cer pentru remedierea deficientelor care au dus la rezulat (asta insemnand inclusiv demiteri)

    • A murit o femeie… Ei si? … Mentalitalitatea comunei primitive in 2019! Ei și! România a produs un procuror general UE! …. Asta DA! O Europa ce promite!!!

  5. Nu putem sa revenim in normalitate fara niste masuri drastice.
    Adevarul este ca la cat de vraiste este totul nici nu stii de ce sa te apuci.
    Macar usor,usor, astazi o masura,maine alta sa incercam sa facem ceva in tara asta.
    Am avut cazul Colectiv.Am invatat ceva? Nimic.
    Cate cluburi si restaurante au mai ars pe urma?
    Ati auzit de reguli privind protectia impotriva incendiilor in locurile publice?
    Ati auzit de reguli de constructii cu sprinklere sau water mist? Noi nu avem nici macar hidranti functionali.
    Cam aici suntem fratilor.
    Ok au gresit cei de la FLOREASCA.
    Sa vedem ce facem de acum innainte.

  6. Din pacate functioneaza omerta intre medici.

  7. O măsură absolut idioată. Nu va avea că efect decât o grămadă de hârtii peste 6 luni care să dovedească cum și-au luat măsurile de remediere a situației. Beneficiu pentru pacient ZERO.
    Graba cu care comisia de anchetă a dispus aceasta măsură arata insa că de fapt incidentul (regretabil din toate punctele de vedere) este folosit pentru a se plati niste polițe. Beuran are multe păcate (UASC IMF, plagiat, etc) dar măsura e aplicata intregului spital.
    Să presupunem că spitalul pierde complet acreditarea peste 6 luni. Ce faci atunci cu programele naționale gen STEMI ( infarct miocardic) ?

  8. Ba, Adrian, chiar m-am saturat de postarile tale! Tu esti lovit rau.

  9. @CNB am citit doua comenatarii de la Adrieni si amandoua mi s-au parut de un simt… Intrebarea e daca nu esti cumva tu lovit rau?

  10. Cine este acest ANMCS? Pana acum nu am auzit de el… un senator USR tocmai a spus ca e un organ de stat dubios, care a mentinut acreditarea unui spital ce functiona intr-un castel darapanat.

    Ce reprezinta suspendarea acreditarii? Nimic. Spitalul functioneaza la fel, medicul ramane acolo… dar lumea nu mai e asa inflamata. Asta e rolul suspendarii, oameni buni.