G4Media.ro

Suceava: Alte două persoane cu COVID-19 confirmate cu tulpina Delta, internate în…

Sursa foto: Pixabay

Suceava: Alte două persoane cu COVID-19 confirmate cu tulpina Delta, internate în Spitalul Rădăuţi

Alţi doi suceveni au fost confirmaţi cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 şi sunt internaţi în Spitalul Municipal Rădăuţi, după primul caz confirmat pe 29 iulie la un bărbat venit din Marea Britanie, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a informat, luni, că este vorba despre un bărbat din Brodina şi de un altul din Rădăuţi revenit din Marea Britanie împreună cu soţia.

La ancheta epidemiologică bărbatul din Brodina a declarat că nu a avut contacţi direcţi.

Potrivit lui Băncilă, în ceea ce priveşte cei doi soţi, aceştia au stat în carantină la revenirea din Anglia, iar după ce s-au simţit rău, s-au testat, ambii au avut rezultat pozitiv şi au fost internaţi în Spitalul Municipal Rădăuţi.

Dintre probele trimise la secvenţiere, până în prezent au venit rezultate pozitive pentru bărbatul din Brodina şi pentru cel din Rădăuţi.

Potrivit DSP Suceava, medicul de familie din Brodina a atras atenţia că sunt multe persoane venite din Marea Britanie şi în prezent sunt 5 cazuri de de infecţie cu noul coronavirus, ajungându-se la o incidenţă de 1,25 la mia de locuitori.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. De unde stiu ca este tulpina delta??? Testele , mai nou descopera si ce tulpina este???

    • Secventierea este un proces destul de costisitor si complicat, ma indoiesc, ca s a facut. A fost de folos ca a venit din Uk, e perfect, Delta este!

    • „Dintre probele trimise la secvenţiere” asta ce inseamna?

      Esti expert sau ce esti? aaa citesti dar nu intelegi.

      Goagal translate?

    • Daca nu știi de unde știu ei ca e tulpina delta este semn că trebuie să asculți sfaturile medicilor, pe tine te depășește ce fac medicii, nu trebuie sa ai tu păreri, este peste ceea ce procesezi tu, cel mult daca ai o îndoială totuși, clar bazată pe nimic, pentru ca nici nu stii cum stiu medicii că este tulpina delta, dar daca ai o îndoială cauzată de frici ancestrale, din creierul reptilian, poti sa mai întrebi un medic eventual virusolog, imunolog daca să te vaccinezi sau nu. Lasă șefii de partide, pușcăriașii si alte non-modele!

    • Uite, Cioby!
      (Cioby unu – scuze!..)
      Mie – la nivelu’ meu de neuron, de dorel – mi’ar da de gândit, commentu’ lu’ Nume..
      De’aia – data viitoare, cre’ c’aș pune întrebările legate de Delta – mai moale, mai puțin răspicat și cu mai multă permisivitate pent’ ăia care’s în domeniu…
      Zi faină!

    • Da Cioby, secventierea (decodarea codului genetic al virusului) e scumpa, dar necesara. UE recomanda ca macar 10% din testatii pozitivi sa fie testati cu secventiere, tocmai pentru a descoperi variantele noi si procentul lor de incidenta in total.
      Evident ca noi ne tragem pe fund, facem cam 6 pe zi (in medie), ceea ce e caraceristic unor tari bananiere. Si alea pe care le facem sunt facute de privati (Medlife de ex) care iau la gramada esantioane de unde cred ei ca e relevant, dar nu dupa o metoda care sa descopere cazurile cu probabilitate mai mare (calatori in state cu incidenta ridicata, contacit ai acestora).

    • Poate ca e scump dar decizia de a secventia o proba sau alta se ia dupa cateva criterii, dupa cat se pare sunt culese probele cu o istorie ce ar putea conduce la un caz mai probabil delta – probe de la indivizi in contact cu alte cazuri delta, care vin dintr-o tara care are un numar mare de pacienti cu delta si care a ridicat orice restrictie s.a.m.d …
      Probabil ca atunci cand se va ajunge la transmitere comunitara vor fi secventiate aleator, cel putin asa pare logic. Parca un economist premiat cu Nobel spunea ca gandire statistica nu este ceva ce oamenii sunt obisnuiti si probabil nici incurajati sa foloseasca.