G4Media.ro

Subvarianta mai contagioasă a tulpinii Omicron, BA.2, a fost detectată în România…

Subvarianta mai contagioasă a tulpinii Omicron, BA.2, a fost detectată în România / 13 cazuri confirmate de testele de laborator / UPDATE Ce spune Alexandru Rafila despre noua tulpină și de ce se fac secvențierile la pacienții din ATI

UPDATE: Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți seara, la TVR 1, că specialiştii presupun că, în România, cazurile grave de COVID-19, cele aflate la Terapie Intensivă, sunt cazuri de infectare cu tulpina Delta care încă e prezentă la noi în ţară și s-a început un studiu secțiile ATI.

„Săptămâna aceasta am început un studiu în toate secţiile sau în majoritatea secţiilor de Terapie Intensivă. Vom preleva probe de la aceşti pacienţi, le vom secvenţia şi vom şti cu exactitate care este proporţia de cazuri Omicron şi care este proporţia de cazuri Delta în rândul pacienţilor cu forme grave şi lucrul ăsta o să ne confirme dacă supoziţia noastră este cea corectă”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat despre subvariante BA.2, ministrul Rafila a explicat că în România s-au confirmat primele 13 cazuri.

„Sunt apărute 13 cazuri. E o tulpină care în unele ţări se răspândeşte în paralel cu Omicron clasica, să spunem aşa, vedeţi că virusul evoluează permanent, singura diferenţă care nu este încă confirmată, dar este posibilă, este legată de transmisibilitate, care se pare că este şi mai mare decât la Omicron. Noi nu avem decât 13 cazuri secvenţiate până în momentul de faţă cu această nouă tulpină”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii nu a exclus ca noua tulpină să se extindă şi în România.

„Este posibil să se extindă şi în România, dar atât timp cât nu produce o boală mai gravă, nu cred că vor fi probleme legate de această tulpină, din punct de vedere al sănătăţii publice”, a mai declarat Rafila, citat de News.ro.

Știrea inițială: Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) precizează, în raportul privind variantele coronavirusului care determină îngrijorare, publicat marți, că 13 cazuri de infectare cu subvarianta BA.2 au fost confirmate în România.

În prezent, aceasta circulă în România în paralel cu varianta Delta și cu varianta originală Omicron, care este dominantă la acest moment:

  • Până la data de 30 ianuarie 2022 au fost confirmate 5925 cazuri cu varianta Delta, din care 30 în săptămâna 04/2022.
  • Până în prezent, dintre cele 5925 cazuri cu varianta Delta, la 92 a fost detectată sub-varianta AY.4.2 (1,6%).
  • În săptămâna 04 au fost confirmate 248 cazuri cu varianta Omicron.
  • Până la data de 30 ianuarie 2022 au fost confirmate 1146 cazuri cu varianta Omicron.
  • Până în prezent, dintre cele 1146 cazuri cu varianta Omicron, la 13 a fost detectată sub-varianta BA.2 (1,1%).

Subvarianta BA.2, care ar fi mai contagioasă potrivit primelor studii, este prezentă în mai multe țări și a devenit, într-o perioadă foarte scurtă, dominantă în Danemarca, unde peste 80% dintre infecții sunt cu BA.2.

Citește și Studiu: Subvarianta BA.2 a noii tulpini a coronavirusului este mai infecţioasă decât varianta originală Omicron

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Și comerțul închis.🤣

  2. Pai de, asha funcționează evoluția… cu cât se înmulțește virusul mai mult, cu atât crește probabilitatea unor mutații mai performante. Și cum scopul final al virusului nu e sa omoare gazda, ci sa convietuiasca cu ea, probabil ca mutațiile care vor câștiga lupta vor fi din ce în ce mai contagioase și din ce în xe mai puțin periculoase

  3. Citi indivizi sint infestati cu omicron in total , in tarisoara noastra ?