G4Media.ro

Subiectele date la concursul pentru directorii de Case de Asigurări de Sănătate,…

Foto: Pexels.com

Subiectele date la concursul pentru directorii de Case de Asigurări de Sănătate, la care au promovat doar 5 candidați din 33 prezenți și 54 înscriși

Candidații pentru posturile de director al Caselor Județene de Asigurări de Sănătate din cele 42 de județe au primit 10 subiecte, fiecare a câte 10 puncte. Nota de trecere a fost pragul de 70 de puncte, iar potrivit rezultatelor anunțate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, doar 5 din cei 33 de candidați prezenți la concurs au fost admiși. Pentru aceștia urmează proba de interviu. În total au fost înscriși 54 de candidați, dar 21 au fost absenți. Proba scrisă a fost organizată pe 6 mai, cu prezență fizică, la amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Varianta extrasă a fost cea cu numărul II. Durata probei a fost de 3 ore. Cele zece subiecte pe care candidații le-au avut de rezolvat sunt pe Edupedu.ro Foto: pexels.com  
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Un lucru nu este clar: ce secret de stat este numele participanților?????
    De ce nu sunt prezentate numele funcționalilor!?

  2. Totuși majoritatea subiectelor nu ajută cu nimic în a înțelege dacă oamenii respectivi sunt sau nu potriviți pentru post. Până una alta, mă îndoiesc că un director verifică personal actele pacienților, de exemplu. Iar dacă o face, oricum ar trebui să o facă consultând legislația în vigoare. E complet irelevant dacă știe pe de rost o listă de acte.

    • Asa e. Sa ma angajeze pe mine. Si eu iau 2.

    • Ce ziceți de situații care se discută, iar șeful spune că trebuie să vadă ce legi se aplică și ce spune o anumită lege? Echipa se retage pentru ca el să caute. COnducătorul trebuie să cunoască legislația domeniului pe care ăl coordonează, nu să stea să citească. Se presupune că de aceea a acceptat să fie șef, pentru că știe cu ce probleme se confruntă sistemul, iar el vrea să facă ceva mai bine, în comparație cu alții. De unde să știe ce are de îmbunătățit dacă el nu cunoaște, măcar, legile ce trebuie aplicate și respectate. Amatorismul și neștiința celor puși să ne conducă ne-au adus în situația în care suntem acum.

    • Șeful trebuie, în primul rând, să știe să fie șef. Iar faptul că știe sau nu pe de rost niște prevederi legale chiar nu îl ajută deloc aici. Așa cum faptul că nu poate reproduce mot-a-mot aceleași prevederi legale nu înseamnă că nu cunoaște problemele sistemului. Care probleme, apropo, aș băga mâna în foc că țin mai mult de alte aspecte decât de capacitatea de a înșirui sau nu niște nume de documente. Problema concursului ăsta e că e prost gândit și nu selectează cei mai buni potențiali directori ci oamenii care memorează cel mai bine niște texte. Iar asta arată incompetența celor ce au gândit concursul și, din păcate, incompetența celor ce cred că acest concurs se avea vreo relevanță pentru posturile respective.

  3. Așa proști ca ăștia care cică organizează concursul n-am văzut. La școlile alea din străinătate cum de nu au auzit de Gauss? Că nu-i român. Aaa! E matematician și ei sunt încă la aritmetică.
    Deci au intrat doar ăia care sunt superinteligenti că-i angajăm la NASA.

    • Daca pentru dumneavoastra organizatorii concursului sunt prosti, cum or fi cei care „populeaza” si conduc CJAS-urile de 30 de ani – retardati? Voi, „savantii de internet” sunteti mai periculosi si mai nocivi decat intregul sistem corupt din Romania, va pricepeti la totul si la nimic! Aceasta reticenta la schimbarile in bine pentru tara noastra, care se zvarcoleste de zeci de ani in namolul coruptiei, prostiei si incompetentei, din partea unor „cetateni”, nu denota decat rea-vointa si ticalosie. Probabil ca ati prefera sa mai ramaneti inca vreo 100 de ani cu „masteranzi” la conducerea CJAS-urilor, care sa sifoneze bugetul sanatatii pentru partide, sa faca contracte si decontari cu „dedicatie” pentru clica de partid, sa angajeze pile, relatii si amante care sa se uite cu superioritate la noi, cei „neimportanti”, care ne „taraim” viata zi-de-zi, platindu-le nu numai lor salariile, ci platind inca o data ceea ce am platit deja, pentru ca, desi platim taxe la stat, statul nu stie decat sa ne returneze un sut in c…r!

  4. Dezamagitoare subiecte, asa sunt mereu concursurile la stat, cine memoreaza mai bine niste legi? De regula nu le poti memora si nu prea ai de ce…trebuie sa stii ca exista si sa le consulti. In general astfel de subiecte sunt rezolvate de persoane cu o memorie fantastica sau de către cei care primesc subiectele dinainte. Chiar nu putem depasi faza asta? Se pare ca nu….asa e si sistemul de invatamant….

    • Tanti,
      Sunt niște legi de bază, un fel de abecedar al Asigurărilor de sănătate. Criteriile de internare, de decontare, de selecție a spitalelor incluse în programe, să propună niște măsuri de reducere a cheltuielilor…
      Nu i-a întrebat teorii din fizica cuantică.

    • Nesimțirea nu ține loc de competență. Hai să și gândim; la ce bun să știe directorul ce acte trebuie depuse pentru a dobândi calitatea de asigurat că doar nu stă directorul să verifice actele fiecărui asigurat. Chiar și cine se ocupă de asta poate verifica ușor cu legea în față, fără să știe totul perfect pe de rost.

  5. Tanti,
    Sunt niște legi de bază, un fel de abecedar al Asigurărilor de sănătate. Criteriile de internare, de decontare, de selecție a spitalelor incluse în programe, să propună niște măsuri de reducere a cheltuielilor…
    Nu i-a întrebat teorii din fizica cuantică.

  6. Acum nu va plac subiectele. Adevarul e ca sunteti specialisti. Ce ati vrea sa le dea? Examenele, ca si interviurile, sunt standard, uniforme. Au avut bibliografia. Ce mai vreti? Astea au fost cerintele. Pe semne ca nu ati fost la interviuri. Cumva e de inteles din moment ce comentati pe aici.