G4Media.ro

SUA: Mai multe persoane au murit de COVID-19 în 2021 decât în…

SUA: Mai multe persoane au murit de COVID-19 în 2021 decât în 2020

COVID-19 a ucis deja mai multe persoane în Statele Unite în acest an decât în 2020, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins, citate joi de DPA, relatează Agerpres.

De la 1 ianuarie, au fost raportate peste 353.000 de decese de COVID-19, cu aproximativ o mie mai multe, comparativ cu cele 352.000 de decese înregistrate anul trecut în primele 10 luni ale pandemiei.

Există diferenţe cheie între cei doi ani ce ar putea explica o parte din schimbare, afirmă experţi medicali.

Profesor la Universitatea Internaţională Florida şi Departamentul de Epidemiologie, dr. Mary Jo Trepka a declarat pentru New York Daily News că varianta delta mult mai contagioasă a crescut numărul de cazuri, făcând totalurile cumulative mult mai ridicate. Acest lucru a fost agravat de lipsa ”imunităţii de turmă” din cauza ratei reduse de vaccinare.

Aşadar, au fost expuşi o mulţime de oameni din cauză că nu aveau ‘imunitate de turmă’ şi pe fondul apariţiei variantei delta, care este mult mai contagioasă„, a declarat Trepka pentru Daily News.

În plus, a menţionat ea, vaccinarea la scară largă nu a fost disponibilă până în primăvară, iar cea mai mare creştere din acest an a avut loc în ianuarie, după sărbători. De asemenea, spre deosebire de 2020, anul acesta nu au fost instituite lockdown-uri extinse.

„Coronavirusul nu ţine cont ce an este”, a remarcat dr. David Dowdy, profesor asociat de epidemiologie la Şcoala de sănătate publică Johns Hopkins Bloomberg. „Şi moartea a venit în mare măsură în valuri”, a adăugat el.

Deloc de neglijat, cel mai mare val din 2020 a fost imediat după sărbători, înainte ca vaccinurile să fie disponibile pe scară largă.

Compararea numărului de cazuri cu numărul de decese este de asemenea esenţială, a spus Trepka.

„Cu cât sunt mai multe cazuri, cu atât avem mai multe decese”, a notat ea, deşi depinde şi de cine se îmbolnăveşte. Vârstnicii sau personalul vulnerabil medical au risc mai mare să se îmbolnăvească grav şi o rată a mortalităţii mai ridicată.

„Există un anumit risc de deces la toate grupele de vârstă, cu cât sunt mai multe cazuri, cu atât mai multe decese”, a mai spus Trepka.

Varianta delta a schimbat de asemenea rata de vaccinare necesară pentru ”imunitatea de turmă”, a remarcat Trepka.

Nivelul de vaccinare de care este nevoie pentru a obţine ‘imunitatea de turmă’ depinde de agentul patogen. Când ai ceva foarte contagios, trebuie vaccinat un procent mult mai mare din populaţie pentru a obţine ‘imunitatea de turmă’„, a explicat ea.

Astfel, atât Trepka, cât şi Dowdy au spus că creşterea ratelor de vaccinare este critică pentru a opri încă un val mortal.

Este adevărat că nici acum o treime din populaţia noastră adultă nu este complet vaccinată, aşa că încă avem un număr mare de oameni – peste 50 de milioane – care riscă să se îmbolnăvească grav de această boală şi pot muri„, a notat Dowdy.

„Dacă am fi capabili să vaccinăm acei oameni, acest lucru ar reduce riscul de deces de această boală nu până la zero, ci până la un nivel uşor de gestionat”, a remarcat medicul.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Biden cu vaccin > Trump fara vaccin

  • ai citit, bai belitule, articolul???? explica clar de ce. ai sarit tu cu niste concluzii de papagal.

  • Joe Biden: I will shut down the virus

   Belitule.

  • De ce se insista obsesiv doar pe aceasta boala și se raportează doar morții generați de ea, câte alte boli nu generează mult mai mulți morți și care nu sunt contabilizat asa de obsesiv, de ce trebuie întreținută aceasta psihoza și ce se urmărește de fapt

 2. Articol luat de pe Forbes unde se menționează că avem o variantă mult mai agresivă iar majoritatea celor morți sunt nevaccinați care nici nu vor să poarte mască ca anul trecut că se tem că după un an masca le distruge plămânii ca covidul. Nătărăi sunt peste tot.

  • Adică in concret 2/3 de populatie vaccinată cât are SUA nu conteaza mai deloc, asta voiai de fapt sa spui:))in concret asta se vede. 2020 fără vaccin(9 luni) aprox aceleasi decese fata de 2021 cu vaccin, tot 9 luni. Hai nu mai găsi scuze, asta e realitatea. Iar apropo, varianta delta Nu este mai agresiva, este mai transmisibilă, e o diferența. Da omoara mai mult pentru ca se transmite la mai mulți oameni, dar nu pentru ca ar veni cu o mortalitate mai ridicată/pacient. Sa auzim numai de bine !

  • @Sigur

   Realitatea e ca virusul a inceput sa produca decese in SUA abia in martie 2020. Deci daca chiar insisti sa faci o comparatie, chiar si ignorand ca varianta Delta e mult mai infectioasa, trebuie sa iei lunile martie-septembrie din cei doi ani.

   Caz in care avem:

   – 207,886 martie-septembrie 2020
   – 184,163 martie-septembrie 2021

  • Daca mai iei in calcul si ce restrictii dure erau in 2020, fata de 2021, parca arata altfel situatia.

 3. Noroc cu Arta Razboiului, cel care se ,,documenteaza,, pe PH la filme cu ,,veseli,, si are fantezii cu hAUR-arul șef…😂😂😂

 4. Super! Să sperăm că numărul va crește exponențial si de acum înainte, nu doar in SUA ci și in Romania, până vor ajunge hoiturile de șoșoci să plutească in derivă prin râuri sau sa stea in putrefacție pe marginile drumurilor si șobolanii, câinii maidanezi, pisicile, urșii să se hrănească din ei.

  • Sau varianta B in care 2020 fara vaccin < 2021 cu vaccin!

  • Ai nevoie de un consult psihiatric, prietene.

 5. E normal, anul trecut au fost multe lockdown-uri.

 6. mori prostii la ei cum mor si la noi , covid nu stie carte nu se uita in pasaport ! NU VA VACCINATI !! faceti un bine societatii!