G4Media.ro

STUDIU: O echipă de cercetători americani a dezvoltat un potenţial vaccin contra…

epa08339466 An undated handout photo made available by the University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) in Pittsburgh, Pennsylvania, USA shows a person displaying a Microneedle Array Vaccine applicator, a fingertip-sized patch of microscopic needles capable of delivering a vaccine into the skin (issued 02 April 2020). UPMC and scientists at the University of Pittsburgh School of Medicine announced on 02 April 2020 a potential vaccine against SARS-CoV-2, the novel coronavirus causing the COVID-19 pandemic. 'When tested in mice, the vaccine, delivered through a fingertip-sized patch, produces antibodies specific to SARS-CoV-2 at quantities thought to be sufficient for neutralizing the virus', their statement said. To deliver the vaccine, researchers used the microneedle array, a fingertip-sized patch of 400 tiny needles that delivers the spike protein pieces into the skin, where the immune reaction is said to be strongest. EPA/UPMC HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

STUDIU: O echipă de cercetători americani a dezvoltat un potenţial vaccin contra coronavirusului, administrat printr-un plasture

Un plasture cât vârful degetului ar putea fi un potenţial vaccin contra coronavirusului, conform unei echipe de cercetători din Statele Unite ale cărei concluzii au fost publicate într-un jurnal ştiinţific publicat de The Lancet, citat de Press Association.

În testele efectuate pe şoareci de laborator, potenţialul vaccin a produs anticorpi specifici COVID-19, în cantităţi considerate suficiente pentru neutralizarea virusului, a indicat grupul de oameni de ştiinţă.

Potenţialul vaccin este descris într-un studiu apărut în jurnalul EBioMedicine, publicat de The Lancet, considerat primul de acest fel revizuit de alţi oameni de ştiinţă.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Pittsburgh, susţin că au reuşit să acţioneze atât de rapid deoarece au avut la dispoziţie o bază de plecare, la care au lucrat în timpul unor epidemii anterioare de coronavirus.

Unul dintre coautorii studiului, Andrea Gambotto, profesor asociat la Universitatea din Pittsburgh, a declarat: „Aveam experienţă anterioară cu SARS-CoV din 2003 şi MERS-CoV din 2014. Aceste două virusuri, strâns asociate de SARS-CoV-2, ne învaţă că o anumită proteină, numită proteina ‘spike’, este importantă pentru inducerea imunităţii contra virusului. Ştiam exact unde să luptăm cu acest nou virus. De aceea este importantă finanţarea cercetării în domeniul vaccinurilor. Nu se ştie niciodată de unde va veni următoarea pandemie”.

Echipa de cercetători susţine că acest candidat la vaccin urmează o abordare mai bine stabilită în comparaţie cu candidatul la vaccin pe baza ARN mesager (mARN), care a intrat în stadiul de studiu clinic în Seattle.

Acest candidat la vaccin, numit de echipa de cercetători PittCoVacc – prescurtarea de la „Pittsburgh Coronavirus Vaccin” – foloseşte fragmente de proteine virale obţinute în laborator pentru a construi imunitatea, în mod similar modului în care funcţionează vaccinurile antigripale actuale.

Cercetătorii au utilizat o abordare nouă pentru administrarea medicamentului, prin plasture cu microace, pentru a-i creşte eficacitatea.

Plasturele de dimensiunea vârfului degetului conţine 400 de ace minuscule, ce livrează proteinele „spike” în piele, unde reacţia imunitară este mai puternică.

După aplicarea acestui plasture, acele, realizate din zahăr, şi fragmentele de proteine, se dizolvă în piele.

„L-am dezvoltat pe baza metodei iniţiale utilizată pentru administrarea în piele a vaccinului împotriva variolei, dar ca o versiune de înaltă tehnologie, mai eficientă şi mai reproductibilă de la pacient la pacient”, a explicat Louis Falo, profesor în cadrul aceleiaşi universităţi americane, coautor al studiului, care a precizat că metoda nu este dureroasă.

Cercetătorii susţin că sistemul pe care l-au conceput poate fi produs în masă şi, odată fabricat, vaccinul poate fi ţinut la temperatura camerei până când este nevoie de el, eliminând necesitatea refrigerării în timpul transportului sau al depozitării.

Potrivit studiului, în testele pe şoareci PittCoVacc s-a generat o producţie a anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 în două săptămâni de la aplicarea plasturelui cu microace.

Autorii se află în prezent în proces de aplicare pentru aprobarea din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) în vederea începerii unui studiu clinic de faza I pe oameni, în următoarele câteva luni, notează Press Association.

Foto: Vaccin anticoronavirus sub formă de plasture / Sursa: Agerpres / EPA / UPMC HANDOUT

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. SUCCES!!!!!!!!!!!!

  2. Industria Pharma , mai aveai tupeu infect sa dea vina pe chinezi.
    Acum vedem clar cine castiga din pandemia asta raspandita .

    • Partidul Comunist Chinez este dovedit ca vinovat pt. pandemie pt. că nu a raportat corect și atenționat în timp util.Se pare că acum au intrat în scenariul 2. Dacă ești admirator de ce nu te muți în China?

    • e un esec demonstrat,in care omul nu conteaza,pandemia vine de acolo,asa ca gindeste cind scrii,in alta ordine de idei are si un avantaj ,arata cit de important este sa ai industrie farmaceutica,pt ca in final,cinic tot china profita

  3. Numai americanii au capacitatea intelectuala de a inova, a se vedea vaccinul axesta, vaccinul impotriva Ebola medicamente antivirale

  4. Ma bucur sa citesc o veste minunata.
    God bless USA.