G4Media.ro

STUDIU: Matematica, disciplina la care fac meditație cei mai mulți elevi /…

Foto: Freepik.com

STUDIU: Matematica, disciplina la care fac meditație cei mai mulți elevi / Copiii nu înțeleg informațiile primite la școală, spun părinții / Circa o treime dintre elevii claselor V-XII fac meditații cu 300 de lei pe lună, în medie

Matematica este disciplina la care fac meditație cei mai mulți elevi, potrivit studiului la nivel național “Meditațiile în România: sistem educațional paralel sau complementar?“, realizat de IRES și Societatea Academică din România, lansat joi, 3 iunie.

Motivul principal, invocat de părinți, pentru care aceștia își trimit copiii la meditații este acela că elevii nu înțeleg lecțiile de la școală.

Studiul mai arată că circa o treime dintre elevii claselor V-XII fac meditații, iar părinții lor plătesc, în medie, 300 de lei pe lună.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Freepik.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Adica, in traducere, cei mai multi parinti sint atit de batuti de soarta ca nu pot rezolva exercitiile primite de copii lor la scoala.

    • Nu prea e cum sustii tu.

      Una e sa stii CUM se face si alta e sa stii DE CE se face asa (si eventual nu altfel).
      Una e sa stii SA rezolvi si alta e sa stii sa EXPLICI cum ajungi sa rezolvi asa (si eventual nu altfel)

      Si acum gandeste-te la profesori de-ai tai de prin facultate, care erau buni profesionisti da’ un dezastru la catedra…

    • Corect,fără meditații nu au copii nici o sansa de trece testele care se impun de acest stat mafiot, care nu îi intereseaza ca aprope doi ai nu au facut școală.

  2. Mai rar profesor de matematica fara 2 case macar.
    Cel mai grav este ca manualele sunt facute in asa fel incat sa deruteze copiii, nu doar cele de matematica, absolut toate.
    Stapanii nostri (mai ales cei din UE) vor sa fim prosti. Statul este sabotat pe scara larga.

    • Pentru parintii cu ceva timp si multa vointa, exista manualele „comuniste”, care sunt profesionist facute: http://www.manualul.info

      Concept, explicatii + [foarte imporntant!] demonstratii, exercitii rezolvate, exercitii propuse.
      Cum se zice, „ca la carte”. 🙂

    • Cata dreptate ai , George!

  3. Nu ia cuvântul clantaul căcărau dde Miclea? Duce-ți copii la cei mai buni profesori, indiferent cât costa…., nu va luați după lichelele aste care nu au predat o ora în viata lor, gen Miclea. Scoala noastră a fost mereu în afara aspra, înainte comuniștii acum urmași lor corect politic

  4. Copii nu învață după manuale. Eventual după notițele de la clasă dacă au fost atenți. Există și o minoritate din cadrul profesorilor ce nu performează la ore. În cadrul acestei minorități mai apar trei . Prima a celor antitalent în explicare, a doua a celor miserupiști și ultima și cea mai mică a celor ce nu au nimic de spus. De fapt sistemul nu încurajează învățarea. Dacă cantitatea ar fi dozată și manuale prietenoase copiii ar trebui să învețe prima dată lecția din carte (încurajează studiul individual) Profesorul ar nota în funcție de ce a înțeles și ce întrebări pune. La noi e sistemul de la 1900 toamna. Eu vă torn în căpuț și voi vă țineți de urechi să nu se verse.

  5. Un sfat pentru părinții responsabili. Dacă un copil nu ia Examenul de Capacitate sau Bacalaureatul și a făcut și meditație părinții sunt principalii vinovați. Nu vă jgârciți să testați periodic copilul la un profesor ce nu predă la clasă și nu e cel de la meditație. Pe subiecte compatibile cu examenul și în condiții de barem și timp similar. Aici nu trebuie să dormiți, să vă bazați doar pe cei doi (clasă plus meditație). Cunosc situații în care au luat între 1-1,50 și făceau parte din familii bune. Acești elevi nu trebuie să ajungă în examen. Rezultatul e traumatizant și pentru ei.

  6. Manualele trebuie sa fie mai bune, numarul de copii in clase sa fie mai mic, toti copiii sa faca scoala numai dimineata, numarul de discipline sau ore pt unele discipline redus: de ex, la geografie, istorie, iar religia poate fi predata un singur an de studiu, de pilda , la clasa a V-a, ca nu toti copiii vor urma cariere in teologie.

  7. Cei mai mulți părinți își trimit copiii la meditații conștienți fiind de faptul că aceștia nu învață nimic acasă. Dacă au 2 ore de meditații pe săptămână își pot face o temă și lucra un pic în plus.
    Deși profesorul își face treaba la clasă, dacă acasă copilul nu studiază și aprofundează nu reușește să țină pasul, și odată ruptă o verigă, cu greu va putea recupera. Și, să fim realiști, copiii noștri de îndată ce vin de la școală, deschid calculatorul ca să se joace, până spre dimineață, iar a doua zi recuperează somnul pierdut în primele orele de curs.

  8. Noțiunile pe care le prevede programa școlară la matematica depășesc capacitatea de înțelegere a copiilor. De asemenea materia e multa astfel încât copiii nu reușesc sa fixeze . Cei mai buni probabil 2-3 dintr-o clasa reușesc ceilalți au nevoie de ajutor suplimentar. Un profesor nu reușește sa ofere feed-back fiecarui elev la fiecare ora, oricât ar fi de bun și interesat ar fi. În momentul în care se aduna verigile lipsa copilul nu se mai descurcă.

  9. Matematica nu este pentru orice copil…
    Cand o sa intelegem ca nu orice copil este capabil de a intelege matematica ?????

  10. Matematica este o disciplina exacta. Ea te invata cum sa faci nu si de ce sa faci (???) !! De exemplu : 2+2+2=4+2=6 sau 2+2+2=2 x 3=6. De ce se face asa ? Pentru ca asa te-a invatat matematica. Problema este, cred eu, lipsa de exercitiu, a lucrului individual !! Si mai este ceva. Trebuie sa-ti si placa un pic. Altfel, devine o piatra de moara. Este o disciplina grea.

    • Cum naiba sa nu te invete si „de ce”?! Fix aia te invata!

      Pe exemplul tau, te invata fix DE CE 2×3 = 3×2. Nu e vreo axima, se demnostreaza DE CE!

  11. Prea multe ore de matematica. Si prea incarcata programa. Vedeti in alte tari europene. Si in America ce matematica fac elevii. Si se descurca mai bine in viata. Ar trebui micsorate nr de ore la mate si programa complet

  12. Matematica nu e accesibila pt orice copil.Din clasa a5 a trebuie sa fie optionala .
    Prea multa bataie de cap pt nimic .Cine vrea sa faca matematica pura ….treaba lui .
    Mai multa practica ,arte plastice ,arte vizuale,lectura ,creatie ,gandire constructiva.

  13. Sa făcut în timpul comunismului pregătire la materiile de examen, atunci când se făcea școală bine, și acum nu mai trebuie sau nu sunt lăsați profesorii sa facă?? Este o greșeală, fiecare părinte este liber sa decidă în privința copilului lui, el trebuie sa-l lase pe copil sa se pregătească temeinic, pentru a face ceva în viata! Sau nu mai este nevoie?? Le este teama sa nu se deștepte poporul??Au ajuns tot felul de analfabeti în funcții înalte, care nu știu nici sa scrie, și ei dictează subiectele la copii, tot ei fac și manualele!!