G4Media.ro

STUDIU Cele mai consumate mâncăruri pe timpul pandemiei în 19 țări /…

STUDIU Cele mai consumate mâncăruri pe timpul pandemiei în 19 țări / Ce au preferat românii

Compania Mastercard a realizat un studiu în 19 ţări cu privire la cele mai populare mâncăruri de carantină şi cum am gătit pe timp de pandemie, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador. Din studiu rezultă că maghiarii au preferat plăcintele în timp ce românii au pus la loc de cinste mămăliga.

Potrivit studiului, cetăţenii Ungariei au petrecut cu 40% mai mult timp în bucătărie – scrie portalul origo.hu. Ca urmare a restricţiilor, familiile au mâncat împreună mai des. În ultimul an 60% din respondenţi au învăţat să gătească mâncăruri noi, iar 55% afirmă că au acordat o atenţie mai mare alimentaţiei sănătoase.

Participanţii la sondaj au mai fost întrebaţi care au fost felurile de mâncare preferate în ultima perioadă. Astfel, a fost întocmit topul celor mai „comode” feluri de mâncare. Din sondaj a rezultat că cei mai mulţi locuitori ai Ungariei s-au consolat cu plăcinte.

Iată rezultatul studiului referitor la mâncărurile de carantină: Ungaria – plăcinte, Regatul Unit şi Irlanda – Roast dinner, Franţa – Crêpes, Italia – Spaghetti alla Carbonara, Germania – Rindsrouladen (ruladă de vită), Spania – Tortilla, Polonia – Naleśniki (plăcinte), Rusia – Kotleti (chiftele), Ucraina – Borş (supă cu sfeclă roşie), Turcia – Köfte (chiftele), România – mămăligă, Olanda – Stamppot (mâncare tradiţională din cartofi şi legume), Portugalia – Bacalhau a bras (mâncare pe bază de peşte), Suedia – chifteluţe, Belgia – Frieten (cartofi prăjiţi), Cehia – Gulaş, Austria – Şniţel vienez, Slovacia – Kapustnica (supă de varză).

Sursa: Magyar Nemzet/ Rador/ Traducerea: Andrei Demény

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ce sondaj mincinos! Romanii la inceputul crizei si-au burdusit frigiderele, congelatoarele, lazile frigorifice cu carne, mezeluri, branzeturi, dupa care au decis sa le arunce si sa consume mamaliga. Belgienii asisderea, au golit rafturile magazinelor de faina si drojdie, le-au aruncat la gunoi si au consumat cartofi prajiti, atat de multi incat bietii producatori nu stiau cum sa arunce sutele de mii de tone ramase in depozite; bine, restaurantele au fost inchise, dar tot oamenii care le consuma acasa, le-ar fi consumat si la restaurant.

    • Cred că românii nu s-au prins că pot pune în congelator aproape orice. Slănină, costiță afumată, orice fel de cârnați, chiar și salam, telemea, cașcaval, dovlecei tăiați în patru, roșii în jumătăți, mere, păstârnac și ardei felii, practic orice e în pericol de a se strica.

      Cred că pe măsură ce au aruncat iaurturile începute și fructele putrezite, s-au apucat de cumpărat mălai și făină. Nu știu dacă chiar au făcut mămăligă, am exemple în familie care au cumpărat mai mult mălai decât înainte, dar n-au făcut nimic cu el, îl țin în cămară.

    • @Alina M.
      De acord.
      Romanii si-au facut provizii cu de toate, inclusiv cu faina de porumb (utilizata, printre altele, si in alimentatia puilor de gaina), mai ales ca in perioada aceea se specula ca va creste pretul la cereale. Asta nu inseamna ca sunt mamaligari, cum arata „studiul”Mastercard.

  2. În iarnă am făcut pentru prima dată în viață alivenci pentru că mi-era dor de plăcinte și aveam impresia că alivencile sunt plăcinte. Și când am văzut rețeta m-am gândit că seamănă cu mămăliga, dar dacă tot am ingredientele, hai să fac, chiar dacă nu e plăcintă. Au ieșit chiar bine, foarte deștepți moldovenii ăștia. Dacă știam ce bunătate iese, făceam mai demult. Mămăligă n-am mai făcut de atunci, recunosc.

  3. Un sondaj mincinos! Vecinii nostri sunt rau intentionati, vor sa ne scoata ” mamaligari”. Suntem mult deasupra lor din punct de vedere economic, si asta creeaza invidie…
    Rusine autorului articolului cu sondajul!