G4Media.ro

Studenţii solicită vouchere de 445 de euro pentru programul “calculatoare pentru elevi…

FOTO: ANOSR

Studenţii solicită vouchere de 445 de euro pentru programul “calculatoare pentru elevi şi studenţi”, în loc de 200 cât valorează acum. ANOSR: Criteriile de eligibilitate şi birocraţia excesivă îi descurajează pe aplicanţi

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită actualizarea criteriilor de acordare a ajutorului financiar al programului național „Euro 200”, care presupune un sprijin pentru ca elevii şi studenţii cu o situaţie materială dificilă să îşi poată cumpăra un calculator.

Studenţii vor un cuantum al voucherului mai mare, de 445 de euro, precum și creșterea plafonului de venit maxim brut/membru de familie până la 50% din salariul minim brut la nivel național, lucruri care în opinia lor “ar duce la o lărgire a grupului țintă de beneficiari ai acestui program”.

Solicitările vin în contextul în care ministerul Educaţiei a publicat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care aprobă câteva modificări de ordin tehnic.

Citeşte articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: ANOSR

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Suntem cel mai tare stat. Muncim putini si beneficiem multi. Distractia se va plati in curand.
    445 EUR? La 300 EUR se gasesc laptopuri cu i3 si Windows.

    • serios? e ca si cum ai evalua o bicicleta pe baza faptului ca are schimbator Shimano, sau o masina pe baza faptului ca are cutie automata…ce generatie de iX, cate thread-uri, cati RAMi, ce cache, cat spatiu, ce fel de spatiu de stocare etc.??
      Pt toti studentii ce au nevoie de mai mult decat suita Office, ai nevoie de macar un middle class, care sub nicio forma nu e la 200e. In facultate am atins limita laptop-ului undeva prin anul 3, cand proiectele au devenit destul de complexe si consumau destule resurse. Din acest punct de vedere, suma ceruta e cat se poate de cinstita…spre deosebire de multele achizitii cu sume cel putin obraznice pe care fac institutiile statului..adica serios, daca educatia nu e o prioritate, atunci nu stiu ce mai e.

      // sunt curios cum vor fi tratate licentele, avand in vedere experienta statului roman

    • La cate cunosti, ar trebui sa lasi cersetoria pentru altii.

    • Cum să ceri așa ceva, când poți să muncești! Doamne, ce gândire de milogi și cică mai sunt și syudenți! Demnitatea, responsabilitatea le sunt străine, halal educație, ce viitor vom avea….

  2. Studentul sa-si ia un job.
    Lăsați pomenile, destul că dorm in trenuri.
    Vara fac naveta la plajă pe banii poporului.

  3. Așa, obișnuiți-vă cu pomenile încă din liceu sau facultate.
    Băăă, acu e Cîțu la guvernare, adică ăla care a zis că învățământul și sănătatea nu sunt de interes și că doar mediul privat contează.
    Așa că mucles. Gata cu cerșitul. PSD-ul a plecat.

  4. Ba băieți,gata cu bilete gratuite și vaucere.la munca băieți,slabe speranțe să câștige PSD.