G4Media.ro

Specialist în geologie: Procesul de degradare de la salina Praid este foarte…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Așa rău am ajuns ? Să nu putem devia cursul unui rău care vara seaca si devine pârâu .Să nu putem salva o economie locală și slujbele unei comunități ?…Ce carte aveau părinții și bunicii noștri de au deviat Dunărea sau au săpat tunelele de la Lotru prin care te poți plimba cu TIR ul ? S a știut de atâta timp de această problemă și nu s a intervenit ,acum aruncă vina de la unu la altul,tipic românească rezolvarea problemei, pompieristica, când exista f. puține șanse de reușită acum.

  2. Se va întâmpla ca la Ocna Mureș unde s-a scufundat un supermarket Plus în mina de sare. Locuitorii din Praid vor avea un lac sărat în jurul căruia să facă turism.

  3. Rezultatele unor organigrame din care lipsesc geografii și geologii. In orice primărie din lume. In orice organizație care implica un spațiu oarecare (ape, sikuuri, păduri, sate, mine, orașe etc) exista angajat li geografi și geologi. Care sunt factorii determinanți in orice decizie. La noi s-a înlocuit geograful pe alocuri cu arhitectul, plecandu-se de la considerentul că „arhitectul amenajează spațiul”. O prostie. Drept urmare apar situațiile de dezastre. Alunecari de teren, inundații, prăbușiri, surpări. Chestiile astea sunt necunoscute pentru arhitecți. Ei nu fac studii de geomorfologie . Nu fac aplicații în teren. In cel mai bun caz se uită pe un „studiu geomorfologic” care are o valoare pentru 50ml in jurul unui obiectiv. Acum cerem informații de la geografi și geologi. Cam târziu. Orașele sunt poluate, satele distruse, mine inundate, plaje erodate, ecosisteme distruse de amplasarea alandala a vilelor, hotelurilor, autostrăzilor (dealuri care vin peste autostrăzi, nu?)…