G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Ne dorim o reîntoarcere grabnică la școală/ E foarte puțin…

sursa foto: Captura foto: Deutsche Welle

Sorin Cîmpeanu: Ne dorim o reîntoarcere grabnică la școală/ E foarte puțin probabil ca elevii de clasa a 9-a să aibă manuale

Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației, a declarat, joi, la preluarea mandatului că una dintre prioritățile sale este ”reîntoarcerea grabnică a elevilor la școală”, dar doar în măsura în care va permite situația epidemiologică.

Cîmpeanu a mai declarat că, ”cel mai probabil”, elevii de clasa a 9-a nu vor avea manuale pentru că licitația nu a fost organizată până în acest moment:

  • ”Va trebui să ne concentrăm pe lucruri urgente cum ar fi redeschiderea școlilor care trebuie făcută cât mai repede, cât permite situația epidemiologică. Este prioritate zero, ne dorim cu toții profesori, elevi, părinți, reîntoarcerea cât mai grabnică la școală. În principal trebuie să fie responsabilitate (…) Planurile cadru nu sunt aprobate, nu avem curriculum aprobat, nici licitația pentru elevii de clasa a 9-a. Este foarte puțin probabil ca elevii de clasa a 9-a să aibă manuale. Ne dorim o organizare clasică a examenelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu joi, la preluarea mandatului.

sursa foto: Captura foto Deutsche Welle

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Unde sunt manualele opensource, pe care toată lumea să le poată descărca? Asta e preocuparea la educație, an de an, ce pile și prieteni să faca manuale noi?

    • Oamenii au urât pesedeul exact pentru ce face si ce este acest individ.
      Bacul diferentiat, masa calda, si educatia timpurie sunt exact ce au promovat abramburica, liviupop-genunche, popa-pamblica, si altii de teapa lor.
      Oamenii de bine vor admitere la liceu corecta, bac foarte corect, materia predata la scoala sa fie actualizata (nu simplificata) si predata de oameni competanti care sa isi faca treaba.
      Iohanis, asta e romania ta educata?
      Iti fie rusine!

    • pentru gimnaziu si primar se pot descarca de pe manuale.edu.ro

  2. Oamenii au urât pesedeul exact pentru ce face si ce este acest individ.
    Bacul diferentiat, masa calda, si educatia timpurie sunt exact ce au promovat abramburica, liviupop-genunche, popa-pamblica, si altii de teapa lor.
    Oamenii de bine vor admitere la liceu corecta, bac foarte corect, materia predata la scoala sa fie actualizata (nu simplificata) si predata de oameni competanti care sa isi faca treaba.
    Iohanis, asta e romania ta educata?
    Iti fie rusine!

  3. Se vede treaba că PNL nu lasă ALDE și ProRomânia „să moară frumos”.

    După părerea mea, dl S Câmpeanu nu ar fi trebuit să fie mai niciodată ministru, să iasă definitiv din politică.

    Mi-e greu să cred că nu există o persoană calificată pentru funcția de ministru al educației în tot PNL ! Ce organizații, ce resorturi necunoscute l-au propulsat pe dl S Câmpeanu în guvernul reformist al României?! Cum a ajuns de fapt dl Câmpeanu ministru?!

    • Cea mai buna întrebare! Cine ne raspunde?

  4. Cel putin prin comparație cu ceilalți foști ministri ai învățământului, dintre care amintesc „extremele” :Funeriu, fire conflictuala și care disprețuia cadrele didactice și Anisie, care fraterniza și batea palma cu elevii.. Campeanu este măcar un om echilibrat și echidistant în raport cu categoriile mari bcadre didactice, părinți, elevi.
    Desigur ca asta atrage furia părinților și elevilor, dar arata timp cât ministrul își va vedea de program și va fi corect, nimeni și nimic nu va reuși sa îl schimbe cu economistul (chestiune caraghioasa pentru educație) sau cu satrapul (sa nu ii repetam numele).
    Cat despre reînceperea cursurilor face to face, nici un om normal la minte întreaba în acest moment când aanume se va petrece asta.
    Raspunsul lui Câmpeanu a fost corect, pentru ca medicii, epidemiologi, hotărăsc asta în funcție de situația care va fi in ianuarie.
    Iar dl Gheorghiță a dat cel mai corect răspuns, și anume a mentionat începutul lunii aprilie, după ce profesorii vor fi fost vaccinați, ceea ce nu le pasa nici elevilor (eventual asimptomatici) dornici de socializare și nici părinților lor, dornici sa nu își mai păzească proprii copii acasă.
    Cine intelege ca scoala înseamnă în primul rand sa învețe carte, învata și în cadrul scolii online, de la biroul sau de lucru

  5. Cum adica sa nu aiba manuale?
    Dupa ce manuale au studiat in anul precedent?
    Trebuie sa faca licitatie anual pentru un nou lot de manuale?alti bani alta hartie? Unde sunt tabletele si manualele open source de care sa pomenit?
    Si daca trebuia facut cine a fost penalizat daca era obligatie de serviciu?

    • E vorba de prima serie care a inceput clasa zero, cei care au inceput scoala in 2012. Din cauza faptului ca s-a schimbat programa ei au avut probleme cu manualele in fiecare an. In plus mereu au fost contestatiilor la licitatii, cred ca sunt manuale care au intarziat chiar si la cei un an mai mici, de ex franceza de clasa a 6-a. Mai trist e ca anul asta se experimenteaza pe ei si un model nou de subiecte la evaluare nationala. O generatie de sacrificiu.

  6. proiect în dezbatere
    10%DIN P. I. B.
    pt trecerea de la ed funcțională la ed morala.
    scop:dezvoltarea armonioasa a individului (împlinit ca ființă, înțelegere funcționala, acces la creația științifica și artistica)
    3 ANI PREGATITORI. studiu limbaje prin joc
    12 ANI OBLIGATORII
    1 EDUCATOR-10 ELEVI
    PRINCIPIU:înțelegerea fenomenelor nu memorare mecanica
    MATERII:
    LIMBAJE:matern, străin, vizual, muzical, corporal
    STIINTE:mate, fizica, geografie, chimie, biologie
    ISTORII:naționala, universala, arte vizuale, arte spectacol, religiilor
    SPORTURI:atletism, echipa, lupte, înot, optionale
    DIN ANUL5:se introduc materii opționale funcție de profil
    TESTARE:(fara note) națională trimestriala
    LICEE URBANE SPECIALIZATE(asigurare transport) asigura pregătire medie
    RECUPERARI:în vacante
    PROFESORI SPECIALIZATI+ARTIȘTI CU JUMĂTATE DE NORMA
    BAC:7 materii
    SCOLI NOI DOTATE
    CL. 1-6 dimineața
    CL. 7-12 după masa
    FINANTARE:
    6% lege
    4% eradicarea coruptiei(min. 13%din PIB)
    MANUALE adaptate
    Scopului
    PROFESORII VOR DEZVOLTA SISTEMUL
    „o societate postmoderna își pune aceasta problema”
    prof dr arh M. C DONICI
    20 ani elev
    30 ani PROF

    • m.c. donici. Batii campii si esti total rupt de realitate.
      Ce nevoia are de 12 ani de scoala o persoana care vrea sa fie motostivuitorist, manipulant, zidar, sofer, croitor sau vanzator?
      Numarul foarte ridicat de ani de scoala este pentru a se asigura un salariu cadrelor didavtice, care apoi sa voteze cu cine trebuie. Si pentru a se asigura lucrari de intretinere a scolilor, catre firmele de partid

  7. traseistul asta ar trebui sa plece degraba de la invatamant. Are dreptate Tudor Chirila ca a protestat la Guvern.

  8. Dvs.numiți guvernul ăsta reformist? Cred că mai degrabă este distrugător ,după cum au fost aleși miniștrii ?Câți dintre ei au competențe în domeniu ? Cumva Turcan,Teleman,Voiculescu,Ghinea ,Drula?

  9. Elevii se vor întoarce la școală în septembrie 2021 atunci când va fi alt ministru al educației care va spune același lucru.

  10. Dracnia si Sosoaca, sabotorii acesti tari, la comnda comunnistilor de afara! La Puscarie! Burduja si barna ne vor elibera de acest cosmar, asa cum deja au reusit in 2020.

  11. scoala in ro e facuta ca sa te invete de mic cum sa ‘furi’s a devii un robot al prostiei si sa memorezi ce poti fara sa intelegi nimic. e o rusine universala ce se intimpla in ro. copiii in afara sint scanati pe o diversitate de stiinte, sint provocati tot timpul si totul e practica, anologie, universalitate, comunicare, etc. o echipa formata din indivizi scoliti afara de la gradi pina la facultate ar putea provoca schimbarea in educatie. anyway, ceasca v-ar fi pus pe butuci daca ati fi raportat ca nu aveti manuale. de ce nu le folositi pe cele de la generatia anterioara cum s-a facut intotdeauna?