G4Media.ro

Ministrul Câmpeanu invită profesorii să decidă dacă vor sau nu să facă…

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Ministrul Câmpeanu invită profesorii să decidă dacă vor sau nu să facă școală pe 23 decembrie / Elevii români, printre cei mai afectați de închiderea școlilor pe durata pandemiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că şcolile vor avea posibilitatea de a decide dacă fac sau nu cursuri în 23 decembrie. Decizia aparţine conducerii unităţii, iar cursurile în format fizic pot fi înlocuite cu o temă de vacanţă sau cu întâlniri informale, relatează News.ro.

„Dată fiind configuraţia acestui an şcolar şi provocările pe care acesta le-a adus pentru copii şi cadre didactice, Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic. Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători”, a transmis, vineri, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu afirmă că decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor copiilor, dar şi pentru a întări pocesul de descentralizare.

”Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţei copiilor şi părinţilor de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât şi în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educaţiei, astfel încât unităţile de învăţământ să poată adapta mai eficient activităţile lor aşteptărilor şi nevoilor societăţii”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

Potrivit structurii anului şcolar, ziua de 23 decembrie este ultima zi de şcoală înainte de vacanţa de sărbători.

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

    • De mult timp, profesorii se simt in primul rand sindicalisti si mai deloc oameni dedicati nobilei misiuni.
      Cum puteau acesti sindicalisti sa inteleaga ca tara este ca in vreme de razboi si ca era normal sa faca efortul de a-i testa ei pe elevii? E clar ce vor alege „dascalii” acum.

      Este inadmisibil ca un ministru sa nu stie clar ce e bine si trebuie facut in domeniul pe care il conduce!
      La noi, mai ales ministri din acestiai am avut la Invatamant. Si acesta, din lipsa de idei sau din lasitate, se targuieste cu sindicatele de profesori, de parinti sau cu asociatiile de elevi pentru orice!
      Cum sa nu rezulte dezastrul care se vede peste tot?

  1. Un nesimțit. Se face prea multa scoala?

    • Sa nu ne ascundem dupa deget, in ultima saptamana dinainte de orice vacanta nu prea se mai face oricum mare lucru la scoala. Asa a fost dintotdeauna. Ar trebui sa fim mai seriosi cu totii in atitudinea fata de scoala si profesori si parinti mai ales pentru ca ei ii pot influenta pe copii.

    • ce nesimtire, auzi tu, vacanta pe 23 decembrie. Sa mearga la scoala elevii si de Craciun, pardon, Mos Gerila, ca pe vremea lui ceausescu ajunsese zi lucratoare. Si-asa e noapte cand merg la scoala , e solstitiul, sunt cu energia la minim. Cand era de mers la scoala s-a trezit sa le dea vacanta. Bine ca n-a nins macar.

  2. Pai 24 nu este zi liberă! Cum ii întreabă dacă vor să muncească pe 23???? Cand sunt atât de in urma cu materia???

    • Buna dimineata!
      Pe vremea când ai facut tu scoala (daca ai facut) se „îngrasa porcul” în ultima zi dinaintea vacantei?

  3. Române țara te vrea prost.

  4. Propun domnului ministru traseist si cu doctoratul la secret sa aleaga fie varianta cu aruncatul cu zaruri, fie varianta cu cantecelul „Din Oceanul Pacific/ A iesit un peste mic/Si pe coada lui scria/Iesi afara dumneata”. A treia varianta ar fi, de exemplu, sa rupa petalele de la o floare, dar nu e educational: venim la scoala/nu venim la scoala pana se termina petalele. Oricum, nici dreak nu mai face scoala in Romanika cu cateva zile inainte de vacanta, de multi, prea multi ani.

  5. Decid profesori….

    • Este un test pentru profesori. S-au învățat sa arate cu degetul: “noi n-am vrut liber, dar ne-a venit directiva de la inspectorat/minister”, cum un test este și școala cu prezenta fizica in funcție de procentul de vaccinați. Sunt persoane mature si trebuie sa-si asume niște decizii, nu e nimeni obișnuit sa-si asume decizii, toți așteaptă “de la centru”, “de mai sus”, ca sa aibă ce carcoti pe urma.

  6. Decid profesorii…

  7. Romania peste 50 de ani va fi un teritoriu plin cu chiriasi analfabeti …

  8. In Romania, munca la stat e pe cale sa devina facultativa.

  9. Nu am nici cea mai mica indoiala ca majoritatea covarsitoare a scolilor nu vor face cursuri joi. Totusi nu e prapad, ca intre profesori la catedra dar cu mintea la facut sarmale si cozonaci si profesori acasa, nu e mare diferenta.

  10. Calule, mananci ovaz?

  11. O intrebare la care nu gasesc raspuns :
    Cum a ajuns individul acesta Ministru al Educației?
    Si nu e prima data, ba a fost si Prim-Ministru interimar…
    Ce CALITĂȚI are ?

  12. Porcul nu se ingrasa in ajun. Le ajunge cat au facut.

  13. Structura anului școlar prevedea 23 ca prima zi de vacanta pentru elevi si zi de concediu pentru cadrele didactice.
    Dar ministrul Câmpeanu nu doarme niciodata.
    Asa ca pe 5 noiembrie, in ultima vineri din aiurita vacanta forțată, a decis ca 23 decembrie este zi de școală. Si ca tezele se dau dupa 6 decembrie si ca profesorii vor corecta teze de Craciun, intrucat saptamana de vacanta 3-9 ianuarie tot domnul ministru a furat – o…

  14. Copiii au plecat deja în vacanță, nu va mai handeliti pe voi.