G4Media.ro

Sondaj: 60% dintre titularii de conturi pe platformele de streaming își împărtășesc…

Sondaj: 60% dintre titularii de conturi pe platformele de streaming își împărtășesc parolele cu cel puțin o persoană

Şase din zece persoane (60%) îşi împărtăşesc parolele conturilor pe care le au pe platformele de streaming cu cel puţin o altă persoană, cum ar fi membrii familiei şi prietenii, iar unul din trei titulari de cont şi-au împărtăşit serviciile cu alte două sau mai multe persoane, arată o analiză realizată de specialiştii Eset.

Potrivit blogului din România al Eset, în urma unui sondaj a reieşit faptul că, în funcţie de serviciile media utilizate, la nivel global Amazon Prime era în preferinţe – cu 50%, urmat de Netflix (47%), YouTube TV (28%) şi Spotify (23%). Restul procentelor era înregistrat de alte platforme precum Now TV, Disney+ şi Sky.

În acest context, 60% dintre oameni au declarat că îşi împărtăşesc conturile pe care le au pe astfel de platforme cu cel puţin o altă persoană (membrii familiei sau prieteni), în timp ce un titular din trei şi-a împărtăşit serviciile cu alte două sau mai multe persoane.

De asemenea, o persoană din cinci recunoaște faptul că a dezvăluit parola cu voce tare, iar 7,5% dintre respondenţi prin intermediul unui mesaj text.

În acelaşi context al siguranţei parolelor, 14% dintre persoanele chestionate au afirmat că folosesc aceleaşi parole pentru mai multe conturi online, ceea ce înseamnă că pot deveni alegeri uşoare pentru infractori.

„Reciclarea parolelor nu este o idee bună, chiar dacă parola este ceva de genul ‘Afeg45t3@4DFew/15f][_}1’. Parolele complexe sunt mai puternice împotriva atacurilor în care hackerii folosesc ingineria socială şi cercetarea open source pentru a vă identifica parola… dar, prin duplicarea ei oriunde pe internet, şansa de a fi compromisă creşte chiar dacă parola dvs. nu este foarte simplă, cum ar fi numele copilului dvs. Cu toate acestea, înţeleg că majoritatea oamenilor (52%) doresc să îşi împărtăşească conturile şi, prin urmare, trebuie să ofere parola. Introducerea unei parole complexe poate fi o experienţă frustrantă, dar putem face acest lucru mai uşor cu ajutorul managerilor de parole. Majoritatea utilizatorilor vor dori, de asemenea, să introducă detaliile lor pe mai multe dispozitive, cum ar fi televizor, laptop şi smartphone. Prin urmare, sfatul meu ar fi să folosiţi o frază de acces formată din cel puţin trei cuvinte aleatorii cu semne de punctuaţie sau numere, pentru a separa cuvintele. Acest lucru vă va face să vă amintiţi expresia de acces mult mai uşor când sunteţi nevoiţi să o introduceţi. De asemenea, este o idee bună să vă schimbaţi parolele serviciilor media o dată pe an. Acest lucru va elimina persoanele care au avut acces în ultimul an şi care poate nu ar trebui să mai aibă”, susţine Jake Moore, expert Eset.

Cu toate acestea, în urma sondajului de specialitate, a reieşit faptul că puţin peste un sfert (26%) dintre respondenţi apelează la un manager de parole. Acest lucru înseamnă că trei din patru persoane care nu profită de stocarea parolelor în siguranţă au un alt mod de a-şi aminti toate credenţialele, fie prin scrierea lor, fie prin utilizarea doar a câtorva parole şi de obicei un cuvânt comun cu majuscule sau un nume cu un număr la sfârşit.

Experţii în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor de Internet să descarce un manager de parole de încredere, pe care să-l instaleze pe smartphone, tabletă şi laptop.

„Aceste instrumente sunt foarte robuste şi veţi fi singurul eligibil pentru acces, păstrând potenţialii hackeri departe de parolele dvs”, susţin specialiştii.

Sondajul privind comportamentul utilizatorilor de platforme de streaming faţă de oferirea propriilor parole altor persoane a fost derulat pe Twitter şi a înregistrat peste 2.700 de răspunsuri.

sursa foto: John-Mark Smith/ Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Se preconizează ceva restricții din partea streamerilor și au nevoie de justificări?

  • Da, nu mai vor sa permita furtul. Niste porci.

  • Unde e „furtul”, mai exact?
   Plătesc abonament pe 4 device-uri, nu folosesc decât 2, este doar decizia mea să permit folosirea ID-ului pe alte două device-uri!

  • Mai degrabă mi se pare furt faptul că nu am opțiunea de a folosi DOAR două device-uri și să am 4k, mi se IMPUNE vari cu 4 device-uri dacă vreau 4k…

 2. Wow, ce descoperire. Din moment ce, in functie de tipul de abonament, poti sa folosesti pe mai multe ecrane in acelasi timp e logic ca acest lucru sa se intample.

 3. sharing is caring!

  Nu cred ca ar fi o problemă din moment ce pe platforna Netflix se face propaganda pentru noul comunism, să împarți parola înseamnă socialism pur!

  • In loc sa se bucure ca platim abonament sa nu mai stam dupa torrente si configuratii instabile de Kodi mai comenteaza… Acuma suntem noi prosti sa platim separat si la noi si la socrii si la tata? Oricum e limitat la 4 deviceuri, din care pe 3 am factura. 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.