
Soluție inedită a unui preot din Cluj pentru a respecta distanțarea fizică la slujbă: a desenat împreună cu voluntarii 150 de flori în curtea bisericii
Preotul bisericii ortodoxe „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Florești, Cluj, a surprins sâmbătă, după o serie de imagini postate pe facebook în care curtea bisericii apare desenată cu zeci de flori multicolore amplasate la distanță una de alta, transmite Actual de Cluj.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Preotul Ovidiu Marțiș a declarat că e o măsură luată în primul rând din necesitate, aceea a distanțării fizice impuse de starea de alertă. Din mijlocul fiecărei flori până la mijlocul celeilalte de lângă este o distanță de 1,5 metri.
Duminică, 17 mai, s-au ținut primele slujbe religioase în România după aproape două luni cu prezența credincioșilor. La Biserica din Florești fiecare persoană și-a ales o floare unde a ascultat slujba. Au fost peste 150 de persoane la slujba oficiată în curte, așa cum prevede legea.
„Cineva ne-a făcut matrița, apoi am găsit voluntari din comunitate și timp de 4 zile, braț la braț cu ei am făcut acest proiect. Mai întâi s-a pus culoarea de bază, apoi un artist, un pictor, a mers la fiecare floare și a stilizat-o. Nu veți găsi din cele 150, câte sunt, două la fel. Fiecare e diferită, așa cum fiecare om e special în felul său,în sufletul său. Asta ne-am și dorit. Așa cum spunea Constantin Noica, noi trebuie să trăim ca albinele pe pământ, nu ca muștele. Ideea de bază a fost să respectăm regulamentul stării de alertă cu distanțarea de un metru jumate. Am respectat această lege cu strictețe. Și toate celelalte măsuri. Toată lumea a purtat măști, fără excepție.Aveam oricum proiectul de a betona curtea și avem această situație cu pandemia și probabil că vom avea o perioadă îndelungată în care să facem slujbe în curtea bisericii. Și din acest motiv ne-am mobilizat. Florile simbolizează Raiul. Iar fiecare floare a fost însuflețită de credincioși. Forma s-a îmbinat cu fondul”, a declarat spus preotul bisericii.
Foto: Nicu Cherciu / Facebook
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
8 comentarii