G4Media.ro

Singurul primar USR din judeţul Sibiu a trecut la PSD / USR…

sursa foto: Facebook

Singurul primar USR din judeţul Sibiu a trecut la PSD / USR a transmis că primarul din Micăsasa este o dezamăgire: Am cheltuit resurse importante, mai ales umane, pentru a-l susţine să câştige alegerile în 2020

Singurul primar USR din judeţul Sibiu, Timotei Păcurar, împreună cu viceprimarul USR, Adrian Suciu, ambii din comuna Micăsasa, au trecut la PSD, ceea ce nemulţumeşte Organizaţia Judeţeană a USR Sibiu, care îi critică pe social-democraţi că racolează primarii de la alte partide.

„Primarul şi viceprimarul USR din Micăsasa se alătură echipei PSD Sibiu. Viceprimarul Adrian Suciu va fi candidatul PSD la funcţia de primar, la următoarele alegeri”, a anunţat liderul judeţean al PSD, deputatul Bogdan Trif, sâmbătă, pe pagina sa de socializare.

„Am ales să mă alătur, la următorul scrutin electoral, echipei social-democraţilor pentru a putea să continui proiectele începute în comună, dar şi pentru a implementa alte obiective pe care le avem în plan şi care sunt cerute de cetăţenii din Micăsasa. În aceşti patru ani, am avut realizări importante, dar consider că putem materializa toate proiectele având alături o echipă judeţeană puternică şi preocupată de nevoile comunităţii din Micăsasa şi o echipă naţională care ne va acorda tot sprijinul. Îmi asum candidatura la Primăria Micăsasa pentru că acest lucru l-am convenit cu actualul primar, cu care am făcut şi voi face, în continuare, echipă. Doar împreună şi uniţi cu toţi cetăţenii, putem să facem din Micăsasa comuna în care ne dorim să locuim cu toţii’, a precizat pe Facebook, Adrian Suciu, viceprimarul comunei Micăsasa, candidat al PSD la postul de primar al localităţii.

Actualul primar al comunei Micăsasa, Timotei Păcurar, a anunţat că îl susţine pe viceprimarul Suciu, la alegerile din vară.

„Împreună cu domnul viceprimar am făcut echipă în nenumărate proiecte chiar înainte de a face administraţie şi vreau să continuăm să realizăm proiecte pentru comunitate. Atunci când vine vorba despre oameni şi comunitate, nu cred că-şi au loc orgoliile şi de aceea aleg să susţin candidatura lui Adrian Suciu pentru funcţia de primar. În ultimii patru ani, ne-am preocupat să facem proiecte în comunitate, chiar dacă liderii politici din USR nu ne-au susţinut şi nu ne-au trecut pragul comunei de multe ori. Deşi au fost perioade în care au avut pârghii, fiind la guvernare, şi puteau să aloce fonduri pentru realizarea proiectelor noastre, ne-au ignorat, demonstrând în felul acesta că nu le pasă de reprezentanţii lor în teritoriu şi de cetăţenii care le-au acordat votul. Pornim cu încredere pe un nou drum, cu certitudinea că în această echipă putem face mult mai multe lucruri pentru comunitatea noastră. Îl susţin pe Adrian pentru mandatul de primar fiind sigur că va continua lucrurile pe care le-am început împreună şi că va atrage noi investiţii pentru comunitatea noastră’, a scris pe Facebook primarul comunei Micăsasa.

Preşedintele PSD Sibiu, deputatul Bogdan Trif, îi asigură pe locuitorii comunei Micăsasa, că social-democraţii vor munci împreună pentru a aduce bunăstare în localitatea lor.

Liderul Organizaţiei Judeţene Sibiu a USR, Ruxandra Cibu Deaconu, a transmis reacţia organizaţiei în legătură cu plecarea primarului şi viceprimarului USR din Micăsasa, la PSD. Alin Deteşan, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene USR Sibiu a precizat că, „politica PSD bazată pe traseism politic, pe racolarea de primari de la alte partide, nu dovedeşte altceva decât că partidul lui Dragnea, Năstase şi acum Ciolacu nu are valoare şi nu-şi poate desemna, iată, candidaţi din propriul partid.”

„Primarul din Micăsasa este o dezamăgire pentru noi, având în vedere că am cheltuit resurse importante, mai ales umane, pentru a-l susţine să câştige alegerile în 2020. Dacă ar avea onoare, ar demisiona în acest moment din USR, pentru a putea candida din partea oricărui partid doreşte. Probabil nu va face asta, iar oamenii din comună vor înţelege exact ce trebuie să înţeleagă’, a declarat Ovidiu Gederth, consilier USR Micăsasa, în numele organizaţiei locale a USR, conform Agerpres.

USR împreună cu Alianţa Dreapta Unită anunţă că, „vor avea propuneri de candidaţi valoroşi în aproape toate oraşele şi comunele din Judeţul Sibiu, inclusiv la Micăsasa.”

„Din fericire, echipa USR Micăsasa, pe care primarul de acolo s-a bazat să-i facem munca în aceşti aproape patru ani, este una valoroasă şi se va lupta în continuare pentru oamenii din comună, nu pentru propriile interese, aşa cum au făcut cei care pleacă”, a mai declarat Ovidiu Gederth, consilier USR Micăsasa.

Cei din USR Sibiu consideră că „au fost minţiţi” de foştii lor colegi, cei care au plecat la PSD.

„Este limpede că nu au onoare şi bun simţ şi asta este dovedit în special prin faptul că ne-au minţit, deşi i-am întrebat de fiecare dată despre zvonurile privind negocierile cu PSD. Acum e clar că banii contează pentru unii, nu respectul faţă de alegători. Aşa cum am mai spus, în USR rămâne doar cine are curaj să se lupte cu mafia PSD – PNL şi nu cedează la prima ofertă din partea celui mai corupt partid din România”, a transmis Organizaţia Judeţeană a USR Sibiu.

Primul membru USR Sibiu care a trecut la PSD a fost senatorul Claudiu Mureşan, membru afiliat la grupul parlamentar al PSD, începând cu data de 12 septembrie 2023.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. tradarea e la moda la sibiu .. oameni fara coloana

 2. Păi era evident că se va ajunge aicea dacă era singur printre p/r/o/ş/t/i şi mai jos vine lămurirea.

  Când am spus că p/r/o/s/t/i/a este molipsitoare nu ne-aţi crezut, păi atuncea să vă arătăm că toată lumea ştie în afară de voi (inclusiv cei care fac propagandă că din acest motiv o fac). Cum deja au explicat alţii nu mai are rost să inventăm noi roata şi vă vom reda ce deja au explicat alţii în cuvinte la fel de elocvente ca şi cum v-am obişnuit noi să vă explicăm.
  ………..
  Dietrich Bonhoeffer în afară de scrierile sale teologice a devenit cunoscut și pentru rezistența în fața dictaturii naziste. A început să mediteze asupra fenomenelor ce se petreceau în Germania acelor timpuri, concluzia sa fiind că țara care odată aparținea poeților și gânditorilor s-a transformat într-o nație de l/a/ș/i, e/s/c/r/o/c/i și c/r/i/m/i/n/a/l/i, că rădăcina problemei nu era răutatea ci p/r/o/s/t/i/a. În celebrele sale scrisori redactate în închisoare, Bonhoeffer argumenta că p/r/o/s/t/i/a este un dușman mai periculos al binelui în comparație cu răutatea: „Se poate protesta împotriva răului; acesta poate fi demascat și împiedicat prin folosirea forței, pe când împotriva p/r/o/s/t/i/e/i suntem lipsiți de apărare. Nici protestele, nici folosirea forței nu au sorți de izbândă în acest caz. Argumentele nu ating urechile surde”. Astfel, informațiile dovedite care contrazic prejudecățile unei persoane stupide sunt pur și simplu date la o parte, respinse sub pretextul că sunt lipsite de importanță sau întâmplătoare. Potrivit teologului, în aceste momente „persoana proastă” – mulțumită de sine și ușor de iritat – devine periculoasă, trecând deseori la atac. Din acest motiv oamenii proști trebuie tratați cu mai multă prudență decât cei cu intenții rele. În plus Bonhoeffer considera că dacă vrem să știm cum să învingem p/r/o/s/t/i/a, trebuie să încercăm să îi înțelegem natura.

  În acest context, Dietrich Bonhoeffer argumenta că p/r/o/s/t/i/a nu este în esență un defect intelectual ci unul moral, deoarece există ființe umane remarcabil de agile din punct de vedere intelectual care totuși pot fi considerate proaste, stupide – pe când altele nu sunt deloc remarcabile din punct de vedere intelectual însă nici nu pot fi considerate stupide. Drept urmare p/r/o/s/t/i/a nu este un defect înnăscut – din contră, oamenii devin proști sau permit ca acest lucru să li se întâmple. În opinia teologului german, oamenii care trăiesc singuri par să manifeste mai rar defectul p/r/o/s/t/i/e/i în comparație cu indivizii care trăiesc în grupuri – în concluzie p/r/o/s/t/i/a este într-o mai mică măsură o problemă psihologică, fiind mai degrabă una sociologică. Bonhoeffer nu a trecut cu vederea nici relația dintre prostie și putere, acesta fiind de părere că orice ascensiune a puterii, fie ea de natură politică sau religioasă, infectează o mare parte a omenirii cu prostie. Acest principiu pare a funcționa asemenea unei legi socio-psihologice potrivit căreia puterea unuia are nevoie de p/r/o/s/t/i/a celuilalt. Iată cum își explica teologul acest proces: „Capacități umane precum intelectul nu eșuează brusc, ci pare că sub impactul copleșitor al puterii în creștere, oamenii sunt privați de independența lor interioară și renunță, mai mult sau mai puțin conștient, la o poziție autonomă”.

  Şi-a dus mai departe teoria susținând că persoanele proaste sunt deseori și încăpățânate, nefiind însă și independente. Într-o conversație cu o astfel de persoană, teologul precizează că avem deseori impresia că nu interacționăm deloc cu persoana în sine, ci cu slogane sau lozinci care au pus stăpânire pe aceasta. Persoana în cauză pare a fi vrăjită, orbită și agresată în însăși ființa sa. Devenind astfel o unealtă fără minte, persoana stupidă va fi capabilă de orice rău deoarece nu poate să vadă și să înțeleagă că ceva este rău. Dietrich Bonhoeffer a oferit și o soluție la acest tip de prostie, precizând că numai un act de eliberare poate învinge p/r/o/s/t/i/a – o eliberare internă autentică devine posibilă doar atunci când a fost precedată de o eliberare externă – până atunci, trebuie să renunțăm la orice încercare de a convinge o persoană stupidă.

  Dietrich Bonhoeffer făcea apel la responsabilitate astfel: „Acțiunea nu izvorăște din gândire, ci din disponibilitatea pentru responsabilitate. Testul suprem al unei societăți morale este tipul de lume pe care o lasă copiilor săi”.
  ………..
  V-aţi uitat în ultima perioadă la societatea voastră?…..Nu aţi observat nimica?…..Mai credeţi că p/r/o/s/t/u/l nu este cel mai periculos animal al planetei?…..Vi se mai pare că este indiferent să nu ieşiţi la vot şi să lăsaţi p/r/o/ş/t/i/i să aleagă pentru voi?

  Acuma aţi înţeles de ce nu au efect protestele împotriva lor şi de ce nu ne bâţâim degeaba cum se bâţâie unii?
  Acuma aţi înţeles că degeaba îi ameninţăm şi le dăm câte un şut în dos că nu are efect la genul ăsta şi de ce nu ne bâţâim degeaba cum se bâţâie unii?
  Şi acuma poate pricepeţi de ce vă spuneam că se va ajunge la singura variantă cu care se poate discuta cu ei şi de ce următoarea revoluţie nu este o poveste şi un fapt care se va împlini sigur cu astfel de inteligenţi.