G4Media.ro

Senatul a respins o serie de modificări legislative pe care PSD voia…

Foto: Pixabay

Senatul a respins o serie de modificări legislative pe care PSD voia să le aplice în Justiție

Senatul a respins, luni, în plen, mai multe iniţiative legislative din legislatura trecută aparţinând unor parlamentari PSD, care aduceau modificări legislaţiei din domeniul Justiţiei.

* Printre actele normative dezbătute săptămâna trecută în plen şi respinse prin vot luni, se numără propunerea legislativă, iniţiată în anul 2017 de un grup de parlamentari din întreg spectrul politic, pentru modificarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

În forma sa iniţială, propunerea legislativă a avut ca obiect de reglementare îmbunătăţirea prevederilor referitoare la dreptul persoanelor private de libertate de a participa la funeraliile unui membru al familiei şi stabilirea unei proceduri pentru exercitarea acestuia. Proiectul de act normativ a fost analizat de Curtea Constituţională în urma mai multor sesizări şi s-a pronunţat asupra neconstituţionalităţii iniţiativei.

Comisia juridică a propus plenului, la reexaminare, respingerea propunerii legislative, în acord cu deciziile CCR, şi urmează ca parcursul parlamentar al acesteia să fie finalizat de Camera Deputaţilor, care s-a mai pronunţat asupra actului normativ, adoptând proiectul de lege în 6 iunie 2018 şi 14 noiembrie 2018.

* O altă lege care a fost respinsă luni vizează modificarea Codului penal, în sensul majorării limitelor de pedeapsă pentru exploatarea cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Actul normativ a fost declarat neconstituţional în ansamblu pe 30 septembrie 2020.

* De asemenea, tot raport de respingere are propunerea legislativă care a fost iniţiată în 2018 de foştii parlamentari PSD Şerban Nicolae, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea şi care stabilea, printre altele, pensia Avocatului Poporului. Unele prevederi ale actului normativ au fost declarate neconstituţionale de CCR în 30 ianuarie 2019.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Adevarul e ca pesedistii n-au stat la discutii. Au distrus legile justitiei, DNA-ul, societatea civila, au intrat cu jandarmii peste oameni pasnici, au blocat orase pentru meetingurile lor, au ridicat jurnalisti de pe strada si luat pe sus protestatarii.

    Iar acum pozeaza intr-un partid democratic, cu simpatii pentru cei vulnerabili, preocupari legate de pensii si alocatii… toate fara mari schimbari interne.

    Deci despre ce vorbim? Sunt sau nu de aruncat la sub 5% la urmatoarele alegeri?

  2. Dac-ar fi numai astea! Astia sunt un grup infractional organizat, n-au nicio treaba cu social-democratia. Intr-un stat functional normal, in care s-ar aplica legile si institutiile si-ar face treaba, ar fi desfiintati ca partid si nici macar amintirea lor n-ar mai ramane!

  3. Dragnea fara mustata e ca micii fara carne

  4. eu sincer de 5 ani tot asta aud, legile justitiei, rahat…… cu sau fara ele tot naspa e…. ce era de facut sa se strice s-a facut.
    toate bune si frumoase