G4Media.ro

Sectorul 6: Concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea zonei Lacului Morii, menţionând…

sursa foto: Facebook/Cipran Ciucu

Sectorul 6: Concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea zonei Lacului Morii, menţionând că face demersuri inclusiv pentru organizarea unei piste de canotaj

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat, marţi, lansarea unui concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea zonei Lacului Morii, menţionând că face demersuri inclusiv pentru organizarea unei piste de canotaj, relatează Agerpres.

Ciucu îi invită joi, de la ora 12,00, pe toţi arhitecţii, urbaniştii şi peisagiştii interesaţi să fie prezenţi la Primăria Sectorului 6 pentru a afla informaţii despre concursul organizat împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România.

„În concursul de soluţii (acesta este o procedură de achiziţii publice) vor intra pentru proiectare Parcul Crângaşi (modificări minimale, mai ales în zona parcării), zona adiacentă digului, insula, digul până la Chiajna şi zona adiacentă acestuia şi zona sudică a digului”, a precizat edilul.

Concursul va lua în calcul şi activităţile/sporturile nautice ce pot fi organizate. Ciprian Ciucu menţionează că a discutat cu preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipa, pentru a obţine acordul Apelor Romane în vederea organizării pe Lacul Morii a unei piste de 4 kilometri, acesta fiind singurul lac din regiune care ar permite o astfel de amenajare.

„În contextul în care sportivii noştri câştigă medalii de aur, tare mi-ar plăcea să le punem la dispoziţie toate facilităţile necesare în Sectorul 6. Ştiu că domnul ministru Tanczos Barna sprijină ideea (m-a pus îl legătură cu doamna Lipă)”, a menţionat Ciucu.

El a adăugat că a fost semnat un protocol pe 10 ani cu Apele Române pentru a putea amenaja digul, insula şi pentru a putea folosi pentru diferite sporturi nautice luciul apei. Totodată, au fost contractate şi finalizate studiile necesare temei de concurs, iar zona a fost igienizată, fiind îndepărtate tone de deşeuri.

Pe 11 august, Primăria Sectorului 6 anunţa pe SICAP concurs de soluţii în vederea amenajării peisagistice a malurilor Lacului Morii. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 21 octombrie.

„Autoritatea contractantă doreşte amenajarea peisagistică a malurilor Lacului Morii şi favorizarea activităţilor recreativ-sociale, culturale şi sportive, care să medieze relaţia dintre lac, spaţiile publice existente şi zonele construite învecinate, precum şi rezolvarea accesibilităţii şi a legăturilor dintre acestea în baza celor mai bune soluţii de proiectare. Concurenţii sunt invitaţi să propună soluţii care să conducă la transformarea acestui areal într-un spatiu public care să reactiveze social şi funcţional zona prin atractivitatea peisajeră a viitoarelor cadre create, precum şi reintegrarea în sistemul celorlalte zone verzi urbane”, potrivit anunţului.

În evaluarea proiectului criteriul peisagistic reprezintă 20%, criteriul funcţional – 20%, criteriul arhitectural – volumetric – 10%, criterii de sustenabilitate – 5%, criteriul financiar – 5%, valoarea arhitectural – artistică adăugată a intervenţiei propuse – 40%.

Premiul I va consta în valoarea contractului de proiectare care se va semna în urma negocierii şi nu mai mult de 2.677.700 lei fără TVA; premiul II – 148.254 lei; premiul III – 74.127 lei.

Juriul este format din arhitecţii Dimitra Theochari – Grecia, Joao Nunes – Elveţia, Benjamin Khol – Cluj, Mihai Munteanu – reprezentant al autorităţii contractante, Rudolf Gräf – Timişoara, Sorin Istudor şi Radu Tudor Ponta – Bucureşti.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu groapa miroase, ci statia de cogenerare pe baza de biogaz, pe care o pornesc doar noaptea, ca noaptea au acoperire si nu se fac controale. Oricum, protectia politica e de la cel mai inalt nivel pentru statia de cogenerare

  2. n-ar strica si niste SUPRAcontroale pe la „statiile de epurare” din amonte care deverseaza in afluentii care duc in Lacul Morii. Sau nu trebuie deranjatie companiile care varsa la buget?