G4Media.ro

Secretarul de stat pentru Migrație din Belgia, despre extinderea spațiului Schengen: „Înainte…

Foto: Inquam Photos / George Călin

Secretarul de stat pentru Migrație din Belgia, despre extinderea spațiului Schengen: „Înainte trebuie reformat sistemul în sine. Europa trebuie să fie și ea pregătită”

În ziua în care România aștepta să obțină un vot pentru aderarea la Schengen, subiectul a fost scos de pe agenda de la Bruxelles și apar noi voci care se opun accederii țării noastre în spațiul de liberă circulație, transmite Digi24.

Din declarația secretarului de stat pentru Migrație din Belgia făcută marți, înainte de reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, reiese că Belgia este reticentă în privința extinderii Schengen, având îngrijorări asupra capacității țărilor UE de a controla migrația și de a-și apăra granițele externe.

„Vorbim despre o extindere a Spațiului Schengen, dar înainte trebuie reformat sistemul în sine. Europa trebuie să fie și ea pregătită. Este un sentiment al urgenței, dar toată lumea știe că este un moment crucial. Nu trebuie reformat doar sistemul de migrație, ci și sistemul Schengen, trebuie să preluăm controlul asupra migrației, cu granițe solide, astfel încât să putem face distincția dintre cei care fug de război și persecuție și care au nevoie de ajutor în UE și cei care nu fug de război și persecuție și nu au dreptul să intre în UE. În plus, avem nevoie de o mai mare solidaritate între statele UE”, a spus Nicole de Moor, secretarul de stat belgian pentru Migrație.

Notă: Știrea a fost actualizată. Știrea a fost corectată de digi24.ro, după ce dintr-o eroare regretabilă declarația a fost atribuită greșit ministrului suedez pentru Migrație.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ce mai vor si suedezii astia? De ce nu s-au opus la intrarea Croatiei pentru ca cam pe acolo intra emigantii clandestini sau le place mai mult litoralul croat decat cel romanesc? De fapt tinand cont cum arata litoralul romanesc visul „hoardelor” de turisti germani si nordici este un in continuare un vis erotic pentru turismul romanesc.

  2. Noi am votat pozitiv cand ei au vrut sa intre in NATO. Nimic nou, ne iau de fraieri, ca de obicei.

  3. Schimbati va rog stirea – s-a publicat o erata confirmand ca nu era vorba despre Suedia, ci Belgia, si nu despre ministru, ci despre un secretar de stat… (ca intr-o gluma de la radio Erevan)…

  4. Păi, la asta mă gândeam. Dacă Austria s-a săturat să-și bată capul cu inepțiile pe care le susține, da ștafeta opoziției mai departe Suediei. O prietenă și mai apropiată a Olandei.

    Mai vrea Suedia în NATO?!…