G4Media.ro

Schimbările climatice ar putea costa Germania aproape 1.000 de miliarde de euro…

Schimbările climatice ar putea costa Germania aproape 1.000 de miliarde de euro până în 2050, arată un studiu comandat de guvern / Autoritățile spun că această cifră este doar o „estimare scăzută” a posibilelor repercusiuni

Amplificarea fenomenelor meteorologice extreme, consecinţe ale schimbărilor climatice, ar putea costa Germania aproape 1.000 de miliarde de euro până în 2050, potrivit unui studiu comandat de guvernul federal şi publicat luni, relatează AFP.

Consecinţele schimbărilor climatice, cum ar fi inundaţiile sau valurile de căldură, ar putea cauza cheltuieli de 910 de miliarde de euro pentru cea mai mare economie a Europei dacă nu se iau măsuri de adaptare, potrivit studiului.

Această cifră este doar o „estimare scăzută” a posibilelor repercusiuni, a adăugat Ministerul Economiei şi Climei, deoarece modelul analitic utilizat pentru studiu nu a putut lua în considerare toate implicaţiile posibile ale schimbărilor climatice.

De exemplu, decesele suplimentare, deteriorarea calităţii vieţii şi dispariţia multor specii de animale şi plante nu au fost incluse „în pofida importanţei lor primordiale”, precizează ministerul.

Prin urmare, costurile reale generate de schimbările climatice ar trebui deci să fie „semnificativ mai mari” decât estimările studiului.

În cazul „une schimbări climatice scăzute”, costurile s-ar ridica la 280 de miliarde de euro, dacă nu s-ar lua măsuri de adaptare la creşterea temperaturilor.

Măsurile preconizate de studiu variază de la dezvoltarea soiurilor de plante rezistente la schimbările climatice la un sistem de irigare mai bun, la investiţii în cercetare publică.

Împreună, acestea ar putea compensa „pe deplin” costurile unei „schimbări climatice uşoare” şi ar putea atenua pâna la 60% din scenariul cel mai grav.

Potrivit studiului, Germania a suportat deja 145 de miliarde de euro, reprezentând cheltuieli legate de climă între 2000 şi 2021, mai mult de jumătate din cele înregistrate în 2018. 

 

Material publicat în cadrul proiectului „Dreptul la mediu curat, pentru un viitor durabil. Creșterea implicării cetățenilor în atingerea țintelor climatice ale UE (Green rights for a sustainable future: Enhancing citizens’ involvement in EU’s climate ambitions – „Green-Rights”), susținut de Agenția Executivă pentru Educație și Cultură (EACEA) cu atribuții delegate de Comisia Europeană.

Detalii despre proiect, AICI.

—-

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt însă ale autorilor și nu le reflectă în mod necesar pe cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Intre timp, romanii se duc dupa fenta PSD si se cearta pe casele de marcat.

    • Probabil ca va costa Germania miliarde de euro, dar de plătit vor plăti contributori, ca peste tot. Deciziile politicienilor sunt plătite de cetățeni.

    • @3D, d-aia politicienii sunt votati de cetateni.

  2. Dacă cresterea cu un grad jumate în 173 de ani e așa dramatică mda ce să zic hai să tipărim bani aiurea pe cai verzi pe pereți…weeeeeee!