G4Media.ro

Sabin Sărmaş: Clujul e blocat, nu avem o şcoală nouă în 20…

sursa foto: CTP/ Facebook

Sabin Sărmaş: Clujul e blocat, nu avem o şcoală nouă în 20 de ani, avem un singur pasaj, în condiţiile în care Oradea a făcut vreo şase, centură nu avem / Toată lumea spune că nu e sustenabil să faci un metrou

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaş, a declarat marţi că Clujul e blocat, pentru că nu are o şcoală nouă în 20 de ani, are un singur pasaj, în condiţiile în care Oradea a făcut vreo şase, şi nu are centură. El a mai spus că tpată lumea spune că nu e sustenabil să faci un metrou care se va plimba semi gol în timp ce alte proiecte nu se vor mai realiza, transmite News.ro.

”În mod cert fac centura Clujului, nu se poate altfel. În mod cert fac şcoli în cartiere, nu se poate să nu ai nicio şcoală nouă în 20 ani. E dramatic. Şcoli, creşe, grădiniţe”, a spus Sabin Sărmaş în emisiunea România Politică de la Prima News. El a precizat că la Cluj nu există o centură a oraşului, iar traficul de tranzit trece prin mijlocul oraşului. ”Vineri, la Cluj, s-a făcut un kilometru într-o oră. S-a spart o conductă şi era ca în India, se dădeau oamenii din autobuz, cu plasele în mână şi au luat-o pe jos printre maşini. E cel mai mare ciocan în faţă luat de Cluj în ultimii ani, din punct de vedere a administrării oraşului”, a precizat Sărmaş, arătând că proiectul a fost luat din 2017 de la Guvern la primăria Cluj iar promisiunea a fost că în ianuarie 2024 ne dăm cu maşina pe centură, dar s-a pierdut licitaţia. Savin Sărmaş a afirmat că Spitalul regional din Cluj nu poate fi funcţional fără centură. ”Nu ai acces la el, se va muri în ambulanţe, în faţa spitalului, din cauza traficului”, a precizat Sărmaş. Candidatul independent a completat că va mai face ”locuinţe sociale pentru tineri, pentru că nu există”. ”Avem cartier al tineretului promis de 16 ani, cred”, a completat el. ”Clujul e blocat, nu avem o şcoală nouă în 20 de zile, avem un pasaj, în condiţiile în care Oradea a făcut vreo şase, centură nu avem. Asta arată că ste o administraţie blocată care nu mai performează”, a mai spus Sabin Sărmaş. Despre metroul din Cluj, Sărmaş a spus că ”nu crede că este sustenabil”. ”Toată lumea spune că nu e sustenabil să faci un metrou care se va plimba semi gol şi va trebui să avem în fiecare an o hotărâre a Guvernului că vă mai dăm şi anul acesta subvenţie”. ”Ca proiect de viitor, are sens, pentru Clujul de 2 milioane de oameni, dar acum, când tu trebuie să rezolvi probleme mult mai grave decât ăsta. Acum, dacă îl faci, nenoroceşti oraşul pentru câţiva ani de zile”, a precizat acesta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Un om cu idei bune intr-un oraș ridicol din toate punctele de vedere. Auzi la ei… metrou

  • Metroul e visul erotic al piticului așa cum și Ceaușescu a avut alte inepții in cap… Doar spoieli, proiecte pentru amici și gogoși pentru fraieri sunt „reușitele” viitorului sper fost primar

  • Mă îndoiesc, clujenii vor vota piticul la două mâini 🙁

  • Un om care jignește India mai ceva decât prim-ministrul nostru Moldova.

 2. Clujenii au votat raul cel mai mic. Cum Boc a fost mereu cel mai mic … el a iesit. De ciunga-n par n-am zis nimic. De data asta sper sa fie altfel.

 3. Nu o sa faca nimic ca nu are nici macar suportul celor din partidul lui si asta daca luam de bune toate promisiunile care-s reciclate de la actuala conducere.

 4. Sabin, pune mana si fa lobby in PNL ca sa-i aiba pe Boc si Bolojan ca tandem de presedinte-premier pt ca asa scapam cel mai usor Clujul de Boc. Iar un PNL separat de PSD si cu Boc-Bolojan candidati la varf bate orice in toamna. Ii bate si pe Geoan si pe Ciolacu si pe Firea si pe Drula si pe Ciolos.

 5. Probabil cel mai corupt oras din Romania se plange?