G4Media.ro

S.N. Apele Române va căuta noi resurse de apă minerală în județul…

Sursa foto: Pixabay

S.N. Apele Române va căuta noi resurse de apă minerală în județul Covasna / Președintele Consiliului Județean: ”Dacă am face foraje în zona Bixad-Malnaș Băi, sigur am găsi apă termală”

Consiliul Județean Covasna a încheiat un contract de colaborare cu Societatea Naţională a Apelor Minerale S.A. pentru identificarea şi valorificarea unor noi resurse de apă minerală naturală sau terapeutică, informează Agenția de presă Rador.

Administrația județeană are în vedere trei direcții pentru a genera profit, respectiv identificarea de surse de apă termală și de ape minerale, dar și de monitorizare a lor, pentru siguranța cetățenilor.

”În localitatea Bixad avem avem izvoare de apă termală și dacă am face foraje în zona Bixad-Malnaș Băi, sigur am găsi apă termală. Forajele costă milioane de lei sau chiar de euro și am vrea să ne axăm pe fonduri europene din care 55% sunt direcționate către digitalizare și protejarea mediului, și tocmai o chestiune ”verde” este să găsim apă termală și să facem încălzirea locuințelor. Apoi, avem peste 500 de izvoare în județ, de mofete și ape minerale, majoritatea naturale, adică nu au fost forate. La fel, cele mai multe mofete sunt în zona orașului Covasna și Băile Balvanyos”, susține vicepreședintele CJ Covasna, Jakab Barna.

Autoritățile județene din Covasna intenționează să facă foraje pentru a găsi noi surse de ape minerale și termale, în scop turistic, a declarat pentru Radio Tg.Mureș directorul Societății Naţionale a Apelor Minerale S.A, Alin Udriște.

”Zona de curbură a Carpaților este foarte bogată în ape terapeutice, și Covasna este în centrul ei. Noi avem o serie de foraje în zonă, din care putem exploata această resursă. În parteneriatul cu Consiliul Județean și primăria Covasna ei doreau o dezvoltare a unor spa-uri sau a unor centre wellness în zonă, în condițiile în care ce avem noi este de ajuns. Ei pot folosi aceste surse, aceeași apă poate să aibă două trasee, către mofeta publică și conducte către un motel sau un spa. Iar dacă e nevoie de ceva suplimentar, intervine rolul nostru, de a dezvolta surse noi”, spune directorul Societății Naţionale a Apelor Minerale.

În cadrul protocolului de colaborare, CJ Covasna și Societatea Naţională a Apelor Minerale vor identifica şi deschide noi perimetre de prospecţiuni şi explorare, inclusiv pentru noi capacităţi de îmbuteliere şi punere pe piaţă a apei minerale și terapeutice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Clar ca sigur, din moment ce un put cu termal exista, coborind din Tusnad catre Bixad.
    Cautati cunoscutori in ale Proiecte finantari Europene.

  2. Istoria ne arată că cei mai mari trădători ii găsești la boierimea din Țările Române, fiecare după slugărnicia lui(Viena. Instambul,….)Azi, descendenții poartă același slogan, iar talpa țării-in calitate de chiriași și tolerați pe acest pământ,-abia își duce zilele căci resursele nu mai sunt ale lor.

  3. Bine v-a dat Domnul dacă ați vândut apa la unguri cu 0,50 lei/M3!!!

  4. Si CINE-l opreste pe Don Presedinte sa faca foraje exploratorii ? Lenea ? Incompetenta ? Asa ca mai bine SA NE PLANGEM si SA CERSIM ! Tipic si romanesc si hunguresc ! Sa vina altii si „sa ne faca treaba” !