G4Media.ro

România, țara europeană cu cele mai multe zone rurale caracterizate prin neîncredere…

Sursa: World Vision Romania

România, țara europeană cu cele mai multe zone rurale caracterizate prin neîncredere în autorități și emigrarea forței de muncă

România este statul membru UE cu cele mai multe zone rurale ”periferice”, caracterizate prin neîncredere în autorități și emigrarea forței de muncă, arată un studiu citat de publicația LantulAlimentar.ro.

Cele mai multe sate cu caracter periferic (termenul nu are sens geografic, ci socio-economic ) sunt concentrate în sudul și estul țării, dar acestea nu lipsesc nici în centrul și vestul României.

Regiuni periferice sunt considerate acele zone de unde forța de muncă se deplasează spre regiuni și țări mai dezvoltate, iar populația rămasă se caracterizează printr-o educație mai limitată și un grad de accesibilitate la resurse mai redus. Locuitorii acestor zone rurale sunt neîncrezători în autoritățile publice. Agricultura este activitatea dominantă, însă nu reușește să asigure standarde de viață ridicate, din cauza unei productivități, în general, scăzute. Este caracterizată totodată printr-o diversitate slabă a fermelor. Migrația forței de muncă duce la o scădere drastică a resursei umane și a calificării acesteia. Fapt înseamnă că un fermier găsește cu greu forță de muncă.

În România mai există însă și regiuni considerate tradiționale și caracterizate printr-o populație tânără, cu un grad scăzut de dependență față de stat și cu un grad de ocupare profesională ridicat. Aceste zone păstrează un caracter rural puternic. Încrederea în autorități este scăzută, la fel și accesibilitatea la resursele regionale. Aceste zone păstrează un sector agricol puternic și viabil. Județele unde sunt astfel de așezări rurale sunt: Argeș, Prahova, Constanța, Iași, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Timiș, Bihor și Cluj. (Sursa Foto: World Vision Romania)

Citește tot articolul pe LantulAlimentar.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Timp in care am fost,,condusi si guvernati,,doar de carteluri de in.frac.tori,mi se pare normal ca romanii sa nu mai aiva incredere in in.com.pe.ten.tii care au talharit Romania.
    Toti romanii care pot fug de sistemul de mafioti in lumea larga.

  2. Neincredere in crima organizata autoritara inscaunata in varful statului.

  3. Independența de sfântul stat-dadaca nu e un lucru rau, sunt așezări mai libertariene. Dacă sunt si mici întreprinzători, producători locali, nu depind de nimeni, sunt oameni liberi și au dreptul să trăiască asa cum vor ei, atata timp cat nu dau, evident, în cap cuiva. 😂

  4. Tara foarte saraca, nivel de viata derizoriu si populatie needucata. Cocktailul perfect. Il gasim in toate regiunile globului.

  5. Sa-mi fie cu iertare, oriunde in lume (cu citeva exceptii) daca ai „incredere in autoritati” te inscrii automat in impozanta liga a id iotilor utili. O liga cu foarte multi membri.

    • Tu de ce ai atata incredere in Putin?

    • Tu vezi rusi peste tot asa-i? Ai o obsesie nu alta. Crezi ca toti cei care sunt scarbiti de politica romaneasca sunt rusofili, sau cum? Alta placa nu mai ai? O opinie proprie, ceva?

    • Sadirea sentimentului de neîncredere în autorități, este practicat de rusia de zeci de ani. Mai nou, și china se implica în chestii de genul asta. Țintele principale sunt UE și SUA. Din păcate, manipulările au prins foarte bine, vezi neomarxismul practicat de Bruxelles în UE și democrați în SUA.

  6. De neincrezatori ce sunt, voteaza PSD la greu. Sa emigreze de tot si sa ne lase!

  7. Nici taranii nu-s chiar atat de naivi cum cred autoritatile statului.

  8. Cenzurati la greu,pacat,nu e problema,vine si ziua aia sa dati de greu:)))
    Credeti ca oamenii pleaca de bine?
    Cenzura la anti-vaccin,la criticile indreptatite,etc.
    Sanatosi sa fiti si sa fim!!Si la multi Ani!!

  9. Taranul roman.atit citi au mai ramas .sint c.am singurii din Europa care continua sa.si traiasca viata undependent fata de stat .Fapt care deranjeaza enorm .

  10. Doar prostii si naivii mai pot avea încredere în guvernații români. Ăștia mint si când dorm.