G4Media.ro

România organizează alături de Franța și Germania o conferință de strângere de…

Foto: Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

România organizează alături de Franța și Germania o conferință de strângere de fonduri pentru Republica Moldova. Bucureștiul acordă un nou împrumut nerambursabil Chișinăului

Ministrul de externe Bogdan Aurescu va co-prezida împreună cu Annalena Baerbock, ministrul de externe al Germaniei, și Jean-Yves Le Drian, ministrul de externe al Franței, o Conferința internațională de sprijin pentru Republica Moldova, potrivit unui comunicat al MAE.

Conferința co-organizată de Germania, Franța și România la Berlin în perioada 4-5 aprilie vizează lansarea Platformei de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform) și a unui apel pentru donații din partea statelor membre UE, G7, a instituțiilor financiare internaționale și a altor state și organizații internaționale.

La eveniment, Aurescu va anunța decizia României de a acorda un pachet suplimentar de asistență financiară nerambursabilă, potrivit MAE. Reamintim că România a acordat deja un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Chișinău.

Astfel, inițiativa șefilor diplomațiilor de la București, Berlin și Paris vizează generarea unui sprijin robust suplimentar pentru Republica Moldova, la nivel politic, financiar și material, precum și în materie de expertiză pentru reforme. (Sursa/ Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. „precum și în materie de expertiză pentru reforme.”

    Cat despre bani? Nu ne intreaba si pe noi plătitorii de taxe daca suntem de acord cu aruncatul de la săraci la săraci?! Or e si ăsta un ordin de la împărăția UE

    • pe voi sărakii va intreaba putler daca sunteti de acord cu atrocitatile comise prin tari straine, si voi sunteti.

      nu mai muriţi voi de grija romanilor, ca romanii au iesit din saracie. ii ajutam si pe fratii de peste prut sa iasa. asta numai asa, ca sa ramaneti voi, supuşii lui putler, cei mai rupti in dorsal de saracie din europa si asia… ca tot va bateti cu pumnul in piept cu ideologia eurasiatica…

    • Daca ziceai si tu ca este un obicei ca statele sa se ajute intre ele cu bani si ca, asa cum si pe noi ne-au ajutat altii, acum e randul nostru sa ajutam, mai mergea argumentarea.

      Asa cum ai pus tu problema, i-ai facut pe ungurii din HarCov frati cu romanii, ceea ce chiar si de la volan se vede ca e exagerat! Si ungurii platesc taxe si impozite, la fel cum platesc si alti cetateni care nu se simt neaparat frati cu mol dovenii (da, nat ionali smul a mai ratat pe ici pe colo pe cate cineva).

      Deci intrebarea, chiar daca deranjeaza, nu este una tam pit a. Despre raspunsul tau revendicativ … nu stiu ce sa spun. 😈

  2. Daca e nerambursabil nu se cheama imprumut ci ajutor

  3. Care este diferenta intre un imprumut nerambursabil si o donatie?

    Este vreun giumbusluc birocratic (categorii diferite in bugetul de stat, intra la statistici in alt loc, etc.) sau este un alt fel de „crestere economica zero”?! 🙁

    • Din cate știu donația se taxează. Poate mă înșel da așa știam. Împrumut se taxează ca dobânda la înapoiere ,daca este nerambursabil nu ai dobânda, deci nu este taxat de nici un fel.

    • Putin probabil sa fie asa si la nivel de state.

  4. „Împrumut nerambursabil” ! Tare !!! Se poate plagia, să nu se piardă ? Ar fi păcat…. E sintagma, d-lui Câțu ?!

    • Expresia este foarte veche si se folosește de mult. Noi o cunoaștem deja din 1996 când am primit prima data un astfel de ajutor.