G4Media.ro

Revizuirea Constituției privind redefinirea familiei a primit undă verde la de CCR.…

Revizuirea Constituției privind redefinirea familiei a primit undă verde la de CCR. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie

Curtea Constituțională a decis luni, cu 7 voturi ”pentru” și 2 ”împotrivă”, că legea de revizuire a Constituției în privința redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie respectă dispozițiile din legea fundamentală privind revizuirea.

Decizia CCR a fost ultimul filtru înaintea referendumului care, în aceste condiții, va avea loc pe 7 octombrie.

Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a decis să dezbată luni, 17 septembrie, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției privind redefinirea familiei, adoptată marți de Senat în calitate de cameră decizională.

Potrivit articolului 23 din legea de funcționare a CCR (47/1992):

  • (1) În termen de 5 zile de la adoptarea legii de revizuire a Constituției, Curtea Constituțională se pronunță, din oficiu, asupra acesteia, prevederile art. 20 și 21 aplicându-se în mod corespunzător.
  • (2) Decizia prin care se constată că nu au fost respectate dispozițiile constituționale referitoare la revizuire se trimite Camerei Deputaților și Senatului, în vederea reexaminării legii de revizuire a Constituției, pentru punerea ei de acord cu decizia Curții Constituționale.

Senatul a adoptat marțea trecută, în calitate de cameră decizională, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. S-au înregistrat 107 voturi ”pentru”, 13 voturi ”împotrivă” 7 și abțineri.

Potrivit noului text din legea fundamentală, “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” (detalii aici).

PSD vrea două zile de vot pentru referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei tradiționale, au declarat vineri pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, Guvernul ar urma să adopte marți un OUG în acest sens. În paralel, ar urma să fie organizat și un referendum pentru schimbarea denumirii județului Olt.

Pentru ca referendumul să se desfășoare timp de două zile, este nevoie de modificarea legii referendumului, care prevede foarte clar că ziua scrutinului este duminica. De asemenea, după aprobarea unei astfel de OUG, Executivul trebuie să adopte și hotărâri de Guvern pentru stabilirea exactă a zilelor în care va avea loc consultarea populară.

Potrivit textului actual din legea referendumului, “cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului”.

Potrivit ultimei raportări făcute de Autoritatea Electorală permanentă, la 31 august 2018 erau 18.917.495 cetățeni români cu drept de vot. Astfel, pentru ca referendumul să fie validat, este nevoie să se prezinte la urne 30% din numărul total de alegători, ceea ce înseamnă 5.675.249. O altă condiție pentru validarea consultării populare este ca cel puțin 25% dintre voturi să fie valide.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. adio iubirea mea Morjan !

  2. Of si acum ce se fac derbedeii satanisti useristi? Cat sa ti mai torni rahat pe fata in parlament? cate selfiuri sa-ti faci???

    • Esti idiot complect? Ce placeete morbida te impinge sa te dai altcineva si sa umbli imbracat cu rochii ramase mici de la taicatau?
      Voi nu mai aveti nici o farama de demnitate, #muistule Mircea Draghici? Betivanule!

  3. Dar cand se face legea pentru 300 de parlamentari si o unica camera parlamentata? Cetatenii au fost la referendum in 2009 si au votat acest lucru. Alo politieni aflati la conducerea Romaniei și CCR ce aveti de spus?

    • Pai aici e nodul chestiunii: daca referendumul va fi validat … nu se va intampla MAI NIMIC in continuare! Adica nu vor mai face si pasul modificarii Constitutiei, pentru ca la acel pas vor trebui sa implementeze si treaba cu 300 de parlamentari (Ptiu-ptiu-ptiu! Piei Satana!). Previziunea mea este ca nu vor mai face NICIO MISCARE dupa ce referendumul se va incheia (validat sau nu).

      Ce nu se va mai putea face, daca referendumul va fi validat, este sa se modifice vreo lege in sensul in care casatoria sa fie definita pentru „barbat cu barbat” sau „femeie cu femeie”. Si asta pentru ca referendumurile validate dar neimplementate PRODUC EFECTE JURICICE.

      Explicatii aici: https://www.moise.ro/2018/06/14/referendumul-consultativ-are-forta-juridica-si-produce-efecte-inclusiv-cel-din-2009-a-produs/

      PS: O alta previziune a mea este ca nu vor vota destui cetateni a.i. sa fie validat referendumul.

  4. Este interesant cum multi romani vor sau ar vrea sa traiasca in tari civilizate din vest, tari ca Belgia, Danemarca, Olanda, Germania sau chiar Norvegia si Suedia, tari unde nivelul de trai este muuuuult mai bun. Ce nu stiu aceste persoane este ca aceste tari au acceptat de mult timp (cu exceptia Germaniei care a acceptat in 2017) casatoriile intre persoane de acelas sex. Noi o luam in sens invers.
    In curand o sa fie interzis femeilor sa voteze, sa conduca automobile, sa poarte pantaloni, sa se tunda scurt, sa aiba functii de conducere, etc. toate acestea si multe altele sunt din FAMILIA TRADITIONALA. Va reamintesc ca in Romania, femeile au capatat drept de vot abea in 1938.
    Deci azi interzicem un drept al unei categorii de oameni, maine inerzicem dreptul la vot al femeilor si poimaine poate interzicem dreptul la viata al persoanelor stangace, cum adica sa fi stangaci, erezie, toata lumea ar trebui sa foloseasca mana dreapta. Jalnic oameni buni, lasati un pic religia la o parte si GANDITI, altfel o sa avem tot ce am pomenit mai sus.

    • Asta vor prostii fundamentalisti religiosi, sa reduca drepturile cetatenilor pana raman numai ei cu drepturi, theocratia. E visul dictatorului PF Daniel.

    • nu, nu gandi chiar asa , nu e nevoie sa facem chiat tot ce fac altii, aici e vorba de putin respect , morala si incredere in familia care procreaza ! NU , nu mergem la vot ! referendumul egal cu 0 pt guvernantii nostri

    • @ moral
      1) Vezi ca ai o problema cu femeile tinere dar sterile (le lasi sa se casaroreasca), cu cele la menopauza (le lasi si pe ele) si cu cele pe patul de moarte (ghici ce? Si pe ele le lasi). NU procreaza niciunele.

      2) Ce principiu etic incalca cadatoria intre persoanele de acelasi sex?

      3) Respectul e o chestie subiectiva si, in plus, se castiga – nu se datoreaza!

      Argumentul tau trebuie respins, ca nefiind valid.
      Jos! Doi!

  5. Da, stiu ca toata afacerea e o fumigena PSD, dar tot ma duc sa votez. Am vazut ce se intampla cand nu merge lumea la vot, se darama tara.

    • Eu nu voi merge, deoarece:
      1. Referendumul din 2009 a ramas fara efecte. Ce sa cred de la asta din 2018?
      2. Problematica nu s-a discutat democratic. Nu s-a dezbatut statutul parteneriatului civil, statutul familiei etc. ci se trece direct la Referendum.

      Nu in ultimul rand, avem alte probleme arzatoare la ordinea zilei.

      Sper sa nu se prezinte mai mult de 30% din populatie….

    • Si eu as zice ca ar trebui sa mearga toata lumea la vot, deocamdata mai avem dreptul la vot, ganditiva ca sunt multi oameni religiosi care abea asteapta aceasta oportunitate, dupa care avem populatia de la tara, care din pacate nici nu stie ce se intampla cu soarele dupa ce apune (vezi Vax Populi pe youtube), acestia vor fi scosi la vot de popi si de prea fericiti, au inceput deja campania iar la acestia se adauga cei din PCR, pardon PSD, care se vor da cu capul de toti peretii ca mama ce credinciosi sunt ei si ce aparatori ai credintei, toate astea ca sa fie votati din nou.

  6. Bah lgbtg, chiar va rog sa nu veniti la vot…boicotati referendumul, dati ne o lectie !!!
    La numaratoarea votului o sa ne apropiem de pragul de 99,99%… in favoarea familiei traditionale.

  7. casatoria = morjan + asistatu

  8. Cind eram mic ma duceam cu familia la pescuit, cu barca penumatica. Era vara, 40 de grade. Luam o rima din cutia de Amigo, plina cu balegar, ii dadeam de vreo 2-3 ori cu degetul in cap s-o potolesc si apoi o infigeam in acul de pescuit. Se zbatea si o zeama galbena ii iesea printre inele. Devenea alunecoasa si uneori scapa din ac si ateriza pe marginea barcii. Se zbatea si mai rau, pentru ca barca ardea foarte tare.
    Imaginea asta o am in minte cind vad zbaterea activistilor LGBTQ. Doamne, ce-i mai arde referendumul asta, ce zbatere si disperare!
    Bineinteles ca o luam de pe barca si o infigeam iar in ac, tragind-o de-a lungul lui. Iar daca era prea lunga, o taiam cu unghia, ca sa nu atirne din cirlig si sa nu stiu cind a muscat pestele din cirlig sau numai din rima.
    Dar exista o veste buna si pentru rime in povestea asta: daca uitam cutia de Amigo cu rime la soare taica-meu ma mustruluia imediat si ma punea sa o pun la umbra. Iar din cind in cind picuram un pic de apa pe ele, ca sa nu moara de tot.