G4Media.ro

Reuters: 17 state UE, printre care și România, de acord să cumpere…

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Reuters: 17 state UE, printre care și România, de acord să cumpere în comun muniție pentru Ucraina şi pentru stocurile proprii

Șaptesprezece țări membre ale Uniunii Europene, printre care se numără și România, plus Norvegia, au convenit luni să achiziționeze în comun muniție pentru a ajuta Ucraina și pentru a-și reface propriile stocuri, a anunţat Agenția Europeană de Apărare a UE, transmite Reuters.

„Proiectul deschide calea statelor membre UE și Norvegiei de a continua pe două căi: o procedură rapidă de doi ani pentru obuzele de artilerie de 155 mm și un proiect de șapte ani pentru achiziționarea a mai multor tipuri de muniție”, a transmis agenția într-un comunicat.

Țările au semnat un așa-numit aranjament de proiect, care stabilește termenii de referință pentru efortul lor comun de achiziții. Documentul este un precursor pentru începerea discuțiilor cu industria cu scopul de a semna contracte.

„Au semnat Austria, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Portugalia, România, Slovacia, Suedia și Norvegia”, a comunicat agenția. „Mai multe state membre și-au exprimat deja intenția de a se alătura inițiativei în curând, după procedurile naționale”. (Traducere Rador: Ovidiu Popescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ce inseamna ”industria”? despre ce producatori e vorba? din ce tari? cine va stabili cantitatile necesare? in mod normal, ar trebui inclusi toti producatorii din ue si norvegia care au capacitati de productie si sa lucreze non-stop. nu cred ca e nevoie de o limita de 2 ani. in ritmul in care se foloseste munitia in ucraina, stocurile ar trebui calculate pentru un razboi de 3 ani cel putin.

  2. Păi și comisioanele?