G4Media.ro

Regiunea Lombardia a decretat restricții de circulație în timpul nopții / Declarații…

Sursa Foto: Facebook/ Roberto Speranza

Regiunea Lombardia a decretat restricții de circulație în timpul nopții / Declarații pe proprie răspundere și amenzi cuprinse între 400 și 3000 de euro pentru nerespectarea restricțiilor

În tentativa de a stopa creşterea numărului cazurilor de Covid-19, începând de joi, 22 octombrie, regiunea Lombardia a decretat restricții de circulație în timpul nopţii şi cere limitarea călătoriilor în întreaga regiune.

Ordonanţa care a fost semnată marţi de ministrul sănătății, Roberto Speranza și de președintele regiunii, Attilio Fontana prevede ca în intervalul de timp cuprins între orele 23.00 şi ora 5.00 dimineața, pot fi efectuate deplasări doar pentru necesități de muncă dovedite, situații de necesitate, de urgență, sau din motive de sănătate. Ordonanța va fi în vigoare până la data de 13 noiembrie.

Declarații pe proprie răspundere și amenzi

Ordonanța emisă de regiunea Lombardia prevede revenirea sistemului declaraţiilor pe propria răspundere. În al doilea paragraf al articolului unu se menţionează că „existența situațiilor care permit posibilitatea deplasării revin persoanei în cauză, care trebuie să completeze şi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere”. Nerespectarea măsurilor prevăzută de ordonanță se pedepsește cu sancțiuni cuprinse între 400 și 3.000 de euro.

Primarul Sala: există riscul ca pandemia să aibă un efect devastator
„Noi suntem aici pentru a încerca să găsim soluții, pentru că dacă pandemia izbucnește într-un oraș mare, efectul este unul devastator”, precizează primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, într-un interviu în care vorbeşte despre creșterea numărului de cazuri în oraș și în provincie.

Apelul adresat vârstnicilor: rămâneți acasă

Vorbind în continuare despre creșterea infecțiilor, a internărilor și a numărului paturilor ocupate la secţiile de terapie intensivă, Giuseppe Sala explică: „Este un fapt generalizat, însă în unele zone, cum ar fi zona metropolitană din Milano este mai grav, în timp ce în altele, cum ar fi cazul a trei provincii: Brescia, Bergamo, Cremona, situaţia e mai puţin gravă. Iar motivul acestui decalaj e simplu de înţeles: pur şi simplu locuitorii acestor provincii au plătit deja un preţ foarte mare în lunile martie și aprilie, şi practic, s-a dezvoltat un fel de imunitate. Milano, în schimb, nu a plătit acest preţ.

Profesorul Remuzzi – continuă primarul din Milano – cu care am vorbit cu puțin timp în urmă, îmi spune că până în prezent, din cele 36.000 de decese pe care le-am avut în Italia din cauza Covid, 33.000 au fost persoane cu vârste peste 65 de ani. Este adevărat că acum infecțiile îi afectează și pe cei mai tineri, însă categoria vârstnicilor este cea mai delicată. Motiv pentru care lansez o dublă invitație, una pentru noi toți, care trebuie să ne protejăm vârstnicii. Cea de-a doua le-o adresez lor: stați acasă, este un lucru vital în acest moment”.

Sursa: Rainews/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Un simplu efort jurnalistic: cautati rata infectarilor. Europenii le exprima in infectari la 100.000 in 14 zile, comunistii in infectari la mie. Trebuie doar sa impartiti cu 100 si putem face o comparatie a masurilor europene vs. ale comunistilor corupti din metropola de pe Dambovita…

  2. De unde calutii mei ati luat harta asta? Belgia este si aea galbena, de exemplu, deoarece exista lock down pe timpul noptii la fel ca in marile orase din Franta. Intre 12:00 si 5:00 nu se circula si nimeni nu paraseste” incintele”. Aaaa….ca beljienii nu considera o problema rata de infectare de 13000 la 24 (ex: 22/10/2020) la 11mil de locuitori, este altceva. Mandria europeana este ideologie.

  3. Totusi, care-i treaba cu interzicerea circulatiei in timpul noptii? E vreun fetis, ceva?

    • Ideea e sa nu stai prin baruri si la petreceri toata noaptea, avand in vedere ca s-a dovedit barurile sunt un vector de raspandire.

      Ziua e mai complicat cu interzisul, ca oamenii trebuie sa mearga la cumparaturi si la munca. Si mai rar petreceri in miezul zilei.