G4Media.ro

Raport anual Greenpeace: Coca-Cola, cel mai mare poluator cu plastic din lume…

Sursa foto: Unsplash / maria mendiola

Raport anual Greenpeace: Coca-Cola, cel mai mare poluator cu plastic din lume în ultimul an

Compania multinaţională de băuturi răcoritoare Coca-Cola alături de Pepsico, Unilever şi de Nestlé sunt companiile care au poluat cel mai mult lumea cu plastic pe parcursul ultimului an, potrivit studiului pe care îl publică anual organizaţia de apărare a mediului Greenpeace, relatează EFE, citată de Agerpres.

Coca-Cola, care s-a situat în fruntea listei în ultimii patru ani de când se realizează acest studiu din 2018, produce aproximativ 10 la sută din recipientele din plastic asociate mărcii care se aruncă în întreaga lume, reprezentând peste 3 milioane de tone de deşeuri, notează studiul.

Greenpeace semnalează de asemenea că Unilever, una dintre mărcile ce copatronează Summitul Climatic COP26 de la Glasgow, a depăşit anul acesta Nestlé ca poluator cu plastic, ocupând locul trei în lume.

În top 10 cei mai mari poluatori cu plastic din lume mai figurează Procter &Gamble, Mondelez, Philip Morris, Danone, Mars şi Colgate-Palmolive.

Studiul s-a realizat cu ajutorul a 11.000 de voluntari care au curăţat plajele din 45 de ţări şi care au strâns peste 330.000 de ambalaje din plastic.

Greenpeace aminteşte şi impactul poluării cu plastic asupra schimbărilor climatice, având în vedere că 99% din aceste ambalaje sunt fabricate folosind combustibili fosili în industria petrochimică.

În timp ce Coca-Cola a fost sursa principală de poluare cu deşeuri plastice în Africa şi Europa, în SUA Nestle este compania care a poluat cel mai mult – Greenpeace descoperind pahare de la Solo Cup şi Starbucks.

Corporaţiile, care generează în continuare cantităţi uriaşe de deşeuri, trebuie să îşi asume responsabilitatea unei schimbări fundamentale. Înainte de orice, e nevoie ca acestea să oprească producţia de plastic de unică folosinţă, să adopte practici care stopează irosirea resurselor naturale şi să prioritizeze investiţii considerabile în materiale sustenabile, reutilizabile, prietenoase cu mediul, a avertizat Greenpeace.

Sursa foto: Unsplash / maria mendiola

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Cum e Coca-Cola cel mai mare poluator cu plastic daca badaranii sunt cei care arunca sticlele aiurea?

    • Prin faptul ca producandu-le le ofera posibilitatea badaranilor de a le arunca aiurea , Einstein!…..

      Si nu e vorba de ‘sticle’, este vorba de plastic.

    • @ Marius, geniule,
      Plasticul se poate recicla, daca nu e aruncat aiurea!
      Poluarea e consecinta badaranilor

    • Documentati-va un pic legat de proportia reciclarii fata de cea a productiei de plastic la nivel mondial sau la nivel UE, inainte sa va aratati inteligenta pe aici. Cel mai mare grad de reciclare in UE il are Germania cu 47%, in conditiile in care colecteaza 97% (in traducere, acolo nu prea se arunca nimic aiurea, cu toate astea se recicleaza doar jumatate).

      Procentul mediu de reciclare la nivelul UE e de 22% in conditiile unei colectari de 85%.

      Incercati sa va documentati inainte sa scrieti. Nu ma scriu procentele la nivel mondial ca ne apuca plansul pe toti.

  2. „In Ultimul An” ! Cel mai mare fake-news al anului ! :))

  3. Daca i-ar pune cineva sa plateasca Daunele, ar da faliment, asa mari cum sunt. Dar na, inca suntem in neolitic .. Universul viitor poate.

    • Civilizatiile europene din neolitic paremise ca erau ceva mai responsabile. Venerau natura, respectau spatiu public si privat al membrilor comunitatii, schimbau asezamantu odata la maxim 80 de ani ca sa evite epidemii si ca sa lase pamantul sa se regenereze si mai aveau si timp sa faca arta care si acum i se mai vede influenta in cam toata arta populara europeana..
      Totu fain merci vreo 4000 de ani pana au venit civilizatiile din epoca “superioara” de fier peste ei cu arme (obiecte pe care civilizatiile din neolitic nu le foloseau decat pt vanatoare) si aspiratii la a tot puternicie, civilizatii din care si noi inca facem parte.
      Asa ca na.
      Cam asta e cu neoliticu vs prezentu…

  4. Mai nou, vad prin zone putin populate masti aruncate … Pe astia n-are cine sa-i trosneasca … O palma sfanta peste ceafa, de la Dumnezeu in sus.

  5. Ce vreti, apa, acid fosforic si 250g de zahar. Reteta perfecta pt. dementa. As ilegaliza zaharul sincer. Habar n-aveti cat de nociv e. Intra la categoria ‘drog’ cu brio. Din nou, vorbim de neolitic. Ironic, aia erau mult mai sanatosi. Avem noroc cu industria Pharma si cu ‘aparatele’, ca altfel… era o planeta foarte linistita …

  6. Ma iertati, uitasem cafeina … Alt drog lasat perfect de capul lui. De ce credeti ca se injura in trafic tot Bucurestiul dimineata ? Toti si-au baut Cafeaua. V-as explica dar am facut-o deja in repetate randuri si e responsabilitatea voastra sa deschideti ochisorii si sa va considerati viciile si implicatiile lor.

  7. Practic : Dementa + potentiator de dementa, ambele intr-o singura „Formula”. Mai ceva ca Knorr(sare cu multa sare si de restul chimicale, care mai de care, probabil ilegale). 😀

  8. „Cireasa de pe tort „: Clatiti matele dupa niste paste …

    (am pus un comentariu pertinent si acolo, ma duc acum sa vad daca s-a pus) 😀

  9. Pt. astia care ‘vor sa nu moara sanatos’ : Din banii vostri va platiti suferinta, dar e nevoie de creier … Cola, zaharul, faina, cam au grija sa-l curete … Sa-l lase neted, frumos, ca porcul de la abator … Alta mancare de peste.

  10. Plasticul e produs din elementele de pe Terra, deci pământul va încorpora acest plastic ca si cum el l-ar fi produs. Apocalipsa green peace e falsă mai ales de cand șefii ei nu mai sunt specialiști cu studii în domeniu, ci activisti verosi de stânga mizerabilă. Save the planet???? Hahaha! Cata aroganta! Pământul este self-corectiv system, n-are nevoie de psihopati sa-l „salveze” în numele unor ” utopii distopice” dacă pot să zic așa si iata ca pot!