G4Media.ro

Raluca Turcan: Niciun salariu al angajaţilor din Educaţie şi din Sănătate nu…

sursa foto: Facebook/ Raluca Turcan

Raluca Turcan: Niciun salariu al angajaţilor din Educaţie şi din Sănătate nu va scădea după elaborarea noii legislaţii privind salarizarea bugetarilor

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a precizat că niciun salariu al angajaţilor din Educaţie şi din Sănătate nu va scădea după elaborarea noii legislaţii privind salarizarea bugetarilor.

„În Memorandum (privind stabilirea principiilor pentru reanalizarea salarizării bugetarilor, n.r.) am spus că se stabileşte acelaşi salariu de bază în plată în funcţie de care toate sporurile intră după aceea în salariul de bază al fiecărui angajat, acele sporuri pe care le primesc toţi angajaţii. (…) Dacă acele sporuri sunt date pentru toţi angajaţii, de ce să nu fie incluse în salariul de bază, reaşezat salariul de bază pe grilă, iar dacă ajungi să dai un spor, acela să fie pentru condiţii excepţionale de muncă sau motivaţional. Ca să răspund scurt şi ferm: nu va scădea niciun venit în Sănătate. Punct. Nu va scădea niciun venit nici în Sănătate, nici în Educaţie, pentru că vorbim despre sporuri care se dau fie pentru anumite specialităţi, cum e în Sănătate, fie pentru anumite activităţi, şi atunci se face o reaşezare pe grila de salarizare a respectivelor profesii”, a afirmat Rauca Turcan, marți seara, la Digi24.

Ministrul Muncii a menţionat că în prezent în sistemul public există dezechilibre uriaşe în ceea ce priveşte salarizarea.

„Este o metodă simplă, care s-a mai aplicat în 2010 şi 2011 şi a dat rezultate, doar că după aceea ghiciţi ce majoritate parlamentară a venit şi a creat iarăşi excepţii şi excepţii, iar legea unitară a ajuns să fie profund neunitară. Există în mod vădit în spaţiul public o tendinţă de dezinformare, în special din partea unor actori politici care se simt oarecum vinovaţi pentru că după atâta timp petrecut la guvernare avem în sistemul public de salarizare nişte inechităţi crase, nişte dezechilibre uriaşe, soldate cu costuri din banii publici care se resimt în fiecare an, pentru că orice inechitate în sistemul public de salarizare a condus la procese în justiţie, recuperări salariale, plăţi din urmă”, a precizat Raluca Turcan.

Memorandumul care stabileşte principiile care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptat în şedinţa de Guvern de joi, iar ministerele au la dispoziţie 30 de zile să transmită propunerile privind politica de salarizare în sistemul public.

„Acest memorandum a fost semnat de către toate ministerele şi reprezintă practic angajamentul pe care ministerele îl iau ca într-o perioadă de 30 de zile să prezinte propriile soluţii, propria viziune pentru familiile ocupaţionale pe care le coordonează, astfel încât să reaşezăm sistemul de salarizare pentru personalul plătit din fonduri publice. Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul şi Ministerul Muncii vor tăia veniturile oamenilor. Şi aceasta este o intoxicare şi, de obicei, prinde pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, mulţi oameni îngrijoraţi de veniturile pe care le au. Dar în acelaşi timp să ştiţi că sunt foarte mulţi oameni convinşi că în această perioadă sunt şi oameni politici şi alţi amatori care din asta trăiesc, din intoxicare”, a susţinut Raluca Turcan, la finalul şedinţei de Guvern de joi, citată de Agerpres.

Sursa foto: Facebook/ Raluca Turcan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Dupa luni de zile de supt toata ziua cu sporurile si inghitind la camera a iesit tuta sa zica ca nu se schimba nimic. Ce rost a avut circul? Adica ce alt ros in afara de a te sterge in dos cu dobitocii aia care is gata sa te venereze de te plangi de bugetari sau amarati.

    • Nu știu ce vor rezolva dar macar sa mai elimine discrepanțele dintre salariați. Și eventual sa mai taie niste sporuri la aia cu 5000 euro/luna din bani publici.

    • Praf in ochi

      Salariul e un lucru, venitul e altcrva.

      Iar vor emigra doctorii si asistentii.

      Tara lucrului (manual) bine facut.

      Turcanca – studii la moskva ! Ne invata ea democratie si pluripartidism !

    • Pt toti #kondensatorii din mediul privat

      Daca sunteti nemultumiti de raportul salariilor privat : stat vorbiti cu liderii vostri (doar neomarxistii vor egalitate) si sa faca trei lucruri:

      1. Sa mareasca salariul minim pe.economie

      2. Sa impoziteze multinationalele

      3. Sa controleze modul in care ele fac carteluri

      In loc sa mareasca presiiunea pe companiile mari si f mari, ANAF-ul gatuie IMM-urile

      PS

      cat mai e cursul euro ?! De stabila ce e economia lui kktzu!?

    • O mare mare invompetenta perivuloasa prin harababura din mintea ei dar care urmareste un scop clar : micsorarea salariilor romanilor si astfel sa ii faca sa plece si sa rezolve enorma neboie de sclavi la diferite nivele din occident. Fie medci si asistente fie muncitori necalificati
      E un mare oericol femeia asta

  2. Eu sper ca declaratia asta sa fie in fapt o minciuna . Pentru ca daca nu se va dovedi o minciuna am 20 de oameni cu drept de vot ( cu mine 21 ) pe care ii pot convinge sa voteze aorice altcevca dar nu pnl .
    Numarul bugetarilor trebuie redus la jumatate . Veniturile lor nete tot la jumatate . De astazi .

    • …ce sa mai vorbim

  3. Normal, bugetarii sunt zei. Lor doar le cresc salariile, ei sunt rasa stapanitoare, iar noi, cei care chiar muncim, sa fim multumiti ca-i tinem grasi si frumosi. Pana plecam din tara cu prima oferta buna.

  4. Dacă USRPLUS nu a reușit sau nu a vrut să vă pună la punct, sper să reușească populația!
    Ce face tâmpita asta se numește terorism psihologic.
    Să minți non-stop, aproape zilnic, să repeți aceleași și aceleași minciuni necontenit, este mai rău ca picătura chinezească!
    Penelei cred că nu realizează în ce lume trăiesc, dar vor vedea!

  5. Cât circ ieftin și de fapt nimic, a țipat peste tot ca vai uite sporurile la bugetari sau salariile nesimtite și cumularzii speciali pensionati devreme nu se ating de ei deloc și de fapt toate rămân asa neschimbate. Da bravo cocoana.

  6. Turcan nu este credibila! Reprezintă tipul de politruc pnl-ist.

  7. Eu cunosc pe cineva din MAI care vrea sa iasa anul ăsta la pensie ( ofiter -are 47ani) si s-a băgat la muncă cel puțin 2wknd–uri/luna plus sărbători legale( aceste zile sunt plătite dublu, adică ia in jur de500ron într-un wknd) pt a-și duce pensia undeva la 8000 ron/ luna

  8. Turcanca a fluturat prin spațiul public sporuri nesimtite, Duamne, ia uite la ăștia ce sporuri au(pe o parte dintre ele le-a încasat cu grație botoxata chiar ea), iar acum a aterizat fix in eternul (si probabil cel mai mare scriitor român)Caragiale :
    ” Din două una, dati-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica…..”.
    A cercetat careva cum stăteau ea si „ecologistii” de mucava în remorca aia, neasigurati si cu un copil intre ei? Alo, dl.Bode „zdruncineaza ” si el vreo amendă ceva?

  9. O mare incompetenta perivuloasa prin minciunile grosolane si lipsa de intelegere minimala a problemei salarizarii
    De ce nu introfuce impozitarea progresiva adica 95% la cei cu venituri f mari si impizit f mic la cei cu venituri f mici. Asa era oe timpul PSD pana in 2005 spoi a venit dezastrul. Iliescu o spunea atunci si noi radeam. Nici PSD apoi nu a avut taria sa revina ca sa nu diminueze enormele venituri ale conducatorilor straini de multinationale si profiturile enorme ale multinationalelor si bancilor. Cine a svut cat de dat curaj a ajuns la puscarie….!!!!

  10. Cândva pe timpul lui Ceaușescu , SUA a vrut să cumpere Romania la propriu. O șansă unică… dar ratata. Acum tara e luată moca , bucățică cu bucățică. Dacă faceți o fotografie de ansamblu a legislației românești se observă concursul direct al politicienilor (trădători cu intenție sau prin omisiune) in a susține capitalurile straine in mod oneros, netransparent și păgubos pentru tara, pe fata. Mai sunt câteva firme românești care au un renume mondial câștigat prin eforturi uriașe dar fara niciun sprijin de la pseudo Stat Român.
    Reduceți taxarea muncii, susțineți pe bune încasarea contribuțiilor la buget, înăspriți și aplicați cu adevărat Legea evaziunii fiscale și a Legii 31/1990 și nu mai lăsați pe evazioniștii dovediți să-și facă noi firme direct sau prin interpuși și veți avea bani la buget.
    Creați pârghii reale de creștere a veniturilor salariale in mediul privat și aparatul bugetar se va echilibra de la sine. Nota: Nu prea mult întrucât bugetarii care muncesc pe bune sunt din ce in ce mai puțini…. sau sunt dați afară abuziv pentru beizadele politice.