G4Media.ro

Radu Gologan: România va participa cu lotul de anul trecut la Olimpiada…

Radu Gologan: România va participa cu lotul de anul trecut la Olimpiada Internațională de Matematică 2020. Concursul va avea loc “virtual”, în septembrie

România va participa “în principiu” cu echipa de anul trecut la ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică, având în vedere că, pe fondul pandemiei Covid-19, nu a avut loc o selecție națională, a spus marți pentru EduPedu.ro Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică. Anul acesta, Olimpiada Internațională va avea loc “virtual”, anume procedurile și ceremoniile se vor desfășura online, iar loturile naționale vor susține concursul în țara lor, conform regulamentului anual actualizat.

Anul acesta, a 61-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică ar fi trebuit să aibă loc la Sankt Petersburg, în Rusia, sub coordonarea Universității Pedagogice de Stat Herzen. Din cauza pandemiei, însă, seria obișnuită de evenimente asociate OIM a fost anulată, la fel cum au fost anulate și numeroase selecții naționale – inclusiv olimpiadele din România.

Varianta actualizată (iunie 2020) a regulamentului Olimpiadei arată, însă, că aceasta va avea loc “virtual”.

Citește tot articolul pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa nu uite sa-i anonimizeze.
    O sa ajungem niste numere fără față

  2. Pana acum, olimpiada a avut o fata umana! Este important ca aceasta schimbare, prilejuita de un eveniment nefericit, sa nu duca la modificarea permanenta a regulamentului si sa transforme olimpiada intr-un concurs de indicative. Mai sunt si alte valori ale IMO care trebuiesc protejate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.