G4Media.ro

Prognoză ANM: Temperaturi mai ridicate pe întreg teritoriul României în ultima săptămână…

Sursa foto: Pexels

Prognoză ANM: Temperaturi mai ridicate pe întreg teritoriul României în ultima săptămână din luna ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, în ultima săptămână din luna ianuarie, iar ulterior, până pe data de 20 februarie, se vor apropia de cele normale perioadei, potrivit prognozei pe patru săptămâni, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), relatează Agerpres.

Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul ţării şi deficitar în nord-vest până la finele acestei luni, iar pentru restul perioadei de prognoză se va apropia de normalul perioadei în majoritatea regiunilor.

Astfel, în săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a ţării, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

În săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 6 – 13 februarie 2023 arată temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, şi un regim pluviometric deficitar în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest
interval.

În ultima săptămână de prognoză, 13 – 20 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru intervalul 23 ianuarie – 20 februarie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Timpul probabil în secolul XXI nu se apropie de adevăr nici pe departe ca cel de pe vremea lui Nicolae Topor care nu beneficia de datele de care beneficiază acum INMH. Se pare că și aici își face efectul încălzirea globală, iar buletinele meteo trebuie să conțină neapărat date alarmiste despre efectele dezastruoase ale acestui „fenomen”. Pentru câțiva arginți în plus și meteorologii joacă în sârba progresist-apocaliptică transformându-se pe nebăgare de seamă într-un fel de casandre cu diplomă sau mai bine zis într-un fel de petrici ( vezi Petrică și lupul ).

    • Suntem în al treilea an consecutiv cu peste 15 grade de Bobotează. Au fost doborâte recorduri absolute de temperatură pentru ianuarie, 22.4 grade la Turnu Măgurele, recordul precedent fiind din 2001. Peste 3000 de pârtii de schi din Franța nu au zăpadă.

      Deschide ochii și pornește-ți creierul.