
Producătorii de prezervative se plâng că le-au scăzut vânzările cu până la 40% din cauza Covid / A apărut distanțarea și s-au închis restaurantele, hotelurile și casele de toleranță
Coexistența forțată între zidurile casei nu a aprins industria prezervativelor, ci dimpotrivă a prăbușit-o, se plâng producătorii de prezervative, care se aștepta la începutul pandemiei de Covid la creșteri substanțiale, relatează La Repubblica.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
În ciuda faptului că familiile au trăit împreună mai mult timp, distanțarea socială, cea care a demolat întâlnirile ocazionale a dus la prăbușirea vânzărilor, susține Goh Miah Kiat, CEO-ul Karex, compania malaeziană care produce unul din cinci prezervative aflate în vânzare în întreaga lume.
El susține că doar această companie că a suferit, în ultimii doi ani, până la 40% din vânzări. Cauza identificată de industrie: obloanele coborâte ale hotelurilor și motelurilor, care – mai ales în țările mai puțin dezvoltate – oferă intimitate cuplurilor care fug de casele lor supraaglomerate. În plus, industria sexului plătit aproape că s-a închis în această perioadă.
Așteptări deșarte
La începutul pandemiei, când estul lumii s-a oprit, însăși Karex a avertizat că întreaga lume este în pericol să rămână fără contraceptive. A fost o predicție riscantă. În vara lui 2020, Durex a susținut la rândul său că va urma un salt al vânzărilor, din cauza slăbirii normelor de distanțare care au redus „oportunitățile de contact intim”.
Cu toate acestea predicțiile libertine s-au dovedit a fi complet greșite. De exemplu în Italia, un raport al tendințelor și al consumului, spune că sexul a alunecat la capătul priorităților post-pandemie: 64% pun ca prioritate grija de sine, 63% munca și doar 24% își caută un partener. Și atunci nu este o coincidență că vânzările de prezervative în comerțul cu amănuntul la scară largă din Italia au fost cu 10% sub nivelul pre-pandemie în 2021.
Piața globală a prezervativelor nu mergea bine nici înainte de pandemie. Potrivit Iri Research, aceasta venea pe o serie a scăderilor vânzărilor cu 2,4% și 3,4% în 2017 și 2018, înainte de a reveni (+1,2%) în 2019 și apoi a se prăbuși în 2020 (-4,4%). Există mulți factori în spatele încetinirii: de la maturitatea amânată a noilor generații, la alternative de contracepție, până la rețelele de socializare care distrag atenția celor mai tineri.
Sursa foto: Pixabay
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii