G4Media.ro

Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la…

Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la Poliţie, potrivit unei legi promulgate

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, care prevede, între altele, ca procesul verbal privind plata acestora să nu mai fie trimis la Poliţie, relatează Agerpres.

„Elementele minime obligatorii de structură şi de format ale procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, prevede actul normativ promulgat.

Legea stipulează şi că „prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte, având seria de evidenţă unică prevăzută la art. 2 lit. B)”.

La dezbaterile din Camera Deputaţilor, for decizional în cazul acestei legi, deputatul UDMR Benedek Zacharie, iniţiator, a precizat că cetăţeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie pentru a demonstra că şi-a plătit amenda.

„Cetăţeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie, să demonstreze că şi-a plătit amenda, fiind un cont unic şi primăriile nu o să mai fie grevate de plata amenzilor. Deci am ajutat şi cetăţeanul şi am ajutat şi primăriile”, a declarat deputatul UDMR, pe 3 noiembrie, în plenul Camerei Deputaţilor.

Sursa foto: IPJ Alba

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Asta este un lucru foarte bun! Inseamna ca am intrat si noi in secolul XX.
    Pentru secolul XXI ar trebui ca nici o institutie sa nu-ti mai ceara nici o hartie pentru ca oricum ei le au pe toate.

    • mda, acum te bazezi ca te au in sistem si nu mai trebuie sa le trimiti dovada….
      o sa fie misto cand o sa te trezesti cu proprire pe toate conturile si o sa stai 1 saptamana in audienta pe la anaf si pe la militie, ca sa rezolvi 🤣🤣🤣
      faptul ca semneaza ficusul nu inseamna ca se si aplica!

    • Tu intelegi cum functioneaza o lege? Daca ai dovada platii (si bancile is obligate sa pastreze 3 ani minim lista de tranzactii, chiar si pentru conturile inchise) e problema lor sa se prinda de ce nu au ajuns baniii unde trebuie. Daca iti propresc conturile, platesti si apoi ii actionezi in judecata, ca si pana acum. Cu dovada platii demonstrezi ca tu ai achitat amenda si legea nou promulgata te asigura ca procesul ala nu o sa fie castigat de aia de ti-au proprit conturile. Cu cat mai multe propriri cu atat mai multe daune castigate in instanta si onorarii la avocati pe niste spete triviale.

    • am ajutat şi cetăţeanul
      30 și ceva de ani – pentru asta – nu’i rău

  2. Oare care e data de la care se aplica? Adică dacă în 15 noiembrie am plătit amenda primită în 14, mai trebuie sa transmit?

  3. Una caldă, alta rece!
    Ca să te programezi pentru depunerea documentelor în vederea schimbării buletinului în Capitală, cel puțin in S3, nu se poate decat online!
    Dacă nu pot fi, din diverse motive, online?! Nu există soluție!

  4. Daca am buletin de Arad si iau amenda in Bucuresti cum procedez?

  5. Daca eram si noi o tara normala nu mai plateam dupa 5 ani din nou amenzile doar pt ca nu am avut fax, la cele la care am avut chitante nu au vrut sa imi ia in considerare decat jumatate de amenda pt ca nu aveam domne plicul cu stampila postei. O tara de cac@t

  6. Jurnalism făcut la „fără prezență”, legi anacronice date in bătaia de joc a românilor, un popor fără reacție care se lasă călcat in picioare.
    Cum să trimiți procesul verbal la poliție,cea care a emis procesul verbal? De când procesul verbal trimis inapoi politiei e dovadă de plată?
    Dovada plății e o chitanță, un ordin de plată pe care să-l trimiți.
    Cum puteți publica așa ceva?