G4Media.ro

Procedura de infringement demarată împotriva Ungariei din cauza legii „Stop Soros” trece…

Procedura de infringement demarată împotriva Ungariei din cauza legii „Stop Soros” trece într-o nouă etapă

Comisia Europeană a trecut la următoarea etapă a procedurii de infringement demarată în luna iulie a anului trecut împotriva Ungariei din cauza pachetului legislativ ”Stop Soros”, s-a anunţat joi, la Bruxelles. Executivul de la Bruxelles a precizat că în acest caz a transmis o opinie motivată Guvernului de la Budapesta, ceea ce reprezintă a doua etapă a procedurii, transmite MTI, citată de Rador.

Comisia Europeană îşi va menţine constatările anterioare, care au condus la lansarea procedurii din cauza nerespectării legislaţiei UE de către Ungaria, chiar şi după analizarea scrisorii de răspuns care urmează să fie trimisă de autorităţile ungare.

Potrivit motivării Comisiei Europene, din cauza incriminării ajutorului acordat solicitanţilor de azil şi a altor măsuri restrictive sunt ştirbite drepturile azilanţilor de a fi în legătură cu unele ONG-uri naţionale şi internaţionale pentru apărarea drepturilor omului, ceea ce este o încălcare a directivelor UE din acest domeniu.

De asemenea, legea este menită să restricţioneze, nejustificat, drepturile cetăţenilor UE la libera circulaţie, încalcă directivele UE privind procedurile de azil, şi restricţionează, totodată, dreptul privind azilul, într-un mod incompatibil cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, se mai arată în motivarea deciziei Comisiei Europene.

Autorităţile ungare au la dispoziţie două luni pentru armonizarea legii cu legislaţia UE, în caz contrar Executivul de la Bruxelles se va putea adresa Curţii de Justiţie a UE. De menţionat că prin adoptarea legii „Stop Soros”, Ungaria a avut drept scop sancţionarea promovării sau organizării migraţiei ilegale.

Guvernul de la Budapesta nu va participa la dezbaterile din PE pe tema situaţiei din Ungaria

Pe de altă parte, ministrul Cancelariei Premierului Ungariei, Gergely Gulyás, a declarat la o conferinţă de presă pe care a susţinut-o joi, la Budapesta, că Executivul ungar nu va fi reprezentat la dezbaterile din Parlamentul European (PE) pe tema situaţiei din Ungaria.

Gergely Gulyás a accentuat că mandatul actualului Parlament European expiră în luna mai, iar actuala componenţă este „ceva rămas pe stoc”. Ţelul Ungariei este ca în cadrul instituţiilor Uniunii Europene, atât în parlamentul European, cât şi în Comisia Europeană, să existe o majoritate anti-migraţie, în locul actualei majorităţi pro-migraţie, alegerile europarlamentare fiind un element esenţial în acest sens – a afirmat Gergely Gulyás.

În opinia ministrului ungar, decizia de săptămâna trecută a Parlamentului European dezvăluie intenţiile majorităţii pro-migraţie, deoarece se doreşte triplarea finanțării ONG-urilor care au sprijinit migraţia. Problema statului de drept este doar un pretext pentru sancţionarea faptului că Ungaria a anunţat prima că nu va primi imigranţi şi că va trata provocările demografice prin măsuri de sprijinire a familiei, a adăugat Gergely Gulyás.

(Sursa Foto: Captură Youtube)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Povesti. Nu I se va întâmpla nimic Ungariei pt ca nu va fi unanimitate de voturi impotriva ei. Si e trist ca o tara care.si apără frontierele și identitatea ajunge la așa ceva în ” democratica” noastră UE…

    • Nu mai bate campii, au la dispozitie 2 luni sa armonizeze, adica februarie si martie. Dupa cum se poarta, n-o vor face, si-atunci in aprilie, fix c-o luna inainte de alegeri, Ungaria va fi data-n judecata la CJUE. Daca tu crezi ca mai e aparat obraznicul de victor orban, cand UE poate sa vada foarte clar cum si Polonia si Romania au luat-o rau pe aratura exact in acelasi mod, te inseli. Alegerile sunt la sfarsitul lui mai, si nu-l ajuta deloc pe orban, ca e dupa termenul de 2 luni.
      Vorbesti prostii despre ”frontiere si identitate”, la orban, si UE ca-i, auzi, ”nedemocratica”! Ia du-te dracului de-aici, postac psdos putinist!

    • Habar nu ai despre ce scrii. In caz de infringement Comisia Europeana decide, nu Statele Membre, deci nu exista niciu un vot in Consiliu, despre ce unanimitate de voturi scrii? Deci Comisia va constata un infringement iar daca Ungaria nu reactioneaza atunci Comisia va da in judecata Ungaria iar Ungaria va plati amenzi daca CJUE decide ca Ungaria nu a respectat legislatia europeana. Ungaria nu respecta drepturileomului, de exemplu sa contactezi un ONG, insa in Romania spun ca nu se respecta drepturile minoritatilor nationale. Ce credibilitate poate avea guvernul de la Budapesta cand in Ungaria nu se respecta nici macar drepturile omului?