G4Media.ro

Primul transplant pulmonar post pandemie COVID-19 a fost făcut la Spitalul ”Sfânta…

sursa foto: Captura Facebook

Primul transplant pulmonar post pandemie COVID-19 a fost făcut la Spitalul ”Sfânta Maria” din Capitală

Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală a efectuat cu succes al 10-lea transplant pulmonar, acesta fiind primul transplant post pandemie, a anunţat un comunicat de presă al managerului spitalului, prof. dr. Narcis Copcă.

El făcut un apel către Guvern, de a găsi împreună rapid soluţia pentru demararea Centrului de transplant multiorgan-proiect matur, cel mai avansat din cele aprobate în PNNR.

„Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a efectuat cu succes al 10-lea transplant pulmonar – primul post pandemie. Facem un apel susţinut către Guvernul României de a găsi împreună rapid soluţia pentru demararea Centrului de transplant multiorgan-proiect matur, cel mai avansat din cele aprobate în PNNR – Importanţa unui Centru care realizează simultan orice tip de transplant de organ este atât medicală dar este unică în Estul Europei prin complexitatea şi dedicarea unei echipe”, a precizat Narcis Copcă, potrivit comunicatului de presă.

sursa: Agerpres.ro, Sursa: Captura FB

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Sunt absolut meseriași medicii din Sf. Maria!

  2. In martie 2020, Arafat ne spunea ca nu trebuie botnita.

    In aprilie 2020, spunea sa purtam macar o carpa.

    Acum 50 de zile se trecuse la botnita de hartie.

    Iar azi, multumita d-nului Putin (Nobel pentru Medicina 2022), nu mai e covit.

  3. Respect pentru medicii de acolo. Ceea ce fac este colosal. Dar o politică de tot rahatul a ministerului: o clinica care face cateva transplanturi pe an înseamnă o risipă crasă de resurse umane si materiale. Ori opriti transplanturile la Sf. Maria ori le dati oamenilor aia spatiu si resurse sa faca suta de transplanturi pe an. Nici Ferrari nu isi permite o fabrică pentru două-trei mașini produse pe an.

    • Iși „fac mâna”, nu fac transplanturi! Il intreaba cineva pe Copca daca mai traieste vreun transplantat si care a fost durata lui de viață? V ați ingrozi!

    • Iar „risipa” este sporul lor de transplant si decontarea uriasa de la casa de asigurari pentru ca, in rest, specialistii sunt din afara „clinicii”, salile de operatie functioneaza oricum si pentru restul interventiilor, sectia de terapie intensiva la fel, precum si „marea” sectie de pneumologie de 4 paturi….