G4Media.ro

Primăria Sector 4 din București a atribuit licitațiile pentru două parcuri în…

Foto: Google Maps

Primăria Sector 4 din București a atribuit licitațiile pentru două parcuri în valoare de 40 de milioane de lei și 28 milioane de lei. Unul dintre proiecte, criticat drept ”cel mai scump parc din România”

Primăria Sectorului 4 din București a atribuit licitaţiilele pentru edificarea Parcului Arghezi și pentru amenajarea „România Parc”, precum şi pentru şi a unui centru multicultural în zona Bulevardului Metalurgiei au fost atribuite, potrivit unor anunţuri citate de Agerpres.

Licitaţia pentru edificarea Parcului Tudor Arghezi şi a unui centru multicultural în apropierea Bulevardului Metalurgiei a fost câştigată de Omega Star Sistems SRL, Totul Verde şi Queen Eirini SRL, în baza unui contract cu o valoare totală de 40 de milioane de lei. Totul Verde este fosta Administrație a Domeniului Public și aparține Primăriei Sector 4.

În ceea ce privește „România Parc”, proiectul a fost câștigat de PORR Construct, în baza unui contract cu o valoare totală de 28,9 milioane lei.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, declara pentru G4Media.ro în ianuarie 2021, când au fost lansate cele două licitații, că vrea să realizeze cele două proiecte din intermediul PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.

În martie anul trecut, Fundația Eco Civica afirma că parcul Arghezi planificat de primarul Daniel Băluță în sectorul 4 va fi „probabil va fi cel mai scump parc din România”, amenajarea sa urmând să coste 370 euro/mp. ONG-ul mai afirma, potrivit Economedia.ro, că proprietarul terenului ar primi 9 milioane de lei de la Primărie, deși spațiul este neconstruibil pentru că este străbătut de rețele de transport energie a căror mutare va fi suportată tot de primărie.

După cum a scris Economedia aici, Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță (PSD), vrea să construiască parcul „Tudor Arghezi” în sudul Bucureștiului, ținând cont că poetul a trăit și creat în această zonă a Capitalei. Proiectul futurist, cu o valoare estimată de 37 milioane de lei, va include un centru multicultural, o parcare supraetajată și skate-park. Sub jumătate din zona care va fi amenajată va reprezenta spații verzi.

În ceea ce privește parcul tematic „România Parc”, acesta urmează să fie amenajat pe 2,6 hectare de teren din Parcul Tineretului și va reface în miniatură harta României, cu forme de relief, râuri și 81 de clădiri reprezentative. Primăria susține că terenul este acum degradat și neîngrijit. Intrarea în parcul tematic se va face atât din Parcul Tineretului, cât și din Strada Secerei nr. 3-5.

Foto: Localizarea viitorul parc tematic ”România Parc” / Captură Google Maps

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Ador ipocrizia „presei libere si independente” se aplauda centrul cultural pe care vrea madam Clotilde sa il faca si se blameaza centru cultural pe care Baluta vrea sa il faca, superb.

    • cand nu mai stii ce sa crezi uita-te pe sumele cheltuite si se va face lumina si in creierul tau 😀

    • Bani fara numar catre clanul sportivilor

    • Ca de obicei, daca un ONG face o afirmație, noi o luam de buna?….militar pentru spatiu verde, dar cum îl mai obținem?…fără exproprieri nu se poate…..atunci e normal sa coste….lăsați dracu punctajul de partid, Baluta chiar e primar, nu locuiesc în S4, dar schimbările se vad din avion,…astept si la Sectorul 6 același lucru de-a lungul căii ferate dintre Militari și De Taberei, de la 2 școlarizarea și amenajarea slavei de lacuri, de la Sectorul 1 nu mai vorbim, în apă de la Casa Presei e spatiu berechet de amenajat, inclusiv proprietate publică

  2. Mai vrea Lăbuță un nou Resort in Grecia. Noi plătim că prostii și votam la fel.

    • Asta isi doresc bucurestenii din sec 4 .

      Prosperime la psd in tara cat si prin tari exotice .

  3. Că dacă face, de ce face, dacă nu face, de ce nu face… Până la urmă, sectorul 4 întrece sectorul 1 la spațiu verde/cap de locuitor.

  4. Cum s-o dai dacă la licitații vin mereu oameni cu scoruri mari? Ești obligat prin lege să alegi cel mai mic preț, oricum. Iar un parc nu-i așa simplu de amenajat. A, dacă vrei să fie Delta Văcărești, înțeleg.

  5. Pt un parc care ramane pe veci in patrimoniul primariei nu m as uita la bani..

    • Bine mai sportivule, treci la loc in banca ca ati furat destul. Lumea se uita la bani mai ales cand bani cu nemiluita se duc la clanuri iar scolile si spitalele sunt lasate de izbeliste.

  6. Felicitari! Inca doua realizari remarcabile in sectorul 4. Se spune ca valoarea unui om se vede dupa cati dusmani isi atrage (invidiosi, evident). Deci … Culoarea politica nu trebuie sa primeze niciodata, ci sa fie oameni gospodari, ca de aceea sunt votati si pusi acolo. Iar ceva frumos, costa, evident. Iar nemultumiti vor fi tot timpul. Aia care fac (sau se fac ca fac) pe bani putini, nu inseamna ca nu fura. Sa fim seriosi!

  7. In ordine, problemele infrastructurilor romanesti de genul asta sint intodeauna:
    – prostul gust (,,taranesc”, ,,manelist”, kitsch)
    – proasta functionalitate si fiabilitate la preturi exagerate. Ieftin bombastic
    – lucrari atribuite pe sprinceana. Macar daca furi, sa faci ceva ca lumea.
    Multumiri externe!