G4Media.ro

Prima breșă în UDMR: Peter Eckstein Kovacs, unul dintre membrii fondatori ai…

Prima breșă în UDMR: Peter Eckstein Kovacs, unul dintre membrii fondatori ai formațiunii, demisionează acuzând ”sprijinirea condamnatului Dragnea”

Peter Eckstein Kovacs a anunțat azi-noapte pe Facebook că a demisionat din UDMR, al cărei membri este de 28 de ani, acuzând actuala conducere de faptul că sprijină antireforma din Justiție pentru a-l sprijini pe ”condamnatul Dragnea”.

”Da, am demisionat din UDMR. Cu strângere de inimă, cu mulțumiri pentru sprijinul primit în decursul anilor din partea clujenilor și nu numai. Nici vorba să mă dezic de sprijinirea drepturilor legitime ale maghiarilor și ale celorlalte minorități. DAR
nu pot să accept sprijinul dat de UDMR antireformei din justiție. Nu pot să accept sprijinirea PSD și al condamnatului Dragnea. Nu pot să accept gudurarea pe lângă partidele de guvernământ din România și Ungaria, pierderea propriului profil. Din păcate nu mai cred în schimbarea în bine al UDMR, în dezbateri și decizii luate democratic în Uniune. Ca atare, goodbye”, a scris Eckstein Kovacs pe Facebook.

Demisia lui Eckstein Kovacs vine în contextul în care UDMR a fost vârf de lance, alături de PSD și ALDE, a modificărilor controvesrsate și extrem de criticate aduse legilor Justiției și Codului de procedură penală.

Mai mult, deputatul UDMR Marton Arpad, a propus zilele trecute abrogarea legii 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție – unul dintre cei doi piloni pe care s-a bazat condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Ceea ce UDMR încearcă să ascundă sub preș este faptul că în ceea ce privește calitatea vieții, Harghita este egala Teleormanului, mai exact la coada clasamentelor. Am fost pe acolo și am putut vedea subdezvoltarea și sărăcia cruntă în care sunt țintuiți efectiv oamenii din secuime, la fel ca în Teleorman, asta dupa 28 de ani de patronaj UDMR.

    În acest context este perfect explicbilă prietenia politică dintre Hunor Kelemen și Liviu Dragnea, cine se aseamănă se adună!

    Bravo Clujului, Bravo Peter Eckstein Kovacs!!
    Rușine Harghitei, rușine Kelemen Hunor, rămâi cu tovarășul tău Liviu Dragnea…. sper ca votanții tăi să-ți adreseze câteva întrebari, măcar la ieșirea de la biserică.

  2. Pofund respect si profunda admiratie d-lui Eckstein- Kovacs pentru corectitudine, curaj si spirit civic.Domnia sa demonstreaza ca romanii si ungurii din Romania pot si trebuie sa impartaseasca aceleasi valori, pot si trebuie sa convietuiasca in intelegere si sa coopereze pentru binele tuturor.
    Sovinii si nationalistii din ambele tabere nu fac decat sa ne dezbine in interesul lor, creind false tinte si falsi dusmani pentru ca ei sa poata fura in liniste. Dl. Eckstein-Kovacs face parte din adevarata elita a acestei tari. Astfel de Oameni pot sa fie oricand presedinti sau prim-ministri ai acestei tari. Astept ca noua clasa politica, care ar trebui sa se coaguleze in aceste momente cruciale pentru tara, sa cuprinda , de aceeasi parte a baricadei, astfel de oameni de valoare, romani, maghiari,nemti, romi, etc. Numai asa putem construi o Romanie moderna, cu adevarat europeana. Cred ca, in aceste momente , s-ar putea crea un nou partid sau o coalitie de partide sub numele UNIUNEA CIVIC DEMOCRATA, care sa se prezinte la alegerile din 2019, cu sanse mari
    de a invinge monstruoasa coalitie psd – alde – udmr.

  3. Ceea ce nu înțelege UDMR este că dacă nu pun umărul acum la detensionarea situației prin demiterea lui Dăncilă, s-ar putea să le fie rău pe termen mediu sau chiar foarte apropiat.

    Având în vedere aritmetica parlamentară, debarcarea lui Dăncilă miercuri va fi urmată probabil de o nouă guvernare, fără alegeri anticipate.

    Însă haosul de după apocalipsa lui Dragnea, dacă se va întâmpla, face ca alegerile anticipate să devină o realitate. Iar alegerile anticipate pe un val emoțional, cu participare masivă, vor determina pierderea unor locuri pentru UDMR, în cel mai bun caz, sau chiar căderea sub prag electoral (ceea ce se va întâmpla mai devreme sau mai târziu). Rezultatul bun din 2016 a fost urmarea slabei prezențe la vot.

    Având în vedere că Harghita este sub Teleorman la Institutul de Statistică (de ex. vezi harta salariilor medii), este evident că nu bunăstarea votanților lor îi interesează. Se pare că nici supraviețuirea formațiunii.

  4. Peter Eckstein Kovacs – Respect!