G4Media.ro

Pressone: Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a plagiat aproape toată teza sa…

Pressone: Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a plagiat aproape toată teza sa de doctorat

Judecătorul Lucian Netejoru, inspector-șef al Inspecției Judiciare, a plagiat aproape tot conținutul tezei sale de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, dezvăluie jurnalista Emilia Șercan într-un articol publicat de Pressone.ro

Doar de trei cărți a fost nevoie pentru încropirea lucrării care i-a adus lui Netejoru titlul de doctor, lucrare intitulată „Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor”.

Cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție.

De altfel, Voicu a fost unul dintre referenții din comisia de susținere care i-a acordat titlul lui Netejoru, însă el nu a observat că doctorandul a plagiat masiv din cărțile sale.

Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ștefania Georgeta Ungureanu, avea să fie condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înșelat Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.
Lucian Netejoru ne-a transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Inspecției Judiciare, că nu dorește să comenteze cu privire la acest subiect. (…)

Lucian Netejoru și-a susținut public teza de doctorat în 2010. Coordonator i-a fost Ștefania Georgeta Ungureanu, pe atunci profesor universitar la Academia de Poliție.

În 2016, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis un dosar de urmărire penală împotriva lui Ungureanu, cu 21 de capete de acuzare: 9 infracțiuni de înșelăciune, 5 infracțiuni de uz de fals, 6 infracțiuni de participație improprie la abuz în serviciu și o infracțiune de abuz în serviciu.

Ancheta a vizat calitatea Ștefaniei Ungureanu (foto) de conducător de doctorat la Academia de Poliție. Ulterior, în rechizitoriul prin care a fost trimisă în judecată, procurorii au susținut că, profitând de poziția sa, ea solicitase și primise de la nouă doctoranzi sume între 1.000 și 15.000 de lei.

Sumele reprezentau taxe de înmatriculare sau de studiu. Cei nouă îi dăduseră banii Ștefaniei Ungureanu, însă ea nu îi virase mai departe Școlii Doctorale a Academiei de Poliție: anchetatorii au descoperit acte de plată false depuse în dosarele doctoranzilor.
În urma unor procese de mediere, unele acuzații au fost retrase. Cu toate acestea, Judecătoria Sectorului 1 a condamnat-o în 2016 pe Ștefania Georgeta Ungureanu la închisoare cu suspendare. (…)

Titlul de doctor − pe care Netejoru îl folosește, deci, cu mândrie − a fost obținut însă printr-un plagiat masiv. Aproape întreaga lucrare este copiată, iar sursele pot fi identificate cu mare ușurință.

Absolvent al unei facultăți de drept, Lucian Netejoru a preferat să obțină titlul de doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională, în ciuda faptului că Academia de Poliție are și o școală doctorală în drept.

Am studiat teza sa de doctorat la biblioteca Academiei de Poliție. De data aceasta nu veți vedea însă pagini subliniate cu roșu, ca în articolele anterioare despre teze plagiate, și asta pentru că fotografierea nu mi-a fost permisă.

Dovezile care demonstrează plagiatul au fost adunate studiind lucrarea pagină cu pagină.

Trei cărți. De atât a fost nevoie pentru a se încropi o teză de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională. Am zis „pentru a se încropi”, și nu „pentru a-și încropi”, deoarece nu există certitudinea că teza lui Lucian Netejoru a fost realizată de el însuși, și nu de altcineva.

Spun asta pentru că am regăsit porțiuni din lucrarea sa, identice, în teza de doctorat a Alinei Bica, fost procuror-șef al DIICOT, dar și în cea a Oanei-Cristina Lixandru, psiholog în cadrul Ministerului de Interne.

Să fi plagiat toți trei din aceleași surse sau altcineva, executantul care le-a încropit tezele, a fost leneș și s-a folosit de același „material documentar”?

Citește investigația integral pe Pressone.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. oooooo
    paznicul juristilor (si omul psdului)….
    a incalcat legea…
    ce surpriza!

  2. Adica 4%, sau ce?

    • Adica doar 4% mai tre’ sa si-o scalde prin gurita ta ca sa fie toata tara împăcată. Restul au trecut pe acolo deja…

    • 4% plagiat înseamnă 96% neplagiat!
      E un procent atât de scandalos?
      Câte lucrari 96% neplagiate ați realizat dvs., tov.Asistatov?

  3. cine se aseamana se aduna
    oricine e cu musca pe caciula, in perioada asta da maxim sa loveasca in justitie
    sunt curios cum va raspunde individul la acuzatia de plagiat
    banuiesc ca faptul ca are doctorat i-a crescut considerabil salariul/pensia

  4. PSD-ul, totuși, are ochi buni. Îi alege doar pe cei mai jigodii dintre jigodii.
    Scursura pusă să lovească în judecători !!
    Va demisiona ??? Doamne ce întrebare prostească.
    Drept pedeapsă va trebui să-și depășească norma de infamie zilnică cu 100 %. Iar dacă dragnea va fi condamnat, două dosare pe judecător și 5 pe procuror.

    Inspecția Judiciară ,,Brațul Armat” al lui dragnea împotriva Judecătorilor și a procurorilor este defapt o altă celulă infracțională, prelungire a PSD-ului.
    Nu se schimbă nimic ! PSD-ul este o organizație infracțională prin definiție.

  5. Asa si…?
    Pana si madamme shere khane si a plagiat teza de doctorat si canta pe bani pe la diverse gazete ale coruptilor, apoi pisha ochii la tv…

  6. Pai ce pretentii am putea avea de la unul ca Netejoru care are mintea atat de neteda, atat de lisa?
    Avem vreo pretentie de la trolli? Pai atunci…

  7. Atunci, dau un pol pe el.

  8. Atunci dau un pol pe el.

  9. Ma pis pe polul tau.

  10. Si eu pe omul tau. tau.

  11. A terminat dreptul,probabil, fiind absolvent ao scolii de ofiteri de politie sau militie cum era atunci. Nu dadeai rxamen de admitere.Sa va spuna Dragomir cat de greu se intra la drept;sa fii si sef de promotie !

  12. Nu situ ce naiba il mai plictisiti pe Netejoru cu chestii marunte cind el are asa multa treaba sa ancheteze magistratii . Plagiat , ce-i aia ca doar n-a omorit pe nimeni ?
    Omul nu vrea sa comenteze la toti fraierii, el isi vede de treaba lui ca un profesionist desavirsit.
    Cum era proverbul ala cu lupul paznic la oi ?

  13. Eu mor de drag cind vad cv-urile specialistilor din Romania. Atentie la Netejoru:
    Universitatea Ecologică din Bucureşti, Facultatea de drept, 1994
    Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, Masterat,
    Managementul imaginii organizaţiei, 2006
    Universitatea Ecologică din Bucureşti, Masterat, Ştiinţe penale şi criminalistică, 2008
    Academia de Poliţie din Bucureşti, Doctorat, Ordine publică şi siguranţă naţională, 2010

    Facultate particulara de drept , masterat dupa 10 ani in Bucuresti pe cind era judecator la Giurgiu . Cum avea extrem de mult timp ca judecator , mai face un maserat la facultatea lui de suflet ecologica si dupa aia baga si-un doctorat pe repede inainte ( 2 ani ? – destept mare nenea Netejoru) tot asa in timpul liber el fiind anagajt ca judecator.
    Cum statea el noaptea si invata si ziua mergea la lucru sa puna in aplicare cunostiintele acumulate….

    La ce ne putem astepta de la infractorul asta ? E deajuns sa te uiti la CV sa-ti dau seama ca si-a cumparat toate titlurile academice.

  14. BRAVO! FELICITARI. ESTI PRINTRE IELITELE LUI TUDOREL, SINISTRUL MIC „TICALOS”

  15. Ce se intimpla si s-a intimplat sub regimul Dragnea trebuie sa fie o lectie usturatoare pentru toti. Trebuie luate toate masurile posibile si imposibile sa nu mai fie posibil sa se intimple asa ceva. Absolut toti care au netezit drumul pentru a face posibil sa se intimple ce se intimpla sa fie urmariti persoana cu persoana si sa fie expulzati din sistemul public, si unde este posibil sa fie trimisi la reeducare.