G4Media.ro

Președinția secretizează Planul de acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri:…

Sursa foto: Pixabay

Președinția secretizează Planul de acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri: măsurile și sarcinile prevăzute în documentul aprobat de CSAT „au un anumit grad de confidențialitate” și nu pot fi făcute publice, transmite Administrația Prezidențială

Măsurile, sarcinile și responsabilitățile concrete, prevăzute în Planul comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri/alte substanțe cu efect psihoactiv, risc major la adresa siguranței naționale și individuale, „au un anumit grad de confidențialitate”, „pentru maximizarea rezultatelor”. Este răspunsul dat Administrația Prezidențială la solicitarea Edupedu.ro de a face public documentul aprobat de CSAT. Răspunsul integral, mai jos în articol.

  • Amintim că CSAT a decis în octombrie 2023 înființarea unui grup de lucru interministerial din care să facă parte procurori, reprezentanți ai 5 ministere și membri SRI.

Edupedu.ro a cerut CSAT conținutul “Planului comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri/alte substanțe cu efect psihoactiv, risc major la adresa siguranței naționale și individuale”, după ce în baza acestui Plan, Ministerul Educației le-a cerut recent școlilor și liceelor, printr-o adresă, să desfășoare obligatoriu o activitate de prevenire a consumului de droguri în perioada 1-5 aprilie 2024. Este prima măsură din octombrie 2023, când a fost înființat grupul interministerial.

Răspunsul Administrației Prezidențiale (n. red. care asigură comunicarea CSAT), arată că “măsurile, sarcinile și responsabilitățile concrete din Plan au un anumit grad de confidențialitate”, motivând prin faptul că astfel “resursele pot fi folosite eficient”, iar “rezultatele maximizate”.

Ceea ce înseamnă că părinții, elevii sau profesorii, cei care sunt direct vizați de o parte dintre măsurile ce trebuie luate nu vor cunoaște ce responsabilitate are fiecare dintre cele 6 instituții implicate în elaborarea și aplicarea acestui Plan. Rezultatele în prevenirea și combaterea consumului de droguri nu pot fi urmărite dacă nu există responsabili direct vizați.

Cele 6 instituții implicate sunt: “membri nominalizați de către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Serviciul Român de Informații, procurori desemnați de către Ministerul Public și specialiști din instituțiile angrenate, precum și elaborarea unui plan comun de acțiune, aprobat la nivelul conducerii instituțiilor cu responsabilități în domeniu”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Administrația de stat trebuie sa fie transparenta nu sa secretizeze ce vor ai când vor .