G4Media.ro

Președintele ucrainean critică plafonul de 60 de dolari pentru un baril de…

Președintele ucrainean critică plafonul de 60 de dolari pentru un baril de petrol rusesc: Nu este o decizie serioasă să se stabilească o astfel de limită pentru petrolul rusesc. Este foarte confortabil pentru bugetul statului terorist

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat sâmbătă plafonul de 60 de dolari pentru un baril de petrol rusesc, impus  printr-un acord al UE, G7 şi Australiei, estimând că „nu este o decizie serioasă”, relatează Agerpres.

„Nu este o decizie serioasă să se stabilească o astfel de limită pentru petrolul rusesc, este foarte confortabil pentru bugetul statului terorist”, a afirmat Zelenski, conform preşedinţiei de la Kiev,

Cursul barilului de petrol rus (ţiţei Ural) este în prezent în jur de 65 de dolari, puţin sub plafonul european, notează AFP.

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat mai devreme sâmbătă că plafonul de preţ pentru petrolul rusesc ar trebui redus la 30 de dolari pe baril pentru a lovi mai puternic economia Rusiei.

Ţările din G7, împreună cu Australia, au convenit vineri să plafoneze preţul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după acordul la care au ajuns mai devreme cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ingenios: Rusii vor vinde la prețul plafonat intermediarilor chinezi, indieni si altora , de unde UE va il va cumpăra la prețul plafon + 25-30%. Tota lumea câștiga: rusii vand peste prețul de producție, intermediarii fac profit cinstit si UE se va sparge in figuri cum ce lovitura fatala le-au dat rușilor.

    • Asta e narațiunea voastră rusească, în timp ce ați pierdut războiul și viitorul țării voastre, fiindcă sunteți o adunătură de sălbatici maladaptați mileniului III.

    • Si tu crezi ca e rentabil sa plimbi petrolul prin China?
      Acum este 85$, nu mai bine il vinzi pe conducta la 60$?

    • @010: Nu e rentabil, dar rusii nu au alta soluție, pentru ca de luni intra in vigoare embargoul UE asupra exportului de petrol rusesc.
      Plafonul de 60 de USD se aplica doar petrolului rusesc transportat pe mare (nu pe conducta).

    • Rusii au inchiriat/cumparat toate cargo-urile de petrol, problema este ca dureaza 1 luna sa trimiti un petrolier in China si inapoi. Noi aducem petrolul peste mare.
      China cu politica ei de covid are un consum redus de petrol.
      Oricum Rusia vinde Indiei si Rusiei cu vreo 60 ca doar aia cumpara la discount.
      Acum nu puteau sa puna un pret prea mic au pus cat sa fie convenabil pentru europeni.
      Sa vedem ce face si OPEC cu pretul, daca rusii vand la 60 de ce sa cumperi cu 85?

    • Urla pr0stia in capul actorului. E depasit doar de postacii limitati in vorba si gandire oio, melania aka dzeu, marcelica fara frica.

    • Si te-ai scremut să ne arăți cât esti de inteligent? Mai baga o fisă. 😂😂😂

    • Cineva traieste cu impresia ca India sau China, tari independente, fara trupe de ocupatie la Deveselu, vor cumpara la preturile visate de von der Hitler sau Trudeau. Nici macar Basarabia nu participa la aceasta gluma.

  2. Trebuia sa te faci consultant ca te „pricepi” desi habar n-ai pe ce lume traiesti ma thembelulle 😆 😆 🤣

  3. Polonia, gura mare, tocmai la inceputul saptamanii vorbea de importul a cca 3 milioane de barili de titei rusesc.
    Fata de anul trecut tari occidentale din UE si-au dublat importul de LNG rusesc. Si noi consumam gaz si petrol rusesc (!), la fel, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ucraina etc. consuma gaz rusesc. Germania cumpara LNG curcubeu de la democratia katareza…. De ce doar Victor Orban e de vina?