G4Media.ro

Președintele CAS Prahova, despre pacienții tratați în străinătate: ”Patologia în cazul copiilor…

Sursa foto: Pixabay

Președintele CAS Prahova, despre pacienții tratați în străinătate: ”Patologia în cazul copiilor este din ce în ce mai gravă şi rămân uimit de ceea ce se întâmplă în ultimii ani: boli foarte, foarte grave la copii mici, oncologice”

Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Prahova, Cătălin Măguleanu, anunţă că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, 17 copii şi 11 adulţi cu boli foarte grave, care nu pot fi tratate în România, au fost trimişi prin CJAS Prahova la tratament în străinătate, în baza formularului S2, fost 112. „Din păcate, patologia în cazul copiilor este din ce în ce mai gravă şi rămân uimit de ceea ce se întâmplă în ultimii ani: boli foarte, foarte grave la copii mici, oncologice”, afirmă el.

Potrivit statisticilor prezentate luni de şeful CJAS Prahova, cei mai mulţi dintre bolnavii care au depus în judeţ dosare pentru tratament în baza HG Nr. 304/2014 din 16 aprilie 2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind asistenţa medicală transfrontalieră au primit aprobarea pentru tratamentul în străinătate.

„În judeţul Prahova, în 2020 am avut 10 dosare depuse la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, din care am aprobat 8. În 2021 am avut 18 dosare depuse, din care am aprobat 15, iar în primul trimestru al anului 2022, cinci rapoarte, toate cinci aprobate. Deci în total, din 33 de rapoarte, 28 au fost aprobate. Din cele 28 aprobate sunt pentru 17 copii şi 11 adulţi. Din păcate, patologia în cazul copiilor este din ce în ce mai gravă şi rămân uimit de ceea ce se întâmplă în ultimii ani: boli foarte, foarte grave la copii mici, oncologice”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova.

Măguleanu a precizat că, în funcţie de cum au fost aprobate formularele, pacienţii au fost trimişi în ţări precum Franţa, Italia sau Germania.

El a subliniat că raportul pe care medicul curant şi-l asumă pentru trimiterea unui pacient trebuie completat integral, iar la CAS Prahova documentele sunt analizate în urgenţă, fără a fi nevoie să fie depuse personal.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Deseuri arse si aer rau, lipsa laboratoarelor ce trebuie sa verifice mancarea, chimicale ce sunt la comercializare fara ca ele sa mai fie permise prin lege, mult, cat se poate de mult azbest. Si multe altele pe care nu le cunoastem pentru ca nu toti suntem specialisti.
    Indiferenta care nu vede nimic din toatea astea. Traiul „merge si asa”, politica „asta e”, avem prioritatea de a ne „dezvolta”… dezvoltare urcand pe maldar de victime …
    Si cel ce face o afacere murdara aduce bani la buget – vezi „Fabula albinelor”.

  2. Alo,dar cu plata concediilor medicale cum stati?
    Da-le naibi(ca suntem in saptamana mare catolica),platim numai la cine vrem noi!
    Cica sa faci afaceri in Romania.Din start poti fi faultat la plata concediilor medicale,daca ai ghinionul sa-ti ramana salariatii in concedii medicale.Olguta dadu-se o lege,absolut neconstitutionala,prin care statul plateste concediile medicale doar daca sunt bani la buget( la fondul de sanatate),daca nu la revedere,suporta angajatoru’, ca e patriot!Dar daca are mai multi in concediu medical?Angajatorul suporta falimentul,nu!?Te doare capul de legile astora!Si cica de abuzurile astea nu mai raspunde nimeni,ca asta este vointa poporului;da,asa a zis CCR-ul,care in curand se mai inbogateste cu un ipochimen,care ii va lua locul unei doamne foarte sofisticate intr-ale juridicului.Da,tipa asta iti poate demonstra ca gaura covrigului este la exterior,asa de ce priceputa este!

  3. Aici furati toti banii platiti de noi la sanatate. Ne jupuiti ca sa aveti de furat!